Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (393)

kingik 

všechny recenze uživatele

Paměti jednoho (videoherního) zbojníka. Co můžete dělat, jste-li velikým Údem, jakýmsi zázrakem jste se dožil současnosti, žijete jen z tantiém a Kevin Costner s Russellem Crowem vám nezvedají telefon, protože o reboot ani jinou spolupráci, která by souvisela s filmovým návratem krále zbojníků, neprojevují zájem. Pak vám zákonitě v poklopci musí za ta léta rašit pořádný Sherwood, takže se spisem svých memoárů se obrátíte na služby režiséra Otto Bathursta, který vyjeveně kouká, že středověký dědula třímá v rukou herní ovladač od konzole, paří jednu střílečku za druhou a v britském apartmá v Nottinghamu se těší dobrému zdraví. Pak už zbývá domluvit Tarona Egertona, jehož sympatické ztvárnění legendy je jistotou, maurský přítel Jamie Foxx nezklame a živou vodou pro ptáka je Eve Hewson v roli Marian. Partu máme pohromadě, na přebývání v Sherwoodu se můžeme vybodnout, tam můžou (za)bloudit Costner a spol., nás to táhne víc k městu, kde je kvalitní internetové připojení, máme přehled o politickém dění i jeho zkorumpovaném zákulisí a přehnaně se družit s legendární družinou také není nutné. Prostě přilákat omladinu na filmově omšelý materiál, obsahující luk a šíp, je prioritou, určitě to ale nebude nijak snadné. Tak to natočíme moderně, akčně, bujaře, něco ve videoherním stylu, kde nebude až tak kladen důraz na věrnou dobovou výpravu a historii odpovídající kostýmy. Pravda, Robin Hood opravdu není lákavý artikl, pokud jde o převedení značky na herní konzole, ovšem z filmového hlediska je třeba zašlou látku inovovat do svěží jízdy, která bude mít experimentální prvky, podobné těm z novodobého zpracování Krále Artuše. A tak přejme Taronu Egeetonovi, aby vždy tak skvěle zastoupil legendy, co už jsou v důchodu, a Jamie Dornan, aby nás i napříště oblažil 51 odstínem svého výkonného herectví, jak tomu bylo v případě Willa Scarleta. Ano, i legenda z řad velikých Údů má někdy chuť se vymykat a vzepřít se jednotvárnému standardnímu zpracování. 10/10 ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Film, kterej je strašně těžkej na zhodnocení. Pokud člověk přistoupí na tu základní vizi, kdy je to celý vlastně nefalšovaně moderní film z týhle doby, jen místo útočných pušek a kulometů po sobě v Afghánistánu (sorry, v Arábii) střílí lukama a šipkometama a válečný lobby (sorry církev) vydělává na základě živení válek z peněz daňových poplatníků, pak se to divákovi bude líbit, protože režie je fakt efektní, přestřelky jsou tu jak z Matrixu nebo Černýho jestřába (luky místo bouchaček) a hudba dostatečně úderná. Pokud v tom ale někdo bude hledat nějakou větší logiku, tak ji nenajde, protože to prostě smysl nedává už asi tak od druhý minuty filmu. Jako akční výplach to ale nenudí, proto možná malinko nadhodnotím. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mnozí tak moc kopali do deset let staré verze Ridleyho Scotta. Ano, bylo cítit, že se místy drasticky zasahovalo do scénáře a přišlo několik hlušších míst, ovšem pořád to byl jiný level než tahle obsahově tupá záležitost. Příběh o hrdinném lučištníkovi každý velmi dobře zná, úplně tedy nemám problém s tím, že se tvůrci odhodlali zbořit určitá zažitá schémata, ovšem tenhle digitální mišmaš, který nám předhodili, mě místy ničil. Vlastně se zmatkuje hned od začátku. Půjčujeme (krademe) nápady z jiných lepších kusů, ale koule do nich nedáme. Akce je utopená v CGI, herci poskakují jak zfetovaní jeleni, šípy efektně zasáhnou cíl, i kdyby střelec naráz zvracel i měl průjem, a všechny ty finty a vychytávky se jen snaží tvářit jako finty a vychytávky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další filmová adaptace legendárního rebela, která je nejen úplně zbytečná, ale neskutečně špatná. Nevadí mi moderní reinkarnace skoro zapomenutých postav a nedávný Král Artuš dokázal, že i taková látka může být zajímavá i v dnešní době. Zde ale nefunguje vůbec nic od herců, přes akci až po topornou režii. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je prvotřídní prů*er. Tenhle film se prostě snaží být tak zatraceně cool, moderní a zároveň tak trochu temný a relevantní až se mu v rámci dvou hodin povede diváka nas*at a dopálit doběla. Hovadiny které tůvrci odkoukali od jiných moderních filmů (nepřemýšlejíc přitom o tom, že točí film z pseudohistorie a tak to co funguje pro filmy ala Černý jestřáb sestřelen tady bude samo o sobě vypadat prostě debilně. Jenže on ani ten příběh nestojí za starou belu (byť stokrát omýlaná legenda, nějak se scenáristům povedlo z tohoto udělat nudnou slátaninu). A to ani nezačínám s tím nechutně laciným soundtrackem a digitálními triky za které by se nemusel v některých momentech stydět ani film Lovci dinosaurů. Nový Robin Hood je prostě kolosální průšvih, který snad nenabízí jedinou pozitivní věc, díky které by se daly ty dvě hodiny ve společnosti filmu alespoň nějak obhájit. A když si vzpomenu jak původně velkolepé plány s touhle značkou producenti měli... ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • John (Jamie Foxx) bol vo filme označený ako Maur. Mauri však žili ďaleko od Svätej Zeme, kde prebiehali križiacke výpravy, pretože ich pôvod a korene sú zo západnej Sahary. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama