Reklama

Reklama

Queer - Série 7 (2016) (série)


Polyamorie, volba svobody (S07E04)

(epizoda)
Česko, 2016, 26 min

Obsahy(1)

Soužití více partnerů jako nastupující fenomén, nebo minoritní cesta? Může vůbec fungovat rovnoprávný vztah více lidí najednou? Jak musíte přemýšlet, aby se ze svobody nestalo utrpení? A lze vůbec lásku nějak systematizovat, opatřit ji pravidly? (Česká televize)

Recenze (4)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyznavač polyamorie se ptá, jak to, že vůbec nežárlí a nenalézá odpověď. K tomu byla výborná přednáška jednoho psychologa v Městské knihovně v Praze. Mluvil, že existuje pět klanů a před sňatkem by si měl každý zjistit, v jakém klanu se jeho partner nachází. Přednáška se jmenovala Sexualita intimita. V prvním klanu má partner jen jednoho partnera a nikdo jiný pro něj nepřipadá v úvahu. V druhém klanu také drží intimitu jen s jedním partnerem, ale sexuálně myslí i na další a nechápe, že to jeho partner nechápe a říká "ale vždy ty jsi pro mě jediná nejlepší, Maruško". Třetí klan je sériová monogamie, v klanu čtvrtém jsou lidé, kteří se nejlépe cítí v komunitním životě a pátý klan má intimitu a sexualitu rozdělenu zcela. Jsou to pracovníci živící se sexem jako třeba prostitutky. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

V každé generaci se najde spektrum lidí, jenž bere monogamii za nesmyslnou. Ale před čtyčicítkou stejně všichni změní názor. Za mě zbytečný pořad plný nic neříkajících dialogů. Ale neberte mě úplně vážně, sledoval jsem to v noci po návratu z hospody, kde jsem do sebe pustil osm ryzích dvanáctek... ()

Reklama

Reklama