Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohodový dokument o cestování v kabrioletu po místech, kde Bebel natáčel svojě filmy. Jelikož Belmonda zpovídá jeho syn, tak je to asi otevřenější srdečnější rozhovor, ale já si krom lehce dojemného uspokojení odnesl z toho filmu tři věci: 1) Belmondo nikdy netočil v létě protože vždy chtěl být se svými dětmi - ten člověk jako člověku mne stoupl opravdu na maximum 2) ve filmu Muž z Ria, Belmondo doopravdy bojoval o život, když po laně přelézal mezi budovami a utrhl se pod ním vozík a on musel 15 minut se držet na laně ve výšce asi desátého patra než mu pomohli - ten člověk u mne stoupl i jako hrdina na maximum. 3) už jako malý kluk chodil do ateliéru ke svému tátovi sochaři, kde viděl ty spousty nahých modelek, tak už asi chápu tu jeho lásku k ženským ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Jako vždy jsou komentáře mnoha lidí dost pochybené. Nechávají se strhnout (stejně jako fanoušci fotbalových klubů či popových hvězd) k nekritickému obdivu. Ano Jean Paul je úžasný, šarmantní a oblíbený herec. Všechny jeho filmy ale nejsou dokonalé, stejně jako tento dokument. Podle hodnocení by se jednalo o jeden z nejlepších filmů, co kdy byly natočeny. Film je ale dosti technicky slabý a prvních 10 minut velmi rozpačitý. Pomalu se rozjíždí a zachraňuje ho střižna. Belmondo je velmi prkenný a jen chválí všechny okolo. Vlastně se toho dozvíme více od jeho přátel, ale je to zase jako když mluvíte o nebožtíkovi, spousta superlativů. Ne, že by si je nezasloužil, ale že je živoucí legendou víme. Netuším, kdo vybíral zmiňované filmy, ale několik skvělých se do výběru nedostalo. Archivní záběry byly dobré a klidně jich mohlo být víc na úkor "mluvících hlav". Osciluji mezi 3 a 4, ale to jaký byl frajer a riskoval i svůj život, dám 4. ()

Reklama

Tina00 

všechny recenze uživatele

Neměla jsem vůbec žádnou potřebu psát komentář, myslím si že 5* je zcela jednoznačné, ovšem ve chvíli kdy si naprosto libuji ve 100% hodnocení, které najednou klesne díky 1* mi přijde ze svět přestává byt v pořádku.. Belmondo jak říkají jeho nejbližší, je nejmilejší a nejsympatictejsi herec Francie, měli bychom spíše říct herec-kaskader, jelikož si většinu nebezpečných scén odtocil sám, skákal po střechách, běžel po vlaku a stal přímo na letadle, visel na provaze, který se pod nim utrhl a točil i se zlomenou nohou. Do toho se nikdy nenechal řídit žádným režisérem, přijímal od nich jen připomínky, jelikož to byli jeho přátele. Ti nejlepší z nejlepších se ve Francii stále schází a tvoří krasnou partu.. Hossein, Gabin, Becker, Rochefort, Delon.. A nikdo z nich by mu nikdy nedal 1*. Ano je smutné, ze uz je starý a ze uz nebude další Zvíře a muž z Acapulca, ale stále ma svůj šarm a něco na něm proste je! Vive Bébel! P.S. Pro možnost hodnocení na csfd bych doporučila nějaký IQ test, tohle vázne není možné! ()

topi 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Bebel. Spousta unikátních materiálů, rozhovorů, fotek, domácích archívů....Tahle osobnost by si zasloužila klidně desetidílný seriál, který by mapoval Belmondův život od začátku a jednotlivé díly by rozdělovaly jeho životní etapy. I tak je tento dokument, který natočil Belmondův syn důstojným ohlédnutím za životem pozoruhodného muže, kultovní ikonou francouzského filmu a kaskadérem, jehož kousky obdivují diváci po celém světě. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Řadím se k těm, kdo mají pro Jeana-Paula Belmonda odjakživa slabost a tento životopisný dokument považuji za moc pěkně zpracovaný, s láskou a obdivem připravený, prostor tu dostává vše, co bylo JPB blízké a důležité, tj. rodiče, sourozenci, děti, lásky, no a samozřejmě film, příhody z natáčení, kolegové a přátelé, divadlo.. Paul zaslouží pochvalu a Jean-Paul poděkování za ten obrovský kus poctivé práce, která tu s námi zůstává.. Odpočívejte v pokoji, rošťáku ♥ ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama