Reklama

Reklama

Lví hlídka: Návrat mocného řevu

(TV film)
  • Česko Lví hlídka: Mocný řev se vrací (více)

Obsahy(1)

Příběh Lví hlídky: Mocný řev se vrací nás opět zavede do africké savany a představí nám Kiona, druhorozené lvíče Simba a Naly. Kion je předurčen stát se vůdcem Lví hlídky ochraňující Lví říši, ale místo, aby si vybral skupinu lvů, kteří mu budou sloužit, jak si tradice žádá, dá přednost svým přátelům, kterým věří. A tak se členy Lví hlídky stává Bunga, nebojácný medojed; sebejistá a bleskurychlá gepardice Fuli; silný a dobrosrdečný hroch Beshte a prozíravý Ono, volavka k vašim službám. (Disney Channel)

(více)

Recenze (11)

adamulefa odpad!

všechny recenze uživatele

The Lion Guard dokazuje ako jednoducho sa dá zničiť všetko čo predstavuje The Lion King. Je to hriešne monštum bez duše znásilňujúce svojou existenciou predošlú kontinuitu filmov, mytológiu, myšlienku, všetky hlavné postvavy, všetkých ľudí čo sa na týchto dielach podielali... Ďalej znásilňuje moje detstvo, moje teenage years, moju dospelosť a aj moju budúcnosť... Moju matku, môjho otca, celú moju rodinu, mojich susedov, Pala Hammela, komplet štáb Hornej Dolnej, pozostatky Freddieho Mercuryho a v neposlednom rade mňa! ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Osobne sa mi tento film páči viac, než Leví Kráľ 3. Je pravda, že na prvé dve nemá ani náhodou, ale rozhodne im hanbu nerobí. Úžasná myšlienka, sympatické postavy, chytľavé songy. A yup, mne sa páči aj animácia a osobne v nej nevidím tak obrovský rozdiel oproti pôvodným filmom, ako každý uvádza, skôr by som povedala, že je takmer rovnaká (asi len niesom taká detailistka). Kašlem na nezrovnalosti s filmami, toto ma do seba vtiahlo a zjavne tak skoro nepustí. ()

Reklama

Khalia 

všechny recenze uživatele

Lví Král se vrací v plné parádě. S překvapením jsem zjistila, že ani český dabing nijak neubírá Lví hlídce na síle, i když dávám přednost originálnímu znění. Animace je svižná, barevná. Ano, nejedná se o celovečerní film, ale animace je na pouhý "dětský TV film", případně později seriál, velmi nadprůměrná a skvěle se na ni kouká. Hudba je nádherná, plná africké atmosféry, na jakou jsme byli zvyklí z legendárního Lvího krále. Dějově pasuje mezi první a druhý díl filmů - Kiara už je na světě, je však pouhým lvíčetem a Kovu se zde ještě nevyskytuje. Všechny ostatní postavy zde však jsou a zůstává jim jejich kouzlo! - Věční Timon a Pumba, hrdost a paličatost Simby, vznešená Nala, dokonce i ten nejuznávanější lev - Mufasa, který Kiona provází na jeho cestě. Písně fungují skvěle. Zuka Zama je nové Hakuna Matata! :) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Akýsi pilot k seriálu, resp. tvoria ho prvé dve epizódy seriálu. Jasné zameranie na mladšie publikum ma síce nepotešilo, ani množstvo pesničiek, ale inak sa jedná o veľmi vkusný animák s peknou 2D animáciou, fungujúcim (detským) humorom a svižným poňatím. Na to, že je 3/4-hodinový, má piesní až príliš. Samy o sebe nie sú zlé, ale jedna pieseň by na strednometrážny animák postačovala. ()

Bonty 

všechny recenze uživatele

Lví hlídka navazuje (dle věku postav) na druhý díl Lvího Krále, respektivě na první čtvrtinu filmu. Bohužel se obavy naplnily (viz. diskuze). Animace mě velmi zklamala - je dosti podprůměrná, jeví se být příliš amatérská a umělá. Možná by bylo lepší udělat klasickou 3D animaci a ne ruční kresbu plně řízenou počítačem. Příběh je krátký a spíše pro děcka, ale i já jsem se chvilkama zasmál a 40 min uplynulo. Taktéž je animák opět spíše muzikál s předvídatelným koncem, písně poslouchatelné (samozřejmě jedině v původním znění a když už, tak lepší je opět skladba "záporáků" :-)). Avšak na klasického Lvího krále, který u mě patří na první příčku nejlepších animovaných filmů, rozhodně Kion se skupinou nemá!! Bohatě stačilo vidět dvakrát - jednou v EN a jednou v CZ. Na závěr zmíním, že nejlepší část filmu je jeho úplný začátek - pár sekund vycházejícího slunce se znějící původní skladbou Hanse Zimmera. Upravuji na horší průměr - 2,5/5 --- (80%) --- ()

Galerie (45)

Zajímavosti (1)

  • Film se odehrává v průběhu prvního dějství Lvího krále 2: Simbův příběh (1998). Hlavní postavou je Simbův druhý potomek Kion, který se však v druhém díle nevyskytuje. (Bonty)

Reklama

Reklama