Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španielsko, 1809. Plukovník Sir Henry Simmerson prichádza so svojim plukom, aby vyhodil do vzduchu most vo Valdelacase. Túto misiu pre Simmersona pripravil sám Arthur Wellesley, ale v obave pred jeho neschopnosťou nariadi Sharpemu, aby na celú záležitosť dohliadol a vykryl prípadné nedostatky. Ako odmena na Sharpeho čaká kapitánska hodnosť, ale Simmerson Sharpeho prítomnosťou nadšený nie je. Zo zlosti nariaďuje Sharpemu vycvičiť jeho mužstvo tak, aby splnilo na prvý pohľad nesplniteľnú úlohu. V prípade neúspechu ho trst neminie, ale Sharpe je úspešný, čo Simmersona popudí ešte viac. Ná druhý deň však prichádza čas realizovať vytýčené plány. Kapitán Lennox má za úlohu zlikvidovať malú francúzsku hliadku pri moste, ale ako sa zdá, francúzska jazdecká záloha je ostražitá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Sykon 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl, ale ne o moc. Zatímco tempo vyprávění se zlepšilo a postavy už se nemusejí zdlouhavě představovat (s čímž si ani první díl tak moc hlavu nelámal), tak tentokrát doplácí snímek na evidentní nedostatek peněz. Díky tomu vypadá vrchol filmu, bitva u Talavery, spíš jako amatérské video zachycují partu nadšenců do historie, jak si hrají na vojáky. Knižní předloha zůstala opět nepřekonána. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Richard Sharpe a jeho nevycválaná banda má tentokráte za úkol zničit strategicky důležitý most a získat francouzského orla. Do cesty se mu staví neschopný důstojník, uražená stavovská česti i gentlemanská povinnost k dámě. Lepší než první díl a doufám, že vzestupná tendence bude pokračovat. Samozřejmě pořád se jedná o televizní záležitost, ale jako takový je druhý Sharpe víc než jen dobrý. 70% ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Sharpa je o něco lepší než úvodní. Příběhově se tento film odehrává na území Španělska. Samozřejmě hlavně jde o vojenskou čest a o porážku Francouzů. Dokáže Sharpe získat francouzského orla?:o) Ve vedlejších rolí tu potkáme Daniela Craiga (ještě v tu dobu neznámého herce) a Briana Coxe. Možná jsem ovlivněn i tím, že jsem spolupracoval na titulkách, ale i tak pěkné 4 hvězdy, když bereme v úvahu, že se jedná o televizní dobrodružný snímek. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování, jedné ságy. Nedobré , když je třeba se krom s nepřítelem potýkat se špatným spolubojovníkem, či snad dokonce spojencem... Navíc je ukázáno, že (díky všem bohům panteonu) ani hlavní postava nemůže být veskrze kladnou a že je pro něco schopna obětovat víc, než by bylo zdrávo... Sharpovo protihráči jsou tak geniálně nesympatičtí (ještě jednou uslyším frázi "old boy" aka "starý brachu", přísahám, že ten, co to vyřkl pozná, jaká trýznivá bolest se dá způsobit s kancelářskou sponkou a klacíkem od nanuku.), ač jsem si díky tomu niterně přál, aby je někdo sodomizoval mušketou. S bodákem. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pozvoľnejšia sharpeovka (o niečo slabšia ako prvý diel), ktorá však obsahuje pamätné scény ako výcvik 3 výstrely za minútu, neznesiteľne odporného záporáka z vlastných radov či somotná téma získania orla. Originálna hudba je tiež o čosi odvážnejšia než minule. Škoda, že ide viac o vžťahovku než o akčno-dobrodružný historický film... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo kromě Velké Británie také v Portugalsku a na ukrajinském Krymu. (Yardak)
  • Předlohou pro film je osmý díl ságy Bernarda Cornwella „Richard Sharpe“. Jde o 21dílný seriál příhod vojáka britské armády Richarda Sharpa, prostřednictvím jehož dobrodružných osudů nahlédneme do historie pohnutého období let 1799 až 1820. Je to doba vojenských tažení, dlouhých obléhání a slavných bitev; doba napoleonských válek, ale také bojů britských koloniálních vojsk o ovládnutí Indie. (LaCasita)

Reklama

Reklama