Reklama

Reklama

Na hranici

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Svět jako ve filmech Wojciecha Smarzowského: vodka teče proudem, kdesi na pozadí se mihne sekera, ve vzduchu visí hrozba. Děj se odehrává v Bukovských vrších, na polsko-ukrajinské hranici. Je krutá zima. Všude tma a ticho. Na opuštěnou základnu se vrací bývalý pohraničník se dvěma dospívajícími syny, kteří chtějí dát do pořádku rodinné vztahy. Jsou odkázáni sami na sebe, mimo dosah televizního i mobilního signálu. Jedinou možností kontaktu s dalšími jednotkami pohraniční stráže je vysílačka. Ta však přestane fungovat právě v okamžiku, kdy se na základně objeví promrzlý cizí muž. Není možné o něm cokoli zjistit. Hrdinové musí vyřešit dilema, zda mají zakrvácenému příchozímu věřit, anebo ho preventivně izolovat. Obě možnosti vypadají jako špatné rozhodnutí. Důsledky jejich volby přerostou všechny zúčastněné, nikoli však režiséra filmu. Disciplinovaný debut nepřekračuje hranice žánru. Jeho palčivost souvisí i s tím, že scénář vychází ze skutečných událostí. (Kino na hranici)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (4)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Dorociński tu vypadá ako taký poľský Gerard Butler a mladý Janek-kurva-ten-ma-sral pre zmenu zas ako Aksel Hennie, ktorý sa v zápätí po tom, ako mu Butler rozbil držku, zmenil v tme na Jokera! ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Filmový debut a taky poslední jak tak koukám Wojciech Kasperskiho dává tušit,že asi takový terno jeho film nebude.On by byl,jen ho umět dobře napsat.Krajina dělá své a do atmošky chatrče či spíše základny se dostanete hned.K tomu máte na pažbě tátu a dva syny.I hudba je dobrá a kamera dokáže i z filmu,který se odehrává na jedné místnosti udělat hororový komplex mrakodradu:)Jakmile nezvaný host přijde do domu,čekáte,že něco na tom bude.Táta zmizne a nevíte proč.Tajemství mělo být podle mě velkým tahem štětcem,ale došla brzo barva.Tajemství divák má silně u zadele a musí přelouskat zbytečný výšlap táty,kde pak jediný prim hraje vysílačka.Ono zahádná postava v podání Marcin Dorocińskiho byla utopená ve scénáři.Bartosz Bielenia byl skvělý v Corpus Christi,zde člověka doopravdy jen štval .Konec vyšumí,že si ho ani nepamatuju co teďka píšu:)Za dobrou atmosférou,se schovává děravý scénář,který snímek zakope hluboko do mrazu.Ta pátračka v chatě musím uznat,by i jeden béčkový hororový film se mohl učit.55% ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zapadákov v horách, na samotě a v chatce fotr ochlasta se svými syny z města. No a k chatce přichází zlý... Ten starší syn mne totálně vytáčel. Nejdřív mu ten mladší bratr řekl, že je "ciota" (vykřičená buzna), pak mu kriminálník řekl, že je "pizda"... Všechny nadávky na něho pasovaly a já bych ho ještě utloukl kladivem Tak mne sral! Film "Na Granici" - na polský film to ušlo a spíš jsem mile překvapen, protože thrillery točí Poláci jako Češi, "na píč*"! ...50% ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Nebyť toho prvoplánového scenára, blbej postavy staršieho brata a pár nelogických, iracionálnych scén tak by som hodnotil určite inak. Fajn atmosféra a tajomný úvod. 55% ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama