Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Allen znovu zabodoval. Nejen, že si napsal úžasné dialogy, na které doporučuji nabiflovat slovník cizích slov, on ještě do své mladší verze obsadil Jasona Biggse. Když v Celebritách hrál neurotika Kenneth Branagh, byl to daleko menší šok, než když ho bez jediného zaváhání vystřihnul Biggs. Povedenou dvojku dobře doplňuje třetí neurotička Christina Ricci, ostatní vedle nich nemají šanci. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Bohužel starší počiny Woodyho Allena jsem neměla to štěstí vidět, ale ty novější se mi velice líbí. Jemný slovní humor, New York, podivín Allen, místy cynická narážka. Prostě všechno to, co mám ve "vztahových" filmech ráda. ******* Teď po tom, co jsem ve Filmovém klubu na ČT2 měla možnost vidět téměř všechny Woodyho filmy, musím říct, že ačkoli "Cokoliv" není špatný film, na vrcholné Allenovy počiny skutečně nemá. Ale i tak nechávám 4*, protože film se mi vlastně docela líbil. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Typická Allenovka se vším, co by měla mít, včetně neurotického, lehce asociálního Allena, málokdo dokáže narážet na holokaust způsobem, kterému se musíte smát.. Jason Biggs mi seděl dokonale, úplně mi ho bylo líto, když prožíval svá trápení s Christinou Ricci. Chytře vystupňováný příběh, kdy stejným způsobem jakým dívku získáte, ji po čase i ztratíte (také závěrečná pointa s taxikářem..). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další neobyčejně obyčejný Woody Allen, který po svém a s velkou lehkostí vypráví o banálních problémech několika Newyorčanů. Co potěší nejvíc (stejně jako předtím a předtím a ještě úplně na začátku) je skutečnost, že se Allen, ač vypráví znovu to stejné, neopakuje a nevykrádá své starší skvosty. Tentokrát navíc herecky ustupuje do pozadí a je spíš občasným průvodcem Jasona Biggse, který se zrovna nachází v jednom hodně chaotickém vztahu. Po období „děláme to všude a kdykoliv“ přišel čas „nemám chuť a ještě do tvého bytu nastěhuju svou mámu a její piano“. Scénář je opět plný brilantních dialogů a paranoidních myšlenek, vše je navíc nasnímané zkušenou kamerou Dariuse Khondjima (Sedm, Úkryt, Funny Games USA) a okořeněné nejen překvapivě slušným Biggsem, ale hlavně výborně ujetou a neurotickou Christinou Ricci, která je i proklatě sexy. Slabší (ale pořád) čtyři hvězdy!! ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jelikož mám radši Woodyho upovídanější stránku, Anything else se mi skutečně líbil. Je lepší než Allenovy filmy z poslední doby, které sázejí spíš na situační komiku. Tenhle snímek je narozdíl od nich (Hollywood ending, "škorpión"...) plný jakési psychologické komiky, filosofující. Woody se vrací do své přemýšlivější polohy. Současně se snaží své pojetí filmařiny přiblížit mladším generacím, jinak si nedovedu vysvětlit přítomnost Jasona Biggse (jehož přítomnost při jakékoliv zmínce o masturbování dodává jeho roli "další vrstvu"). Chvíli jsem si na něj zvykal, ale nakonec mi přišlo, že dopadl mnohem lépe než onehdy Kenneth Branagh. Tam, kde je v jednom záběru s Woodym, se člověk nestačí divit, jak jsou si ti dva podobní (chováním) . Christina Ricci hraje svou roli přesvědčivě a velice dobře. Pak už za zmínku stojí jen Woody Allen ve své typické zmatkářské úloze, ostatní postavy děj jen dokreslují. Cokoliv je jakousi teenagerovskou variací na Annie Hall - příběh je velice podobný... narozdíl od Annie je to však spíš komedie než drama (či jak Annie nazvat...). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama