Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

erased 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu velmi tradiční Woodyho film, kterých jsem se naštěstí ještě nenabažil. Klasicky perfektně napsané dialogy a "divný " příběh jsou tentokrát doplněny trochu jinými postavami než obvykle - u těch však nedokážu říct, jestli filmu pomohly nebo ho shazovaly. Tak či onak jsem se u filmu bavil, takže se to ani nesnažím rozebírat. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Musím se asi už smířit s tím, že můj milovaný Woody trpí únavou materiálu. Repliky jako "to nebyla nevěra, vyspala jsem se s ním jen jednou, abych zjistila, jestli jsme sexuálně kompatibilní" jsou fajn, ale už tak nefungují a zvlášť od herců, kteří nemají tu správnou neurotickou image , s výjimkou Stockard Channing. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem měl pocit, jakoby se Allen snažil oslovit mladší generaci a nutno podotknout, že úspěšně. Obsazení Biggse a Ricciové bylo bezchybné (oba dva jsou přesvědčiví) a stejně tak postava mentora, které se zhostil sám režisér (znovu spolehlivý výkon). "Anything Else" převádí úspěšný model z Allenovy starší tvorby do současnosti a jenom tak potvrzuje univerzálnost autorových mouder (ať je vám 20 nebo 50, některé problémy nikdy nezmizí). Co film trochu sráží, je natahovanost některých scén, což se podepisuje na svižnosti vyprávění. 8/10 ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 3/10 Efekty 3/10/// +herci, poutavé a zábavné dialogy -hudba, barevný filtr na kameře/// Tím, že nemám ještě tolik nakoukáno, tak mi ani nepřišlo, že spouta replik a situací i dialogů se opakuje a už tu byly kdysy v jiných Allenovských filmech. Tímpádem nemůžu srovnávat a tak mi tento film nepřišel úplně špatný. Opravdu mě některé dialogy bavili a jakože film stojí především na nich. A na herích mimojiné, ale ti byli výborní. Navíc jsem se na film těšil (hlavně na Biggse a Christinu). Přes tuhle chválu to ale neznamená, že jsem si Allena nějak oblíbil. On má zvláštní filmy./// Celkem 50%/// ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ano, je to taková Annie Hall Light. Milý film, nic allenovského vlastně nechybí, ale všeho je jaksi málo, příliš naředěný koncentrát. Woodyho jsem úplně přestal sledovat někde kolem Darebáčků, až Match Point mě přesvědčil, že si mám nakoukat, co jsem prošvihl. V případě Cokoliv bych býval zas o tolik nepřišel, ale úplně ztracená hodina a 3/4 to taky nebyla. Poctivé ***. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama