Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Podle csfd jednoznacne nejhorsi Woody Allen? Naprosta blbost! Woody natocil kvanta mnohem vetsich bullshitu, cca polovinu jeho tvorby abych byl konkretni. Ano, zde sice byli tezce nesympaticti herci (Christina Ricci je jako obvykle total na presdrzku) a na to, ze se jednalo o vtipnou jednohubku to bylo nezadoucim zpusobem protahle. Ma to ale 2 vitana pozitiva - stejne tak jako jsem v prvni pulce Woodyho kariery toho chlapka nemohl vystat a trpel jsem temer pokazde kdy se objevil na scene, stari mu ocividne prospiva jako vinu, protoze v Anything Else je to presne naopak. Woody ve sve duchodecke forme jiz velmi sympaticky zde poskytuje 100% kvalitnich scen a drtiva vetsina momentu, kde Woody neni jsou vlastne naprosto zbytecne. Dalsi plus ma film za to, ze narozdil od ranne tvorby je to obcas skutecne vtipne. Nejlepsi scena u ktere se zasmeju jen co si na ni vzpomenu je, kdyz si Woody v Army Shopu vybira granaty. "Auschwitz was basically just a theme park." 5/10 ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Další brilantní komedie s repertoáru Woodyho Allena (taky se Vám zdá, že má tenhle chlapík snad stovky námětů). Velmi dobré dialogy si nezadají s těmi nejlepšími kousky známého tvůrce. Bohužel samotná režie je krapet pod možnosti tvůrce jménem Woody Allen. Není odsouzeníhodná, nýbrž zavání průměrem, což je těžko pochopitelné už k samotnému ději, ale je to tak. Tento detail možná dojem trochu kazí, ale jinak je film vynikající. ()

Reklama

Thomas 

všechny recenze uživatele

Woodyho Allena prilis nemusim, nevidel jsem vetsinu z jeho klasik. Ale diky shode nahod jsem uz shledl temer vsechny jeho filmy za posledni roky a musim uznat, ze me vzdy allen dokazal pobavit. I tentokrat sice hlava trestila pod navalem dialogu, ovsem vse vyvazovaly nektere genialni slovni vymeny. Allen je i na svuj pozehnany vek stale gejzirem napadu. Biggs mu vyborne sekunduje a Christina Ricci je spravne odporna. Proste prima intelektualni zabava, co pobavi a mozna i pouci. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Woody, člověk, kterého jsem si v poslední době dost oblíbila. Tedy jeho tvorbu (hlavně). V rámci filmového klubu na ČT2 jsem se podívala na jeho poslední film, který pro tentokrát dávali. Ty novější (Sólokapr, Match Point) jsem viděla oba a oba byly fajn, Match Point dokonce úžasný. Cokoliv ale jejich kvalit nedosahuje. Ač je to nový film, zpočátku jsem si připadala, jako bych se dívala na nějaký starší allenovský film, který má všechny jeho přednosti. Pak se ale atmosféra vytratila. Herci fajn, ale taky mi to připadalo takové fádní. Ne nudné, ale ne zase zajímavé. Woody umí napsat lepší dialogy, které hýří vtipem a zároveň jsou tak filozofické, až se musíte zamyslet, jak to jen dokáže... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie o vztazích a o tom že občas je potřeba změna s typicky Allenovským nadhledem a sarkasmem. Od Allena jsem tolik filmů neviděl takže za jeho ostatní tvorbou možná opravdu zaostává, ale já se bavil velice dobře a to se jinak romantickým komediím vyhýbám jako čert kříži. A samotná osoba Jasona Biggse ve mě, vzhledem k jeho ostatním rolím, před filmem vzbuzovala docela hrůzu. 7/10 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Jedná se o druhou filmovou spolupráci Christiny Ricci a Jasona Biggse. Před tímto snímkem pár společně hrál ve filmu Prozacový národ (2001). (Dlee)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)

Reklama

Reklama