Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Opilí láskou je: romantická komédia s Adamom Sandlerom. No neviem ako na Vás, ale na mňa táto veta pôsobí dosť odpudivo. Dlho to tak aj bolo, len ten režisér mi vŕtal hlavou. Opilí láskou je: psychoalnalytická pitva navonok jednoduchého človeka, ktorý vo svojom vnútri dusí strašne veľa emócií, ale na svet ich nemôže, nechce vypustiť. Barry Egan je dobrý, ale veľmi smutný človek. A je to cítiť z každého políčka. Opilí láskou: je pohľad na citlivého človeka, ktorý sa dostal na hranicu. Veľké problémy a trápenia, striedajú malé, nevšedné radosti (nakupovanie pudingu!). A samozrejme je tu ta láska. Opilí láskou je: koncert Adama Sandlera. Aj keď si postavičky looserov vo filme odskúšal celom dosť, nikdy to nebolo pod vedením tak zručného režiséra akým je Anderson, ktorý mu svojimy dlhočíznymi zábermi nechal kvantum priestoru na seberealizáciu. Spolu so sugestívnou hudbou, vytvárajú emocionálne dusno nevídaného rozmeru. Opilí láskou je: velice atmosféricky a divný film s obrovským zmyslom, pre detajl a otvorenosť. Myslím, že po úvodnej scénke s haváriou a piánom, nebude nikto namietať. Kopec detailov, ktoré dopĺňajú úžasnú mozaiku príbehu a pritom nepôsobia rušivo. Opilí láskou je: romantická komédia s Adamom Sandlerom, ktorá je iná. Nieje najlepšia. Je iná, je výnimočná. Pocity, ktoré mi ostali po tomto filme, mi žiaden iný žánrový snímok doposiaľ nepriniesol. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný příběh, než bych čekal. Tak trošku jiná romance, než normálně vídám a tak trochu jiný humor, než by si Adam Sandler zasloužil. Tady totiž hraje neskutečně uťáplýho, zakřiknutýho, málomluvnýho ale zblázněnýho člověka, který to zrovna jednoduchý v životě nemá. Na druhou stranu představuje naprosto dokonalý anti-typ postavy, kterou bych měl mít rád. A to ve filmu, který jde proti veškerým klišé romantické komedie. Určitě není obvyklý, a stoprocentně se na něj hezky kouká. Kolikrát Vás dokonce překvapí ale ve výsledku jsem mu nakonec fláknul tři hvězdy. I když je film neobvyklý a co se týče romantických komedií, neskutečně inovativní, prostě jsem kolikrát měl pocit, jako kdybych koukal na film z jiného světa. Může za to muzika, postava kteoru Adam Sandler hraje a celková atmosféra filmu. Na druhou stranu jsem rád, že jsem film viděl, protože jsem mohl vidět něco, co jen tak každý den nevidím a to je to nejúžasnější, co mě u filmů může potkat. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Nepomyslel bych si, že budu nadšen z americké romantické komedie po roce 2000, a většina filmů s Adamem Sandlerem nepředstavuje od pohledu nic, co by mě aspoň trochu lákalo ke zhlédnutí – a ani nemůžu říct, že by to Opilí láskou nějak výrazně změnili, nakolik se tu Sandler svým kukučem a často jedním výrazem pomateného ňoumy náramně hodil a já měl z úředníčka Barryho pocit plného splynutí herce s postavou... a Emily Watson, přestože si za mě svůj úplný herecký vrchol odbyla již 6 let před tím ve svém prvním filmu, opět nezklamala a když se pohybovala po scéně nebo někdy pouze mluvila hlasem, zaváněla zvláštně tajemným půvabem. Hned od první scény z kanceláře mě nesmírně upoutala vizuální stránka a z ní plynoucí jedinečná komorní atmosféra, v často delších záběrech s nečekanou událostí v nich či jindy originálně přidanými barevnými efekty a později se krásně rozjel i skvěle promyšlený hudební doprovod. Samotný příběh o zamilovaném páru, kdy ona ho svůdními návrhy i dalšími žádostmi neustále otravuje přes telefon a on plně zjistí, že je zamilovaný, až co se ona záhy odmlčí, možná zní od poslechu jako předvídatelné klišé. To by ale nesměl Paul Thomas Anderson jako autorský tvůrce pojmout zvolený námět s takovým nadhledem, že i snad nejklíčovější romantická scéna ve stylu retro videoklipu obsahuje tolik hravosti a kreativních nápadů, když ji navrch ještě předchází neočekávané stepování v obchodě. Lehce bizarního nádechu, včetně choulostivě svůdných telefonátů nebo záměrně komičtěji pojatého zúčtování s gangsterskou partou, bylo přidáno tak akorát, aby celkovou náladu dostatečně ozvláštnil a zároveň nesnížil celkový dojem. Jedna z neotřelých filmových romancí, kterou bylo radost sledovat. / Dík za společnou projekci honajzovi2. [90%] ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Předem bych zdůraznil, že nemám příliš v lásce romantické komedie, ale film Opilí láskou mě nadchl. Hlavně jeho vizuální stránka je naprosto úchvatná. Anderson je skutečně talent. Tolik působivých režijních nápadů v jednom filmu? Ale pozor! Opilí láskou nemají vůbec nic společného s klasickými romantickými komediemi s Julií Roberts. Asi nejblíže mají k našim nočním snům, kde se odehrávají absurdní věci založené na reálných podkladech denních skutečností. Jinými slovy - JE TO ÚLET. Tento film můžete buď zcela nepochopit, nebo milovat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rukopis P.T. Andersona nelze přehlédnout, Adam Sandler se snaží co mu síly stačí, hudba neuvěřitelně posouvající děj, přesto asi oprávněně nejslaběji hodnocený snímek mého oblíbeného režiséra. Místy hodně zvláštní až padlé na hlavu, jednu chvíli jsem si myslel zda-li se nekoukám na nějaký klon Donnie Darka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Sean Penn měl původně hrát Deana Trumbella, ale musel odstoupit. (D3VIL)
  • Režisér Paul Thomas Anderson chtěl po rizikovém natáčení Magnolie (1999) vytvořit velmi odlišný film. Cítil, že svými předchozími filmy „s více hlavními postavami“ dosáhl ztraceného konce, a také chtěl podrývat očekávání kritiků z jeho filmů. (orkadimenza)
  • Ve filmu hraje řada neherců. Například Barryho příbuzenstvo je skutečná rodina. Ze šesti jeho sester jsou spolu čtyři příbuzné. (HappySmile)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama