Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

belldandy 

všechny recenze uživatele

Režisér Magnolie se nás opět snaží přesvědčit, že "divné věci se dějí pořád". Například je v tomhle divném světě možné, aby se krásná Emily Watson zamilovala do nešikovného podivína Adama Sandlera. Opravdu tomu věřím, že to možné je. Sandler byl totiž v téhle roli neodolatelně roztomilý. ( I já jsem se trochu zamilovala.) Jak to ten Anderson dělá, že dodá každému svému filmu takovou zvláštní atmosféru? Snad na to příjdu u sledování dalšího z příběhů ze světa osudových náhod, podivných bytostí a lehkých náznaků. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální film o jednom trochu šíleným introvertovi. Je to fakt zajímavým způsobem natočené, často to dokáže přitáhnout divákovu pozornost. Třeba hned začátek začne hned zhurta... i když jsem vlastně vůbec nepochopil, co to bylo za havárku a co tam vlastně dělá to piáno. Punch Drunk Love je slušně ujetý film, který si hezky hraje formou romantické komedie a někdy dokáže být slušně vtipný. Hlavní dvojice Adam Sandler a Emily Watson hrajou skvěle, ale v konečným důsledku je příběh vlastně poměrně jednoduchý. Taky mě zamrzelo, že na to, jak je film v některých věcech vyšperkovaný, tak tu nakonec není žádná opravdu vynikající stylová scéna, ke které bych se třeba rád vracel. Zajímavá ujetost. (7/10) ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Těžké... Český název evokuje všechno, jenom ne to co dá nakonec divákovi tenhle film. První půlka, kdy Anderson ztotožní pocity hlavního hrdiny s vašimi je fakt pro silné povahy (odchodu v kině bych se ani moc nedivil :). Kdo to ale vydrží, je vrchovatě odměněn jak skvělým Sandlerem, tradičně výborným Hoffmanem (nový král vedlejších rolí ?), ale hlavně úžasnými nápady toho chlápka v režisérským křesle. To se nevidí až tak často. ... Nedostalo mě to tak jako "Magnolia", ale i tak to stačilo :) ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Roztodivný a krásný - roztodivně krásný - krásně roztodivný: všechny tyto výrazy charakterizují P. T. Andersonův romantický snímek OPILÍ LÁSKOU. Vedle hereckých výkonů, skvěle vytvořené (podivné) atmosféry či výborné práce s obrazem je nesmírně důležitou a propracovanou složkou filmu zvuk, respektive: nečekané erupce (prapodivných) zvuků, "hluků" a následné "návaly" ticha. Vše to dohromady vytváří netradiční atmosféru a pocit z filmu. Na snímku je zajímavá také ta skutečnost, že P. T. Anderson je schopen a ochoten "otevřít" nějaké (a je vlastně jedno jaké) téma, které však zůstává po celý zbytek filmu jaksi otevřeno, nerozluštěno a nedořešeno - pro někoho chyba, pro mě osobně velká přednost tohoto díla. A že mi nerozumíte? Pak neváhejte a podívejte se a zaposlouchejte se do tohoto filmu. Stojí to za to. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čudný film. Zo začiatku tu vyzeralo na skvelú psychologickú odľahčenú drámu o osamelosti, lenže hneď po zavolaní na Sex linku sa to zmenilo ... a k horšiemu. Celá romanca hlavného hrdinu s Lenou ma nechala chladným a jediný záchvev napätia u mňa bola skvelá scéna havárie, bohužiaľ potom nenasledovala dostatočná dohra. Sandler, Hoffman i Guzmán boli skvelí, rovnako ako hudba, ale to by len ťažko stačilo na 60%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Film nemá úvodní titulky, veškerá jména lidí podílejících se na filmu jsou uvedena až na konci. (D3VIL)
  • Kameraman Robert Elswit pro snímek použil speciální film, který mu umožnil natáčet v podexponovaném světle, díky čemuž získaly stíny větší hloubku. (orkadimenza)
  • Když Barry (Adam Sandler) nastupuje do letadla na Havaj, má červenou kravatu. V letadle má žlutou a po výstupu z letadla opět červenou. (ChandlerBing)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama