Reklama

Reklama

Eva Braunová: Hitlerova žena

(TV film)
  • Česko Eva Braunová: Manželka Adolfa Hitlera (více)
Francie, 2015, 52 min

Režie:

André Annosse

Hrají:

Eva Braun (a.z.), Adolf Hitler (a.z.)

Obsahy(1)

Poznejte příběh Evy Braunové, která strávila po boku Adolfa Hitlera třináct let. Jaké to bylo žít v tajnosti po boku Vůdce? Na Evu Braunovou se několik desetiletí nahlíželo jenom jako na hloupou blondýnku a půvabné rozptýlení určené očím nacistického diktátora. Ale historikům se nedávno podařilo odhalit její další stránku pozorné učednice oddané muži, kterému na veřejnosti říkala „můj vůdce". Dokumentární film Eva Braunová: Hitlerova žena vykresluje Evin intimní portrét ode dne, kdy se pár v roce 1929 seznámil a započal přísně tajný vztah, až do společné smrti v podzemním bunkru 30. dubna 1945. Jenom pár hodin po obřadu, kdy se z Evy Braunové stala paní Hitlerová. (TV Prima)

(více)

Recenze (10)

Horác 

všechny recenze uživatele

Různých dokumentů o Hitlerovi a jeho okolí jsem už dost přesycenej, tenhle jsem potkal v TV spíše náhodou a nutno říci, že stojí za zhlédnutí. To, co považuju za jeho přínos, jsou dobový záběry civiliního života německé smetánky. Interesantní je, že mnoho toho natočila sama Braunová (tedy aspoň dokument to tak tvrdí), která měa díky svému postavení i prachy na to, aby používala tehdy drahý barevný materiál. Takže jo, vydržíte pár těch notoricky známejch keců kolem a zbyde vám docela zajímavej obrázek nějaký výseče tehdejší doby. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O rok neskôr vyšiel dvojdielny nemecký počin, ktorý je stopercentný: Eva Braun - Leben und Sterben mit dem Führer. Tento je tiež farebný, obraz krásny akoby z dnešnej doby, no kratší. Ale nie zase na informácie skúpy. Len doteraz nechápem, prečo o nej v každom dokumente hovoria ako o pohľadnej žene. Ako oni si myslia, že máme šedý zákal? Alebo je pobledlosť a neduživosť synonymom atraktivity? ()

Reklama

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Není to špatné a je tam řada pěkných barevných záběrů, ale až na pár výjimek se toho moc nového nedozvíme a někdy jde komentář až za hranu hlouposti a naivity. Navíc část z toho, co se dozvíme, je bohapusta spekulace. Zvlášť psychologické odhady z osmdesát let starých záběrů jsou docela úlet. Ale zas lepší než některé britské pokusy, které měly úroveň vesteni z logru. ()

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

O Evě Braunové jsem kromě základních fakt nic nevěděl. Dokument mě obohatil, líbilo se mi chronologické zpracování od prvních momentů až po společnou smrt. Dobové záběry jsou parádní, fakta sedí. Chvílema mi bylo Evy líto, jelikož byla tak moc fascinována Hitlerovou osobností, že to vyústilo v pokusy o sebevraždu. Věřím, že myšlenky nacistické ideologie nesdílela nebo aspoň ne zdaleka v takovém rozsahu jako parta kolem Dolfiho. Oddanost (na velký úkor osobního štěstí) až za hrob. Pro mě byl dokument ještě zajímavější díky návštěvě Orlího hnízda a příslušného okolí, nemluvě o tom, že náš pes se jmenoval Blondy :-D. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Takže nakoniec sa Eve Braunovej na tretí krát samovražda podarila. Prvé dva pokusy sa jej nevydarili, ale upozornila na seba a sestra ju zachránila. Tentokrát to už myslela skutočne vážne, dokonca 26.10.1944 napísala vlastnoručne aj závet a bola rozhodnutá skončiť spoločne so svojou láskou Hitlerom. Začiatkom marca sa rozlúčila so svojou rodinou a potom už žila iba v bunkri pod starým ríšskym kancelárstvom. 28.4.1945 keď sa definitívne rozhodla, že ostane s nim dokonca prišiel Hitler k rozhodnutiu, že si Evu Braunovu zoberie za ženu a tak 29.4.1945 sa stala jeho manželkou a o 36 hodín obaja novomanželia spáchali samovraždu. Tak skončila jedna historický úplne bezvýznamná žena a svet sa o nej dozvedel až po skončení vojny, nakoľko jej existencia bola prísne stráženým tajomstvom. Dokument mimo nových pekných záberov nám historický neuviedol žiaden nový fakt. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama