Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Táta je šašek, který Luciena dávno nebaví. Táta možná zajímá děti v obecenstvu, ale Lucien už přece dávno není dítě, tak se nebude smát klaunovi. Navíc, když je ten klaun takový nanicovatý. Naštěstí má klaun Jacques dobrého kamaráda Andrého, který si vezme Luciena stranou a odvypráví mu příběh z II. světové války. Hrdiny toho příběhu jsou André a Jacques. Oba milovali Lucienovu mámu Louisu. A aby jí dokázali, že jsou hrdinové, rozhodli se pro partizánskou akci, vyhodili do povětří výhybkářovou boudu na nádraží. Rozpoutali tím smrtelně nebezpečnou hru, která mohla mít tragické následky nejen pro ně. (Snorlax)

(více)

Recenze (31)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nosný nápad fajn, ale ne v tomhle kabátě a s těmito herci. Pokud chtěli natočit film o tom, jak dva vesničani sabotovali německou armádu a co to všechno nečekaného přineslo, měli vzít vážnější herce (což blbec k večeři Jacques Villeret prostě nebyl) a nedělat z toho komedii. Anebo to vzít na způsob sedmé roty povidlácku a pak ale netlačit na pilu u jámy. On ten motiv s německým klaunem je totiž hodně silný a dojemný. Špatný dabing, v němž neminete Švarce, Terše ani Jakuba Saice (Zavřel a Rychlý super). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zjistila, tak jsem film viděla už dřív, ale teprve teď k němu píšu komentář. Chvíli jsem přemýšlela o tom, proč je zařazen do kategorie drama, protože na mě rozhodně alespoň v první polovině filmu tak nepůsobil. Celé jádro příběhu je o tom, jak si nedělat unáhlené názory o lidech kolem nás, včetně svých rodičů, jak bylo vidět i v příběhu mladého Luciena vzhledem ke svému otci. A tak mu přítel jeho otce Jacques začne vyprávět jeden téměř zapomenutý příběh z války. Jednou jsem slyšela moc hezká slova : "Dřív než budeš soudit můj život, obuj si moje boty a projdi moji cestu, projdi moji minulost, pociť moje slzy a zažij moji bolest. Projdi roky, kterými jsem prošel já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopl já! Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš." Určitě to platí nejen pro Luciena, ale všeobecně pro každého z nás. ()

Reklama

Dzony 

všechny recenze uživatele

Dojemný lidský film. Dlouho jsem na podobný čekal. Proč už se dnes netočí filmy o lidské slušnosti, kráse, poetice, pokoře, lásce, přátelství, obětavosti, slušnosti, radosti a slzách Tady to máte vše v jednom snímku. Je mi líto těch, co si nad tímto dílkem odplivli a přeji si sám sobě, abych měl šanci objevit alespoň něco málo podobných skvostů. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Na Podivné zahrady jsem se díval především kvůli Jacquesovi Villeretovi s nadějí, že budu s jeho rolí spokojenější, než ve filmu Zelňačka. Tento herec mě totiž výjimečně pobavil jako Francois Pignon v komedii Blbec k večeři. Při sledování Podivných zahrad jsem čekal, že bude film do svého konce nudný tak, jako se mi zdál na začátku. Byl jsem však nečekaně překvapen zápletkou a hlavní myšlenkou komediálního dramatu. Je to jedinečný snímek, za mě 80%. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ti otcové jsou někdy opravdu trapní, ale někdy je ti mladí jen obyčejně nechápou. Jenom jak to, že se táta rozhodl svůj válečný příběh dvou "bláznů" vyprávět synovi až v tomhle věku? To jejich hrdinství vypadá jako obyčejná taškařice a možná, že si ani tenkrát ve svém mládí neuvědomili, do jak nebezpečné akce se vypravili... Ale o tom někdy právě to mládí bývá, žel bohu, často v negativním smyslu. Nebyl to špatný film, ale na pět hvězdiček mu něco scházelo. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama