Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (106)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Úplně jsem zapomněl, že jsem film viděl. Sekl jsem se cca o dva týdny. Asi hlavně jsem chtěl zkompletovat dokumentární špeky za tento rok. Dokument je pro mě v celku sporný v tom, že tak nějak spíše pojednává o celkové tvorbě Beatles a jejich existenci, ale stejně tak chaoticky začíná a podobně nás i provází. Je to svůj dokument, který rozhodně není špatný, ale není to styl točení, který by mi byl vyloženě blízký. Na dokumenty jsem speciálně háklivý a citlivý. Protože mi to je silně cizí žánr a dávám si ohledně něho silný pozor. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Byly "jen" čtyři ... a pohnuli zemskou osou, když rozdělili dějiny na dobu před nimi - a po nich. Byli "jen" čtyři ... je to dost nebo málo - na to, aby unesli vlastní slávu, která jim vzala radostnou dychtivost mládí ? Nejde o to přinášet nové informace. Důležitý je POCIT, nic víc ... a CESTA - zpátky časoprostorem do zlatých šedesátých, kde můžete nasát autentickou atmosféru a oživit polozapomenuté vzpomínky těch revoltujících, svobodomyslných let, která svým způsobem zasáhla celou planetu. Jako svůj odkaz nám zanechala písně, které se staly jedním z mnoha pilířů, o něž se opírá naše kultura - a jedním z mála důvodů, jimiž lze (snad) obhájit existenci lidské civilizace. ()

Reklama

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Promyšlená koncepce, úžasný střih, a i když je to dokument, je to příběh. Příběh, který vás strhne, vede a nakonec rozesmutní. Pochopíte proč se to stalo a proč se to muselo stát. Proč zase tak pitomý český název? Když ten originální je nejen písní z alba "Beatles for sale" (a tím i vystihující frustraci a vyhoření kapely) ale i finální písní dokumentu. Osmý den týdne je tak výstižné a vypovídající, že jen kretén příjde s takovouto verzí. Howgh! ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Perfektně a poutavě zpracovaný dokument, se strhující atmosférou! Lituji, že jsem to nezažila na vlastní kůži! Jít do kina na Beatles je bezesporu nevšední událost. :-) Ano, ano: podívat se na záběry, které jsme viděli tisíckrát cíleně, nebo jen letmo, během přepínání televizních stanic. A s jejich hudbou je to stejné... Známe ji všichni. Nemusíme být skalními fanoušky, ale přijde mi, že v rádiu jejich písnička člověka potěší vždycky. Přesto všechno je hlubokým zážitkem sledovat v bijáku ucelený dokument o letech jejich největší slávy, tzv. Beatlemánie. Tohle skutečně nemělo obdoby! Reakce lidí z celého světa napříč vyznáním,výchovou, politickým smýšlením, sociální nerovností i barvou kůže jsou i dneska k podělání. Běžte se na to všechno podívat, určitě to stojí za to! Jistě víte, že John Lennon jednou plácnoul, že jsou slavnější než Ježíš. Bigotní katolíci poté pálili jejich desky a plakáty na hranici, jako za středověku. Byl to tehdy veliký průser... Jenomže to, co ti kluci složili, jak úžasně hráli, jak několik let ustávali nápor popularity a tlak médií, to vše mě navádí k laškování s myšlenkou, jestli náhodou neměli jak se říká: dar od Boha. A Ježíš? To byl přece rozumný chlap. Ten by měl jejich hudbu možná taky rád. :-) A beztak by se Lennonovu bonmotu od srdce zasmál... :-) Každopádně, pokud nebyli slavní jako on v době Beatlemánie, dnes jistě jsou. Protože i naše malé děti (7r. a 2r. ), které ví o víře vcelku kulové, když jim není do zpěvu, ale chtějí slyšet hudbu, pouštějí si na tabletu stále dokola celé album z roku 1965 - Help! :-) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nepochopil ten ošiaľ. Nielen voči Beatles ale celkovo voči všetkým celebritám. Fanúšikovia akoby zabúdali, že sú to obyčajní ľudia z mäsa a kostí, hoc aj veľmi talentovaní vo svojej oblasti. Tento dokument nám prináša tých šalejúcich davov až príliš. Niekedy aj viac než informácií o skupine. Je to skôr také strihanie archívnych záberov z koncertov a ich alterovanie s fotkami a výpoveďami členov skupiny. A práve tie výpovede mi prišli kvalitné a zaujímavé. Ako tú slávu a ošiaľ vnímali oni sami. Že to časom začalo byť aj o strachu. https://dokumenty.tv/beatles-perna-leta-dokument/ ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama