Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

genetique 

všechny recenze uživatele

Angeline sa opäť nepodarilo zaradiť Laru ako akčnú hrdinku ku kvalitnejším výšinám a ako tak pozerám ani sa o to moc nepokúšali. Nápad bol sľubný, Angelina ako magnet na divákov zaručený, no oni len nahodili vypasovanejšiu kombinézu, spevnili podprdu a mužské pokolenie opäť zaručilo tržby. Kam to speje. 50%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem se do Lary Croft zbláznil a po skončení filmu jsem napsal do všech možných novin, do rubriky seznamka následující inzerát : Chudý, hloupý, ošklivý a vystrašený kluk s neochotou cestovat a sportovat, bydlící po ubytovnách hledá bohatou, chytrou, krásnou a statečnou ženskou s ochotou cestovat a sportovat, bydlící na hradě. Značka: ve dvou zmlátíme víc žraloků. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Herní hrdinové či hrdinky to mají na filmovém plátně těžké. První díl Lary byl na poměry docela dobrý, ale dělat dvojku nebyl nejšťastnější nápad. Některé scény byly vyloženě tupé, takže nebýt pár známých herců, co se zde objevili a několika momentu kdy byla Angelina vyloženě k nakousnutí tak bych minimálně jednu hvězdu ubral- 40%... ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Četl jsem obě knihy, které podle filmů Tomb Raider vznikly. První byla hodně nudná, zato u té druhé jsem se hodně bavil a na film se jí povedlo docela dobře mě navnadit. Když jsem se dozvěděl, že na režisérské křeslo si sedne Jan de Bont, bylo mé nadšení o to větší. S příslibem výborné akční podívané jsem se vrhnul do kina... Ano, soudíte zcela správně, byl jsem neuvěřitelně zklamán. Film je velmi slabý, postrádá kvalitní skladbu příběhu, jedná se spíše o sled vcelku zajímavých epizodek, které jsou bohužel chaoticky natočené. Zároveň je velmi chladný... Je to škoda, neboť tahle látka by si zasloužila mnohem větší pozornost. Jen doufám, že vznikne i třetí díl, možná si někdo klepe na čelo, ale já věřím, že i Tomb Rider může být dobrým filmem. [TOP 19/10 42%] ()

sud 

všechny recenze uživatele

No, nijak mě to nezaujalo. Příběh nic moc a akce tak nějak moc vyumělkovaná. Jan de Bont je z té Holandské party v Hollywoodu (spolu s režisérem Paulem Verhoevenem a herci Rutgerem Hauerem a Jeroenem Krabbé) nejslabší a jeho filmy se mi nezdají nijak extra. Angelina Jolie je hezká ženská a vlastně jenom kvůli ní se na to dá koukat. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se v Řecku, Keni, Hong Kongu, Číně, a dokonce i na dosud činné sopce v Tanzanii. Ta se ale probudila, a tak musel celý štáb na nějaký čas místo natáčení opustit. Natáčelo se od 27. srpna 2002 do 19. března 2003. (HappySmile)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 65,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 160,1 mil. (NIRO)
  • Film bol zakázaný čínskou vládou, pretože je tu Čína zobrazená ako krajina s nezákonnými úmyslami, do ktorých boli zaplatené tajné agentúry. (Greenpeacak)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama