Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Nancy 

všechny recenze uživatele

Určitě na druhém díle víc zapracovali scénáristé. Nemám už pocit, že se koukám, jak někdo jiný hraje počítačovou hru. Bohužel i přes zlepšení děje je to chvílema pořád stejná nuda. Akční scény jsou opět super a Angelina je zvládá na jedničku, ale její ladné křivky jako holka (bohužel) neocením. A kromě křivek a akce není na Angelině téměř nic ke koukání. Oproti první Lara Croft: Tomb Raider kvalita rozhodně stoupla, ale pořád to není ono. Možná se někdy kolem devátého dílu dočkáme perfektního filmu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný zeměpisný stlas zabalený do stylu a hávu počítačové hry. Ale počítačová hra bez lidské interakce s hrdinou, to jsou opravdová muka. De Bont navíc nezvládl po režijní stránce téměř nic (možná taky nebylo CO zvládat, když scénář urychluje, co se dá) a zjevně je mu už do konce života souzeno nosit odznak bídáckého béčkaře. Ale Angelina Jolie, na tu se dá kouka pořád a člověk nemá nikdy dost...hlavně proto není tenhle film za jednu hvězdičku... ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem shlédla druhého Tomb Raidera, jsem razatně musela přehodnotit jedničku. Konstatuji, že Jan de Bont se scénáristickou suitou pokazili co mohli. Bezpředmětná snůška násilí a nelogičností (no ten žralok, nebo vynoření se na nádech) spojených do líbivých obrázků (vizualizace by se snad ještě dala snést, kamera je řemeslná, ale nic víc). Naprosto zmizel jakýkoliv humor, nadsázka, nebo odlehčenost (když pominu trapnou koncovou etudku). No a bohužel ani soundtrack tentokrát za nic nestojí (Korni nabízejí svůj zaběhaný komerční standard). Záchranou zůstává to, že jsem sama nemusela vysolit kilčo za takovou extraodinérní hovadinu. P.S. Scénáristé tohoto filmu jsou opravdu nápadití -- hrdinka a její protihráč hodinu hledají něco (respektive se o to přetahují), co je dovede k něčemu, nepřipomíná to tak (ne)trochu jedničku ... :-( ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak co se nám oproti jedničce změnilo? Režisér:) Ale k tomu dojdeme...Nejdříve to jednoznačně lepší - Alan Silvestri je pořád ve formě a hudba celkově se vzdala elektronické scény, vizuální úroveň filmu je výborná, Angelina je snad ještě víc sexy než dřív (a není to zásluha té stříbrné kombinézky;)) a zápletka s takzvaným "bond-boyem" je opravdu povedená, i s emocemi. Teď to rozporuplné - od první chvíle se mi, coby odvěkému fanouškovi agenta 007, zdálo, že se dívám na modernější verzi Thunderballu:) A nakonec to horší - přetrvala nám jaksi "suchá" režie - největší dějové zvraty se odehrají jako když lusknete prsty. Takže celkově vzato lepší než numero uno, ale pořád jsme o ligu níž než u xXx. PS: Viděl jsem znovu v roce 2018 v rámci přípravy na novou verzi s Alicií Vikander, a musím říct, že optikou tehdejší doby to není špatné. Na červených 70% to ale taky není. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Neprislo mi, ze by druhej dil byl nijak zvlast horsi nez prvni, ale ani lepsi. V podstate tu plati to samy, co u prvniho dilu, akorat delka tu uz je precejen krapet prehnana a zaver v Kolebce zivota neni nijak zvlast oslnujici, precejen bych si to predstavoval jinak. Ale zase tu misto nevyraznyho Craiga je solidni Butler, jeden ze zaporaku je fajn Schweiger a opet tu je Chris Barrie. Akorat obcas je akce fakt uz pritazena za vlasy. Ale stejne, jako u prvniho dilu, jsem se slusne bavil. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Štábu nebylo dovoleno natočit honičku na skutečné Velké čínské zdi, tak si její repliku nechal postavit ve Walesu. Jako komparzisty najal personál místní čínské restaurace. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. července 2003 v USA. (Varan)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama