Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (132)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Ja vul si myslel, ze ta nejnudnejsi vec ve filmech je, kdyz protagoniste civi na obrazovky monitoru. A pritom civeni na monitor bez monitoru je mnohem vetsi peklo! Skvely namet tu zabilo nudne provedeni. Mohla to byt techno-noir detektivka, misto toho jsme dostali pseudo scifko se slabym scenarem a mdlym audiovizualem. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol má můj velký respekt. Má na kontě už sedmý autorský projekt(scénář+režie) a všechny jsou velmi dobře napsané a solidně natočené. Jenže stejně jako v případě těch předchozích, i tady nějaké ty minuty přebývají, takže je poslední třetina zbytečně rozvláčná. Niccol rozvíjí myšlenku, jak by mohl vypadat svět, kde by se vše, co člověk vidí, zaznamenávalo a v mnoha případech i sdílelo s vládou, policií...prostě někým, kdo má pocit, že se díky takové kontrole zamezí třeba zločinnosti. Oči všech, by se staly kamerami. Velmi sympaticky se nesnižuje k moralizování, ale vcelku zábavně ukazuje, jaké důsledky by to mohlo mít. Sledujeme netradiční detektivku, která je jako z pera I. Asimova(přestože robota zde nenajdeme) Pro milovníky knižní sci-fi, bude Anon mnohem stravitelnější, než pro příznivce SW, ST, nebo Marvelovek. Svět ve kterém se Sal pokouší polapit "ducha", je totiž velmi podobný tomu našemu a atmosféra je spíš komorní. Přesto působí díky drobným úpravám dostatečně "jinak"; jde jen o jinou realitu, možná nepříliš vzdálenou budoucnost.I přes zmíněnou rozvláčnost a závěrečný banán, jsem spokojený a můj vděk Netflixu narůstá. Anon není film, který by si na sebe v kinech vydělal, ale určitě není horší, než většina mainstreamových sci-fi posledních let. PS: Motiv je velmi podobný epizodě Celá tvá minulost (S01E03) ze seriálu Černé zrcadlo. Pokud se vám jedno z toho líbilo, doporučuji zhlédnout i to druhé. Objektivně je 62% odpovídající hodnocení. Já zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Křečovitě marlowovsky noirová a kyberpsychedelická atmoška je docela povedená, zápletka zajímavá a děj vás možná párkrát malinko napne. Ale všemožného marastu je taky dost. Třeba ta únavná stereotypní klišé (polda jdoucí si za svou pravdou bez ohledu na nadřízené, rozhovory s bejvalkou, mrtvý synek). Nebo na pohled husičkovitá duchoprázdná buchtička prezentovaná jako žádoucí, tajemná a nevyzpytatelná femme fatale, ehhh... Nebo dvě trapné jakolesbické krasotinky. Nebo šukající Owen. Nebo skákající obraz, který svým skákáním znázorňuje iluzornost viděné reality a tím se snaží citlivějším jedincům přivodit bolení hlavy. Ale i přesto je to vcelku film vizuálně pohledný, natočený je dobře a jeho zápletka je na středoproudové scífko ucházející. Objektivně bych ho hodnotil jistě za tři, ale zklamalo mě banální až pitomé rozuzlení a celkově mě to prostě moc nebavilo, protože mi čerta záleželo na všech filmových postavách, nedá se svítit. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

It's not that I have something to hide, I have nothing I want you to see. Popravdě tento typ sci-fi filmů mi vyhovuje úplně nejvíce. Méně akce, méně efektů, ale mnohem více hlubokých myšlenek a filozofických otázek, které nedají spát. Jestli se to dá aplikovat na dnešní svět, to už je na každém. Někdo to vidí a někdo ne. Tématem filmu je otázka soukromí. Jak moc je soukromí důležité? Jak moc si ho střežíme? Jak moc nám ho za našimi zády berou? Filmu se dá vytknout, že je poměrně monotónní a tmavý. Opakování stejné hudby tomu taky nepomáhá. Cílem bylo vytvořit velmi specifickou melancholickou atmosféru.  7/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* komorní sci-fi od Netflixu nastiňuje temnou vizi budoucnosti, kdy soukromí neexistuje a svoboda je vyprázdněný pojem. Sice hodně utahané zpracování pomáhá k zvýraznění depresivní nálady, ale na druhou stranu vadí záživnějšímu prožitku. Celý film spíš působí jako natažený díl z Black Mirroru - trošku slabší. Ale jeho smysluplnost vytahuje známku ke trojce a budu se zuby nehty bránit jakémukoliv technologickému zásahu do svého těla. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama