Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (132)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle smrdělo originalitou až ven ale problém snímku je nedotaženost a hrozně špatný konec. Amanda Seyfried a Clive Owen si to hrozně dávají a mě ten snímek pohltil, bavil, zajímal ale taky ve finále hrozně zklamal. Tyhle originální snímky z Netflixu mají něco do sebe. I díky němu je tam větší tvůrčí odvaha ale občas by to chtělo přemýšlet v celku a ne jen v té originalitě. Některý scény a byly hrozně super. Ovládání mysli a to, že není žádné soukromí je super i zpracování těch vzpomínek je super jen škoda opravdu toho zakončení. Čekal jsem něco víc. Utopické sci-fi s hackery mysli zní skvěle ale je tomu opravdu tak? Není. 65% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* komorní sci-fi od Netflixu nastiňuje temnou vizi budoucnosti, kdy soukromí neexistuje a svoboda je vyprázdněný pojem. Sice hodně utahané zpracování pomáhá k zvýraznění depresivní nálady, ale na druhou stranu vadí záživnějšímu prožitku. Celý film spíš působí jako natažený díl z Black Mirroru - trošku slabší. Ale jeho smysluplnost vytahuje známku ke trojce a budu se zuby nehty bránit jakémukoliv technologickému zásahu do svého těla. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Specialista na nízkorozpočtové scifárny, které mají áčkový rozměr i sofistikovanou originalitu, je zpět. Andrew Niccol si pro svůj comeback stanovil, jak je jeho dobrým zvykem, nižší produkční náklady, na pyj nasadil po letech jeho osvědčenou Amandu Seyfried, přihodil spolehlivého Clive Owena a navrch napsal ultrafantasmagorii z blízké budoucnosti o sériovém vrahovi, který se umí hacknout do mozku a svým obětem těsně před smrtí zprostředkuje vidění z pohledu své osoby. Už se sice nedozvím, zda Niccol zůstal tragéd přes akci, film je téměř prostý akce, nicméně nevzpírá se explicitnějším erotickým vsuvkám, takže už divák nemusí fantazírovat o poprsí hlavní herečky, což je i nový prvek v jeho režijním přístupu. Seyfried je sice spíše zvyklá, že její filmy jdou do kina, tentokráte tomu tak není, jedná se o Netflix platformu. Kupodivu po technické stránce tento počin určitě předčil dosavadní lacině vyhlížející režisérovu tvorbu. Tempo vyprávění je pomalé, čímž slouží k tomu, že se v příběhu dá orientovat, i když méně pozorný divák může ztratit nit vyprávění. Zdánlivá průhlednost zápletky je vlastně stavěna pro nečekané vyústění/odhalení identity vraha, což ale určitě není nejsilnější část filmu. Mnohem zajímavější je průběh, nejednoznačnost charakterů, byť se to neobešlo bez klasických klišé typu traumatizovaný detektiv ze ztráty potomka, inklinace k chlastu, šlapkám. I tak má film porci režijních nápadů, které (svojí nereálností) zaujmou a drží děj. A hlavní dva protagonisté jsou ideální volba. Amandu Seyfried bych sice nebrousil každý den, v tomhle filmu je ale použitelná. Slabšímu zakončení/rozuzlení naštěstí předchází zajímavá režijní forma a pocit kvalitně odvedené práce, která zhusta plodila příjemné scifi plodiny. 10/10 ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Své dva nejlepší filmy (Gattaca, Truman show) Niccol už zřejmě nepřekoná. Snaží se, ale nedaří se. Je to solidní epizoda Black Mirror, ale nic víc. Amanda Seyfried má asi být záměrně chladná. Hackerka, která se tu objeví, tu zmizí. Jenomže tím pádem vlastně moc nefunguje chemie mezi ní a Owenem. Ke konci se ve filmu přihodí klasický zvrat a odhalení jedné záporné postavy, ale nikdy se nedozvíme reálnou motivaci. Ta motivace je sice slovně vysvětlena, ale moc to nefunguje. Spíš je to jen "překvapivý" zvrat pro zvrat. Zklamal mě taky konec, určitě šlo vymyslet zajímavější scénu, jak ukončit film, než že si dva lidé povídají a slovně shrnují to, co měl akcí ukázat film. A to nemluvím o klasických nelogičnostech. Vím, že jsem "hacknutý" a mám halucinace. Co udělám? Sednu do auta a jedu do práce, supr nápad, ne? I přes tuhle kritiku mě film bavil. Jak ale píší ostatní, film působí ospalým a chladným dojmem. Většina postav je neprokreslených. Třeba ex-manželka, která je ve filmu jenom kvůli dvěma telefonátům o synovi. Takže abych to shrnul: nic moc. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Vymakanej film z dílny originálního borce, kterej si sám píše scénáře a jeho fantazii je pořádně vyvinutá... Co film, to originální myšlenka, kterou navíc i perfektně převede na plátno. Tentokrát svět bez soukromí, detektiv se komukoli může napíchnout do hlavy a vidí přesně to, co dotyčná osoba. Takže by se dalo říct, že má hodně zjednodušenou práci, ale jen do tý doby, než se na plátně objeví holčina, která to všecko zamotá. Největší síla tohodle filmu je v myšlence, která je fakt jako v drtivý většině filmů od tohodle tvůrce, geniální... Smutný je, že se ttenhle film ani nedostal na český kina, ale ještě že existují servery, kde se dají tyhle filmy sosnout. :o) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama