Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Po skvělém úvodu, jenž bych sám o sobě ohodnotila o hvězdičku lépe, se bohužel s přibývajícími minutami víc a víc zpomaluje, až se propadá do naprosto stupidního závěru, jenž už se pohybuje na hranici jedné hvězdičky. Škoda, film, jehož kvalita má sestupnou tendenci, pro mě nemá cenu sledovat znovu. ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Tie zábery z miest, ktoré nikto nechce vidieť u mňa posunuli hranicu o jednu hviezdu. Pretože moje srdce sa pohlo a keby sa pohli milióny sŕdc, tak by to možno bolo inak. Možno nie filmy, ale povinná osobná návšteva a pre každého dobre živeného a večne nespokojného...snívam, ale zmieriť sa nechcem... ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Ten film by měl navíc... Pustila jsem si ho, protože mě zaujala anotace... Po deseti minutách jsem zjistila, že už jsem ho vlastně viděla. A nepamatovala si konec. Z toho vyplývá, že mě napoprvé nezaujal. A ani napodruhé se mu to nepodařilo. Po slušném úvodu, kde si každý musí sáhnout do svědomí a zamyslet se nad "třetím světem" a tím, v jakém luxusu si i přes nářky žijeme, sešup do průměru... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bohatá, rozmazlená slečinka se stane během snobského večírku svědkem vystoupení humanitárního pracovníka, který demonstruje bídu třetího světa na vyhublém etiopském chlapci. Slečinku to pochopitelně vezme za srdce a rozhodne se pomáhat. Přes počáteční odstup v sobě pracovník a slečinka najdou zalíbení a vznikne s toho velikánská láska. Klasický příběh, i když trošku netradičně podaný, který se snaží hrát u diváka na city prostřednictvím otřesných záběrů z Etiopie a z Kambodži, což se mu do určité míry daří. Oceňuji i celkem realistické podání toho, čím musí dobrovolníci projít, aby alespoň trochu ulehčili domorodcům bídný život. Naopak se mi vůbec nelíbila Angelina Jolie, která pouze střídala různé odstíny soucitných pohledů a celkově její výkon vyzněl tristním způsobem. Nicméně i to jsem byl schopen akceptovat, protože se mi to, i přes tu kýčovitost, líbilo, ale bohužel závěrečná mise v Čečně to celé zkazila a zachránit to nemohl ani, pro mě celkem překvapivý, konec.50% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)
  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama