Reklama

Reklama

Boj o ředitelnu

(seriál)
  • USA Vice Principals
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Temně komediální seriál od Dannyho McBridea a Jodyho Hilla, tvůrců seriálu Nahoru a dolů, vypráví příběh jedné předměstské střední školy a dvou lidí, kteří se úzce podílejí na jejím vedení. Danny McBride a Walton Goggins se představí v rolích Neala Gambyho a Leeho Russella, dvojice ambiciózních zástupců, kteří spolu svádějí velký boj o moc. Chtějí vystoupat na pomyslnou nejvyšší příčku poté, co se dlouholetý ředitel školy (Bill Murray) rozhodne odstoupit kvůli péči o svou nemocnou ženu. Když se ale o jeho pozici začne ucházet i doktorka Belinda Brownová (Kimberly Hebert Gregoryová), Gamby a Russel odloží své vzájemné rozepře stranou. Podle hesla "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel" se spojí a vyvinou maximální úsilí, aby odstranili doktorku Brownovou, jedinou osobu, která má nejspíš opravdu na srdci nejlepší zájmy školy. A nehodlají si brát servítky. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (41)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná záležitosť, ktorá má svojský humor a dve nesympatické postavy ku ktorým si postupne nachádzame cestu. Celý priestor strednej školy a vnútorných konfliktov a machinácií vo veľmi dobrom prevedení - kde je dôraz na nápaditosť a aj drobné ozvláštnenia. McBride a Goggins sú vo svojich úlohách perfektný a som v napätom očakávaní ďalšej série. 1. séria - 80% 2. séria prekonáva prvú vo veľa veciach. Viac humoru. Silnejšie a trefnejšie hlášky. Lepšie vzťahy. Posledné dva diely bohovské. Jedna z najlepších vecí v televízií. Výhoda? Netlačí to na pílu. Dve série a hotovo. A zážitok je aj dojímavý, aj vtipný aj ľudský. Má to všetko a Goggins s McBridom sú najväčší bad ass televízie za hodne dlhú dobu. 2. séria 100%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektoré časti ozaj stáli za to a bolo im radosť napariť plný počet. Niektoré akoby viac stagnovali na mieste, príliš sa sústredili na čo najviac vulgárny a prehnaný humor a keď je to silené, potom to už nejde dokonale. Celkovo ale chválim ten prístup. Seriál je správnym spôsobom nekorektný, tak to má byť, žiaľ mám pocit, že v blízkej budúcnosti budeme kvôli hnutiam, ktoré oslavujú len životy menšín vidieť takéhoto humoru stále menej. Inak fúzatý Danny McBride bol hereckým ťahúňom celého seriálu, veľmi dobrý výber. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Já půjdu až tak daleko, že to prohlásím za geniální komediální skvost. Vezměte vidláckej "America, fuck yeah" humor se spoustou nadávek a la EASTBOUND & DOWN (oddíval jsem mezitím komplet až teď při téhle zámince), k jednomu arogantnímu idiotovi přidejte druhýho (jak McBride, tak rozzubený vlezdoprdelácký ultrazmrdský Goggins jsou špička), rozpoutejte zákeřnou špinavou válku o ředitele střední školy, okořeňte to super soundtrackem ve stylu old school videoher, sem tam zpomalovačky co brutálně sednou a hlavní dvojka si je vyloženě dává, a to není všechno. Je to drsná komedie, ale vlastně i slušný drama, příběh přináší různý dojímavý chvíle, závěr s váma celkem šokne, pro mě to byla čistá devítidílná radost a kolikrát jsem se smál jak dlouho u ničeho. 90% S02: Všech 18 dílů bylo natočeno jedním tahem, tím spíš nijak nepřekvapuje, že je tohle stejně kvalitní a nářezová záležitost. V mixu je pár nových postav, zase jsou tu nezapomenutelný scény, přišlo mi to skvělejší dramaticky, závěr slušná psychárna. Říkám klenot a moje nejoblíbenější komedie za roky, instant classic a viděl už jsem komplet snad 5x. 95% ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

McBride válel v Eastbound & Down a Goggins byl výborný třeba v Justified, SoA a nebo The Shield, takže obsazení hodně slibné. Oba v seriálu hrají naprosto super, hlavně Goggins a ta jeho postava. V první sérii musí chlapi spojit síly i přes vzájemnou nevraživost a zbavit se nové ředitelky, aby jeden z nich mohl zabrat její místo. V druhé Gamby řeší, kdo ho postřelil a Russell si užívá post ředitele. Obě série jsou plné humoru a občas seriál i přitvrdí. První sérii jsem si užíval, když se snažili zbavit ředitelky, ty jejich nápady a naschvály stály za to. Druhá série potom ukazuje, jak sláva může stoupnout do hlavy až tě začnou všichni nenávidět a o síle přátelství. Finále s tygrem bylo dobře ujetý. Celkově hodně povedený seriál, každému asi nesedne styl humoru, ale komu se líbilo E&D bude spokojen. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když chcete, tak tenhle seriál zhltnete na posezení. Danny McBride si totiž pro sebe urval další postavu, která kritizuje, uráží, nadává, je sobecká, zlá, nepříjemná, arogantní, dělá všecko dobré jen pro sebe a v cynických kecech je hotový přeborník. No a to všechno obsadil do školního prostředí, které na něj vysloveně čekalo. V podstatě se humorem jedná o kopii seriálu Nahoru a dolu. Jen s jinými postavami, jiným příběhem a jiným prostředím. Nicméně s prostředím, ze kterého se dá těžit na dalších deset sérií. A já si na ně klidně počkám. Jo a taky musím uznat, že kdyby sem neobsadili tu blonďatou šťabajznu Georgii King a buznu Gogginse, byl by tenhle seriál poloviční. Tudíž dokonalá výhra a já opatrně čekám, jak to s ním po první sérii půjde dál. Závěr první série byl totiž poměrně nečekaný. ()

Galerie (134)

Reklama

Reklama