Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 1

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (339)

Rominator 

všechny recenze uživatele

15. dubna 2013 vybuchly necelé tři hodiny po startu v cíli Bostonského maratonu dvanáct sekund po sobě dvě bomby. Rozjíždí se obrovské vyšetřování, které má za cíl dopadnout pachatele atentátu... Film vzdává poctu obětem, zraněným a přeživším. Peter Berg akci umí a jasně to dokazuje desetiminutová scéna ve Watertownu, kde se policie snaží zadržet dvojici bostonských atentátníků. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toporného konce, jinak bych šel určitě aspoň na tři. A nebo ještě uvidím, mísí se to ve mně a je to tak nějak přesně napůl. Tahle zcela jistě politováníhodná událost si zasloužila určitě pevnější, režisérskou ruku. Něco na způsob Paula Greengrasse. Jeho Let číslo 93 zůstal pro mě zatím zcela nepřekonán. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Na film podobného typu čas od času dostanu chuť, a když se tak stane, tak si sledování zpravidla užiji. Toto bylo výjimka potvrzující pravidlo. Podobnou píčovinu aby člověk opravdu pohledal. Stopáž je brutální, a když si k tomu přidáte nesnesitelnou první polovinu, tak máte o zkažený večer postaráno. Na teroristický útok se divák dívá s kilometrovým odstupem očima nadbytečně roztřesené kamery. To co vidíte vás tedy nechává absolutně chladnými. Do role obávaných teroristů byli obsazení naprostí kreténi. Hlavním lákadlem tohoto snímku mělo být zřejmě herecké obsazení. V tomto případě dostal od tvůrců divák ránu mezi oči. Užijete si pouze Wahlberga, pokud ho máte aspoň trošku rádi. Zbytek se objevuje jen namátkově. 2 výbuchy se odehrají asi během dvou minut. Zbytek stopáže se zoomují kamerové záběry a pátrá se po dvou "extrémně nebezpečných" kokotech. Když se konečně podaří dva retardy dopadnout, tak následuje velká sláva a vlna odporného závěrečného patriotismu. Polovinu filmu jsme se spolusledovatelkou pozorovali zrychleně. Odporná záležitost. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Scény výbuchu na Bostonském maratónu jsou samy o sobě hodně působivé a následná naháněčka s atentátníky funguje výborně, především přestřelka ve Watertownu je vyloženě vymazlená a očividně věrná realitě jak jen to bylo možné. Patosu a postav je možná zbytečně mnoho (místy film strašně ztrácí tempo). Berg umí realistické rekonstrukce, ale to tlačení autentických záběrů bylo možná zbytečně na sílu. Reznorův sountrack tentokrát moc nevyniká. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho jak je film moc dlouhý ale nakonec to ani nevadí, střídání reálných a filmových záběru bylo velmi povedené, příběh a lapeni atentátníku strhující i když při přestřelce policajti dostávali co proto, a nakonec byli tak zmateni že šli pro ti sobě tak dokázali přes všechny nástrahy chytit atentátníky, konec velmi působivý, herecké obsazení filmu se velmi dobře vybralo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Napriek tomu, že bol film natočený na motívy skutočných udalostí je postava Tommyho Saundersa (Mark Wahlberg) fiktívna. Sám Wahlberg o tom hovorí: "V priebehu vyšetrovania na miestnej úrovni Bostonskej polície bolo viac vyšetrovateľov. Je vlastne spoločný charakter všetkých.". Logicky tak i postava jeho manželky Carol Saundersovej (Michelle Monaghan) bola vymyslená. (De Large)
  • Film se natáčel souběžně se snímkem Stronger (2017), který také pojednává o bombovém útoku na bostonský maraton. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama