Reklama

Reklama

David Brent: Na turné

  • Velká Británie David Brent: Life on the Road (více)
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Můj asi nejočekávanější film járu 2016, a tak, jak se u jiných současných filmů snažím očekávání srazit na minimum (a u spousty z nich je to stejně zbytečný), tak tady jsem chtěl naopak dostat jen to nejlepší, protože Gervais to ani jinak neumí. Mno a... a? A je to pecka (uuf) :-) A i když z toho spíš "smrdí" Derek, Rickyho pozdější seriál, než originální Kancl, tak je člověk prostě rád, že má toho Brenťáka po letech zase zpátky (a že se za něj může zase cítit trapně :-). Ten film má neskutečnej good feeling, a i když třeba ve vás nevybuchují záchvaty smíchu, tak ten úsměv z obličeje nesleze až do konce. Navíc se přistihnete, že tomu chlápkovi ten úspěch v showbizu fakt přejete (i když Brent kecá, když říká, že je jeho kariéra na hovno, všakže :-). Kurde, a to jsem chtěl napsat nějakej ftipnej komentář, ale člověk se po zhlédnutí cítí tak nějak vesele smutně a smutně vesele, tak jako, a to jsem tohle přízvisko fakt nechtěl nikdy použít, smutnej klaun David Brent po konci Tour. (Velkej dík Perverzovi za titule ;-). "Call me nigga." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasické The Office: mix nepríjemne trápnych momentov (vedú "groupies" na hoteli), bohovských gagov (Dont Make Fun of Disableds!!!) a vaty, ktorá to celé spája. Na jednej strane s lepším dramaturgom by to bolo oveľa lepšie, na strane druhej, už by to ale asi nemalo ten špecifický štýl Rickeyho Gervaisa. ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Pro všechny fanoušky Kanclu povinnost, ačkoli mnozí budou zřejmě stejně jako já mírně v rozpacích. David Brent se alespoň na chvíli vrátil a přivedl s sebou dobře známý nekorektní humor, prokládaný tíživými momenty zmaru a trapnosti. Přesto to vše působí mnohem méně přirozeně, než v původním seriálu. Kancl jsem si zamiloval hlavně pro jeho neopakovatelnou atmosféru a pocit "skutečnosti". Starý dobrý seriálový Brent z Wernham Hogg byl rozporuplnou (spíše nesympatickou) figurkou, s níž se život přes všechny vtipné momenty nepáral. Tomu novému, filmovému, nasadil Gervais lidštější masku, přičemž celý film vyznívá mnohem smířlivěji a optimističtěji, než tomu bylo u seriálu. Zřejmě nám Ricky s přibývajícím věkem trochu změkl. Tím však nechci Life on the Road příliš kritizovat, jedná se spíš o názor skalního fanouška britského Kanclu. Uznávám, že jsem se u filmu bavil stokrát víc než u drtivé většiny současných komedií, přičemž některým scénám se dokonce podařilo navázat na atmosféru původního seriálu. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

David Brent je jedným z tých charakterov, vďaka ktorým si nevinný divák dokážete "užiť" enormný level trápnosti. Hanba by proxy. Najlepšie to vystihuje prehlásenie Doma Johnsona, ktorý s Brentom vystupuje ako rapper : "You think it’s painful to watch, I have to stand next to him". Moje hodnotenie je značne ovplyvnené zabijáckymi textami piesní, ktoré sú kupodivu aj celkom počúvateľné. Silne odporúčam videoklipy, Lady Gypsy alebo Equality Street sú absolútne lahôdky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Charaktery nejsou zdaleka tak dobře napsané jako v Office a jejich chování bylo trochu nelogické. Kapela Brenta celej film dissuje, aby na konci z ničeho nic všichni otočili a bezdůvodně začali říkat, že je to vlastně dobrák. Navíc se mi ty jeho písničky líbily. Každopádně David Brent je furt perfektně zahranej a z jeho konání mi bylo stále stejně trapně. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • V rámci propagácie filmu odohral Ricky Gervais niekoľko koncertov ako David Brent so skupinou Forgone Conclusion, okolo ktorej sa točí dej filmu. (tomashrabek)
  • Keď David Brent (Ricky Gervais) odchádza z kancelárie na turné, zaznie inštrumentálna verzia skladby "Handbags and gladrags", ktorá bola znelkou seriálu The Office (2001), ktorý filmu dejovo predchádza. (tomashrabek)
  • Doc Brown (Dom Johnson) povedal, že veľa scén vo filme bolo improvizovaných. Rozhovor Davida Brenta (Ricky Gervais) s čašníčkou vraj z veľkej časti nebol napísaný a Doc si v jeho priebehu zakrýva tvár kapucňou, aby zakryl smiech a nevypadol z role. (tomashrabek)

Reklama

Reklama