Reklama

Reklama

Jimmy Markum a Sean Devine se jako kluci stali svědky únosu kamaráda Davea Boylea, kterého za bílého dne unesla dvojice pedofilů, vydávající se za policisty. Chlapci se tehdy podařilo po čtyřech dnech útrap a znásilňování uprchnout, prožité trauma ho však poznamenalo na celý život. Dnes žije s manželkou Celeste a synkem Michaelem, o něhož se láskyplně stará. Stále se přátelí se Seanem, detektivem v oddělení vražd, i Jimmym, který si odseděl dva roky za loupež a nyní vede malý obchod. Jedné noci se Dave vrátí domů rozrušený a zakrvácený a tvrdí, že byl přepaden. Další den upozorní chlapecký hlas policii na podezřelé auto, v jehož blízkosti je nalezena zavražděná Katie, Jimmyho devatenáctiletá dcera z prvního manželství. Přísahá, že vraha najde dřív než policie a pomstí se. Zatímco Sean a jeho parťák Whitey Powers zahájí vyšetřování, Jimmy pátrá s pomocí přátel z podsvětí. Zjistí, že se dívka chystala utéci s přítelem Brendanem a že mezi rodinami vládla nevraživost. Jedním z hlavních podezřelých se překvapivě stává také Dave. Zdá se, že podivínský muž skutečně něco tají, policisté však nemají dostatek důkazů. Nemá je ani Jimmy. I když je nalezena vražedná zbraň a pátrání nabere jasný směr, tragédii, která osudově zasáhne do přátelství Seana, Jimmyho a Davea, už zřejmě nic nezabrání. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (858)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Clint Eastwood trochu míň snažil (a to neplatí jen pro tento film), výsledku by to spíš prospělo. Na prostou detektivku příliš exaltované a na psychologické drama zase nestačil scénář, zkrátka mi k vyššímu hodnocení něco chybí. Pravdou ale zůstává, že Sean Penn je Pan herec a v čem se objeví, stojí za ztrátu času. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Další skvělý film Clinta Eastwooda, výborně natočené drama se skvělou atmosférou. Úžasné herecké výkony Seana Penna a Tima Robbinse, nicméně celý film mi přišel strašně moc čitelný. Clint se snaží zmást diváka, ale tady mu na to nemůže skočit snad nikdo. Skutečný vrah mě napadl hned jak se objevil, po chvíli asi v půlce přišla scéna, která mě v tom už úplně utvrdila. Celé rozuzlení mě tak absolutně vůbec nepřekvapilo, přitom toto je přesně ten druh filmu, který stojí na závěrečném rozuzlení a momentu překvapení, tady se však nekonalo. To je největší mínus filmu a zároveň strašná škoda. 4* dát ale musím, protože se i přesto jedná o výborné krimi se skvělými herci a skvělou režii Clinta Eastwooda. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Plyne příběh, plyne, jako líná řeka v širokém řečišti uprostřed velkoměsta. Stačí se ovšem maličko ponořit pod hladinu, aby člověk shledal, že klid je to klamný. Zápletkou, atmosférou a gradací příběhu ve stylu antické tragédie mi to hodně připomnělo můj oblíbený film Spáči, zde navíc obohacený o vyzrálou režii a tlumenou hudbu Clinta Eastwooda. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Mohla to být psychologicky příjemně propracovaná detektivka, ale to by nesměl scénář tak nejistě přeskakovat z dráma na krimi a Eastwood tolik tlačit na herce. Tklivý a veklolepý orchestr se do temně atmosférického filmu moc nehodí, ještě víc ruší doslovná a velmi literární psychologizace (upíři a vlci). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood má môj rešpekt. Je to výborný, charizmatický herec a dnes už aj vysoko profesionálny režisér. Veľký hollywoodsky Pištoľník. Človek, čo sa navždy zapísal výrazným písmom do dejín svetovej kinematografie. Velikán, na ktorého sa nikdy nezabudne. "Tajomná rieka" je ukážkou jeho podstivej, premyslenej, vybrúsenej filmárčiny. Pohlcujúci, dramatický thriller so skvelým scénarom, špičkovými hereckými výkonmi a prekvapujúcim rozuzlením. Veľmi dobrý film. **** ()

Galerie (57)

Zajímavosti (33)

Související novinky

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Affleck vytasí prohibici a samopaly

Affleck vytasí prohibici a samopaly

13.01.2013

Sice nebyl nominován na Oscara za režii, ale nemusí smutnit, my stejně víme, že za kamerou je na svém místě. Jaký bude jeho další projekt? Po nedávném odstoupení z hlavní role v krimi-romanci Focus … (více)

Leo a Marty si obstarali ostrov

Leo a Marty si obstarali ostrov

25.10.2007

Předevčírem jsme psali o honbě Hollywoodu za dalšími komiksy Stevea Nilese, odpovědného za předlohu pro víkendovou americkou jedničku 30 dní dlouhá noc. Něco podobného se strhlo i kolem kriminálky… (více)

Reklama

Reklama