Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

T2 

všechny recenze uživatele

V celku zaujímavo vykreslené súdne pojednávanie, spracované dosť klišovito ale aspoň to nenudí a má to spád. Herecké obsadenie filmu dosť pomáha aby nespadol úplne do nejakého planého sentimentu. presnejšie hodnotenie je 70% ║Rozpočet$60milionovTržby USA $49,443,628Tržby Celosvetovo $80,154,140 ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Fleder dal dokopy po prvý raz Geneho Hackmana s Dustinom Hoffmanom. Očakával som herecký koncert týchto dvoch filmových polobohov. Dustin však zaostal ( možno aj vďaka scenáru ) za očakávaním a tak taktovku po ňom úspešne prevzal veľký manipulátor "Ostap Bender" John Cusack ... Thriller, kde hlavnú úlohu nehrá samotné súdne pojednávanie, ale skôr boj v zákulisí - výber poroty, jej ovplyvňovanie a vydieranie. 3,75 * ()

Reklama

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Rozhodol som sa, že tentokrát s chválou rozhodne nebudem šetriť, pretože tento film som už videl asi päťkrát a to je na takéto žánre asi dosť veľa. Porota je výborný a dosť napínavý thriller, ktorý stavia na mimoriadne dobré herecké obsadenie. Veľká časť filmu sa odohráva v súdnej sieni, no divák sa pritom vôbec nenudí, lebo príbeh a celý film je podaný natoľko pútavo a zaujímavo, že aj keď trvá niečo cez dve hodiny, divákovu pozornosť si udrží. Odporúčam každému, kto vo filme nepotrebuje množstvo krvi a akcie. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní thriller o sporu se zbrojařskou firmou je zajímavým tématem manipulování a podplácení poroty i naopak vydírání peněz z právníků strany žalující i žalované. Kéž by to tak šlo i ve skutečném životě, že by nám právníci vždy pár miliónů (dolarů) přidali z vlastních kapes... Jinak film je napínavý, avšak nijak strhující, do nejlepších soudních dramat mu nějaké to jiskření chybí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/43030-porota/videa/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přiškrcená a rutinní inscenace jednoho velkého soudního procesu a s tím spojeného tahání za nitky mimo soudní síň. S hvězdným obsazením za účasti Hackmana a Hoffmana, ale chybí důraz, sofistikovanější uchopení i zapamatovánihodné scény. Průměr který neurazí, ale ani nenadchne. Devadesátkový flák natočený o dekádu mimo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)
  • Scéna na pánských toaletách, kde se spolu dohadují Gene Hackman a Dustin Hoffman, byla přidána až po dotočení všech ostatních scén. Původně nebyla ve scénáři a byla připsána poté, co si někdo ze štábu uvědomil, že oba herci, i když se znají už od roku 1956, spolu dosud nebyli na filmovém plátně. (Bounded)

Reklama

Reklama