Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (1 249)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sráči z Indiany a jejich E.L. Mimozemšťan. Portálem otevřeným Super osmičkou vtahují Dufferové do světa, kde se divák odkojený danou érou může sám sebe nesčetněkrát ptát, odkud tohle zná a který těm nepolíbeným zároveň říká stůj při mně.. Fascinující, jak Millie Bobby Brown i bez použití telekineze válcuje své herecké kolegy.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doma jsme tento seriál vysloveně slupli jako malinu. Stranger Things má v sobě totiž to nejlepší, co jsem měl rád na starých akčních / dobrodružných / hororových filmech z osmdesátých let, na které jsem koukal v devadesátých letech. Mystično, strach, dětské hrdiny a k tomu všemu úžasná hudba ze série synthwave vlny současnosti. Pokud má někdo blízko ke klasickým filmovým dobrodružstvím z let minulých, tak neváhejte. Tohle se ve vaší hlavě určitě jen tak neztratí. Stranger Things je stylovka a já doufám, že neskončí u první série. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Po 2 sériách: Odjakživa som bol skôr zastáncom názoru, že decko na javysko ani plátno nepatrý, (ajkeď som sám hral divadlo od 6tich), pretože neni emočne dosť zrelé k vyjadreniu jemu cudzích pocitov. Výnimky sa vždy našli, ale obsadenie Stranger Things môj názor úplne zmenil, pretože toľko výnimočných hereckých výkonov od detských predstaviteľov som naozaj nikdy neviel. Naviac sa tu párujú staré dobré postupy s novými technickými vymoženosťami, a výsledok je pre mňa plnohodnotný. Scenár je skvelý, a spracovanie je viac, než filmovej kvality. Chcem okamžite ďaľšiu sériu! 100% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "So you know what? Keep on growing up, kid. Don't let me stop you. Make mistakes, learn from them, and when life hurts you — because it will — remember the hurt. The hurt is good. It means you're out of that cave. But please, if you don't mind, for the sake of your poor old dad, keep the door open three inches." 1. řada - 100 % / 2. řada - 70% / 3. řada - 100 % / 4. řada - 100 % ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem si poprvé přiznala, že seriálový svět se už skutečně dokázal vyrovnat tomu filmovému. Stranger Things totiž je seriál filmových kvalit. Vše podstatné již bylo zmíněno v dalších komentářích. Sešlo se zde zkrátka všechno na tom správném místě, nelze se od toho odtrhnout. Inspirace Spielbergem je tady patrná po celou dobu, při sledování jsem zažívala pocity, které jsem myslela, že už nikdy nezažiji, protože takto se už dneska netočí. Ta šílená nostalgie musí dostat každého velkého filmového fanouška, který na podobných filmech vyrostl. Opravdu smekám, letos jsem nic lepšího neviděla (a ne, nemluvím pouze o seriálech). 1. série: 100% ()

Galerie (1 212)

Zajímavosti (281)

  • Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) často odkazuje na filmovou sérii Star Wars. Několikrát říká, že Eleven (Millie Bobby Brown) má schopnosti jako Yoda (Frank Oz). Když zmiňuje zradu někoho, o němž si myslel, že je na jeho straně, tak opakovaně říká "Lando", čímž naráží na postavu Landa Calrissiana (Billy Dee Williams). Grafické ztvárnění plakátu seriálu pak odkazuje na podobný styl plakátů Star Wars s rozdělením na modrou a červenou stranu s hlavními hrdiny uprostřed. (jerry12)
  • Jeden z autorů seriálu Matt Duffer přiznal, že postava dívky Eleven (Millie Bobby Brown) je silně inspirovaná japonským seriálem Elfen Lied (od r. 2004), který byl inspirován filmem Akira (1988). Duffer uvedl, že původně zvažovali, že se Eleveniny schopnosti budou projevovat mnohem brutálnějším a krvavějším způsobem, stejně jako v případě hlavní hrdinky Lucy (Sanae Kobayashi) z Elfen Lied. (Napul)
  • Svet "Upside Down", v ktorom žije monštrum, je inšpirovaný prostredím z hry "Silent Hill" (1999). Môžeme vidieť podobnosť v tom, že "Upside Down" svet vyzerá ako náš, len chátra, je tam hmla a popol vo vzduchu. (wockoooo)

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama