Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (279)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Plynulé navázání na události z první série, doplněné o otevřenější svět, hlubší mytologii a v přirozeně sequelovém stylu taky více postav a více monster. Je to trochu na úkor rozvíjení postav, ale furt to solidně utíká to a byť už to nemá takovej emocionální zásah jako první řada, pořád jsem si to moc užil. Hlavně pak ten hudební závěr. 7/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série vďaka lepšie spracovanej atmosfére začiatku 90tych rokov spolu s faktom, že svet Upside down sa rozpínal čoraz viac priniesol o poznanie lepší dej ako tomu bolo v prvej sérii a oprávnene zaradil Stranger things medzi jeden z najlepších seriálov súčasnosti. Mestečko Hawkin a jeho hrdinovia v divákovi zanechali lepší dojem ako tomu bolo pri prvom stretnutí a atmosférou si na svoju stranu dokázali získať aj náročnejšie publikum, ako to násťročné, ktorému boli Stranger things určené predovšetkým. ()

Reklama

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší rozjezd, od třetího dílu pěkně vytuněný až do šestýho! Ovšem při sedmým dílu trochu spadl řetěz ( chápu proč ho tam dali, ale prostě moc vybočil z konceptu ). No a závěr někdy moc tlačí na pilu, někdy moc klišoidní. Nové postavy se ale povedly, to musím pochválit. Takže pořád dost dobrý, ale už ne za max. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak,můžeme bilancovat. Začnu tím,čím vším,tato 2.s.není-není slabší,není horší a není ztrátou času. 2.s.je JINÁ. Velikou otázkou,kterou si ovšem musí zodpovědně zodpovědět každý z vás je,chtěl to někdo? Stál o to někdo? Já tedy (se přiznám ne),ale díky opět bezchybným hereckým výkonům a i navzdory, mnohem silnějšímu příklonu k postavám,než k hororově/thrilerové lince,kterážto jest v 1.s.,jsem v podstatě spokojen. Vyřešilo se zde několik nedořešených linek z 1 a to je moc dobře. Na druhou str.,má velmi oblíbená (ale trávit dovolenou bych tam tedy nechtěl,říkám díky),jak ji já nazývám,Dark Mirror dimenze,zde ztratila hodně ze své děsivosti. S čímž jsem ale už dopředu počítal,protože bylo po skončení 1.s. jasné,že se autoři v pokr.více rozjedou a přestanou uplatňovat zásadu,kterou vždy razil velký mistr Hitchcock-´čím méně toho ukážete,tím víc vyděsíte a napnete´. Jsem si ale jist,že pokud tvůrci ve 3.s. spojí propracovanost postav a jejich vzájemné vztahy ze 2.s. s klaustrofobicko/mrazivou atmosférou hustou tak,že by se dala krájet,z 1.s.,bude 3.s. (jestliže bude poslední),absolutní top, the best, etc.:-) Dodatek : a ještě tolik-ve scénách z Chicága to vypadá,jako by divák omylem přepnul na Heroes či nějaký X-men seriál. Ne,že by mi to vadilo,ale přišlo mi to trochu srandovní. A na závěr mohu prohlásit,že po husté 1.s.,jsem neviděl pohodovější mix Everwoodu s Báječnými Léty:-) Ale Sama Křepelku zabíjet nemuseli,parchanti. Též potěšil (tentokrát v kladné roli),hajzl Carter J.Burke z Aliens. A Winona je zase sama. Pokud ji autoři hodlají ve 3.s.opět dát partnera,tak doufám,že se k němu zachovají o moc lépe,než v této. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Druhá sezóna je v mnohom super. Dufferovci stvorili perfektné postavy, ktoré majú medzi sebou sympatické vzťahy a vedú zábavné, dojemné a kvalitné dialógy. Retro atmosféra je fajn (hoci občas to Dufferovci flákajú a namiesto poctivejšieho budovania atmosféry tam buchnú slávnu pesničku a spoliehajú sa na to, že to sama utiahne). Rovnako tak nové postavy (Sean Astin, Paul Reiser v značne burkeovskej úlohe). Zo starých známych je super najmä Dustin, ale príjemne zaskočil tiež Steve so svojou obitou pálkou (a samozrejme dojemná Jedenástka s novým imidžom). Mnohé scény sú parádne, dojemné, vtipné, tragické, smutné, krásne. Dufferovci vedia vystihnúť pointu (záverečný ples). Ako problém hodnotím univerzum, ktoré je jednak nelogické (demogorgoni povraždia celú budovu s vedcami a vojakmi, ktorí do nich strieľajú samopalmi a nič, ale týpek s brokovnicou čo strela, to mŕtvy demogorgon) a jednak nudné (skôr ma zaujímalo, koho si nakoniec vyberie Mad Max, než to, či svet ako ho poznáme skončí). Čudným rozhodnutím bolo rozdelenie partie (Jedenástka sa s chalanmi stretne až v POSLEDNEJ časti!), rozporuplná je siedma epizóda, ktorá iba zbytočne naťahuje čas (OK, je fajn pripomenúť si, že existujú aj ďalšie „čísla“, ale to sme tušili aj tak, nie?) a neviem, či ma viac nudil Mike alebo Will. A Jedenástka použije viac svojich superschopností na hádku so šerifom, než pri súbojoch s monštrami. Ktoré sú mimochodom príšerne finančne podhodnotené a tým pádom z nich nejde žiadny strach, ani rešpekt. S oškretými ušami 80%, ale v tretej sérii už budem prísnejší, chalani. Je to jasné? ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Karen Wheeler (Cara Buono) si ve vaně čte knížku „Heart of Thunder“ („Bouřlivé srdce“) od Johanny Lindsey. (Duoscop)
  • Na začátku epizody zazní písně „Whip It“ od skupiny Devo, „Just Another Day“ od skupiny Oingo Boingo, „Rock You Like A Hurricane“ od Scorpinos, „Spooky Movies“ od Garyho Paxtona a „Every Other Girl“ od Prehistoric Wolves. (Duoscop)
  • V městečku Hawkins láká poutač před kinem na film Terminátor (1984), který měl v té době premiéru. (Rominator)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama