Reklama

Reklama

Holidays

Trailer 1
Komedie / Horor / Povídkový
USA, 2016, 105 min
(další profese)

Snímek Holidays je filmovou antologií, která přináší neobyčejně temný a originální pohled na některé z nejznámějších a milovaných svátků všech dob. Film zpochybňuje náš folklor, tradice a předpoklady tím, že dělá z Holidays oslavu hrůzy v těchto neobyčejných každoročních svátcích. Na režii se podílely některé výrazné osobnosti Hollywoodu, například Kevin Smith (Mroží muž), Gary Shore (Drákula: Neznámá legenda), Scott Stewart (Temné nebe), Sarah Adina Smith (The Midnight Swim) nebo Adam Egypt Mortimer (Some Kind of Hate). (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani v jednom případě se nejedná o film, který by vás naprosto odrovnal. "Holidays" prezentuje celkem osm krátkých filmů od některých zajímavých tvůrců - například Kevin Smith - ale ani v jednom případě se nejedná o krátký film, který by se vám dovedl vrýt do paměti. A popravdě jen málo jich má skutečně děsivou atmosféru. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Téměř všechny povídky trpí jedním závažným nedostatkem: naprosto odfláknutá pointa. Vždycky si člověk říká že začátek je dobrý, ale pak to najednou skončí a nic. Potěšily mě tak až poslední dvě. Nápad je přitom dobrý, slavné svátky a k nim příslušný hororový příběh. Co naplat. Příště to snad dopadne lépe a všichni tvůrci si dají víc záležet. ()

Reklama

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Valentýn: Prosťoučká zápletka, ale je to úderné a velmi stylově natočené. (7/10) Den sv. Patrika: Mindfuck sestříhaný jako Hot Fuzz. Znepokojivé, ale trochu samoúčelné. (6/10) Velikonoce: Geniální nápad, ale chyběla mi údernější pointa. (8/10) Den matek: Začne to slibně... Pak to nikam nevede. Hlušina. (4/10) Den otců: Zajímavá záhada, emocionálně silné. Škoda laciného závěru. (8/10) Halloween: To mělo znamenat co, Kevine? Říkal jsem si, jestli Smithův příspěvek poznám hned. Poznal jsem. Ale ne v dobrém. Příšerná režie a herecké výkony jako z ochotnického divadla (je fajn, že má Smith rád svoji dceru, ale z polena hvězdu neudělá). Zoufalost. (2/10) Vánoce: Sice je to vykrádačka jednoho dílu Black Mirror, ale zábavná. (7/10) Nový rok: Jedno trapné rande s vtipným zvratem. Nejlepší povídka. (8/10) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrná antologie není bombasticky překvapivá, ale rychle uteče. Navíc příjemná kamera a vesměs dobrá hudba. Proč nedat milovanému srdce na dlani? Svátek matek inspiroval román Ira Levina, byť nápověda je v hadí povídce o irském patronovi. Zajíček se postaral o jedinou lekačku a tři čarodějky zjistily, co udělá vůdce, až bude zařazena rychlost deset. Vánoce jsou peklo! Den otců však spíše prošuměl a poslední zásek by nebyl špatný, kdyby byl originální. Žánrový divák hravě odhalil, jak první rande dopadne...a pokud ne v té chvíli, tak v momentě, kdy úchylák zamířil do koupelny, muselo být jasno všem. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Valentín - Je tu snaha o odľahčenie a čo sa týka príbehu tak dáva vo svojej krátkosti logiku a tiež predostiera motivácie u postáv, hoci ako bizrané, ale s opodstatnením. 4*, Deň svätého Patrika - na mňa nechutne creepy. V tom zmysle, že to ide mimo mňa a ešte mi to spôsobuje značnú úzkosť. Nie preto že by bolo divné to o čom rozpráva, ale skôr ako je to podané. Usmievavý had na konci ale tomu ničí atmosféru.2*, Veľká noc - Ježišozajačik, alebo ako dosrala veľká noc kresťanstvo - 4* Deň matiek - Fajn prostredie, ale vo V/H/S 2 je poviedka od Garetha Evansa, ktorá je o dosť lepšia než táto feministická verzia - 2*. Deň otcov. Super atmosféra a veľmi dobrá hra so zvukom a zvukovými efektami. Vyvrcholenie mohlo byť o dosť údernejšie, takto len prefučalo, čo na takú precíznu snahu budovať atmosféru, je dosť škoda. Inak v pohode 3* Halloween a Kevin Smith. Divné a celkovo veľmi nepríjemné. Ale rozhodne jedna z najfunkčnejších poviedok 4*, Vianoce - super nápad, pekne nadnesené, ale ku koncu sa celá tá filmová realita začína postupne rúcať pod logickosťou. Seth Green ale v pohode 3*, Výborná pointa, nedobré spracovanie. Kočka veľmi pekná 3* Finálny verdikt - Išiel som to pozeral hlavne kvôli Smithovi. Ako obvykle je tam značná nekonzistentnosť v poviedok a ako celok to jednoducho nefunguje. Niektoré sú lepšie, iné horšie ale v zásade to rýchlo vyšumí z hlavy. Dávam slabé 3* ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama