Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vyčpělý blérvičský kolovrátek o ježibabě neježibabě se opět roztočil, nyní pod ukrutně roztřepanou taktovkou párkinsnem vycukaného Vingárda, a je to zase horor v pravém slova nesmyslu. Tak se nám partička příšerných a obskurně alogicky chovajících se kokotů, jako vystřižených z amatérského porna, znovu vydala do merylendského lesíčka na čekanou s chvějící se videotechnikou, tentokrát aby nesympatický tytrubkář našel svou odpornou sestřičku Hedr, jež byla tím nejsugestivnějším strašidlem už v jedničce. Tu výpravu v doubravě opět nejprve ukrutně vybubají klacek, kámen a soubor vskutku k posrání hrůzných větví, aby ji po hodině a půl ječivého bodového svícení rozklepanou baterkou do křoví za hysterického řevu a fakování sežrala nějaká strašlivá, okem nepostřehnutelná rozpixelizovaná šmouha, která dost dobře mohla být hnusnou Hedr, sadistickou Babou Jagou, hysterickým záchvatem třepotavého „filmařského a scénáristického“ pičovství či jen docela obyčejnou lidožravou šmouhou. Každopádně, pokud se ožralý vypravíte s véháeskou a skomírající baterkou brejkovým krokem v noci potmě na hajzl, jsem si jist, že tam po vás jednou najdou daleko děsivější videjko! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vám dopředu říci, že původní film Záhada Blair Witch (1999) z celé duše nesnáším a patří mezi TOP 10 nejhorších filmů, které jsem zatím viděl. Tudíž jsem k tomuto pokračování přistupoval již od samotného začátku s velkým odporem. Musí se ale nechat, že tvůrci na této banální historce vydělali neskutečné prachy a množství lidí jim nehorázně skočilo na špek. Navíc se dá The Blair Witch Project společně s ještě starším Cannibal Holocaust považovat (ne oni jimi skutečně jsou) za průkopníky „ found footage“. Následně se díky nim strhla doslova lavina a tento subžánr dodnes plodí každý rok množství jejich následovníků…Čehož samozřejmě hodlal Adam Wingard náležitě využít, dostal mnohem větší rozpočet (5 miliónů je rozhodně více než 60 000), nicméně ani to mu velký úspěch nezaručilo. Jasně tento film vydělal taky slušné peníze (45,2 mil), ale svému předchůdci se ani zdaleka nepřiblížil. A proč? Protože generace, která tehdy Blair Witch žrala, už dnes jaksi vyrostla a podruhé se za nos vodit nenechala – ani ta dnešní – na kterou se každoročně valí jedno found footage za druhým. Musím však uznat, že oproti původnímu kousku, tohle mělo alespoň trochu zajímavou atmosféru v závěrečných patnácti minutách a objevilo se tu i několik rádoby „lekacích scén“ (létající stan, zlomení Talie vejpůl). Jinak to ovšem i zde spočívalo jen v nudném běhání po lese, zoufalém křikotu a bečení do třepotající se kamery…). Jinak ale celkem bída a nic, co bychom už neměli šanci vidět někde jinde. Kus klacku, pyramida ze šutrů a rozmazaná šmouha – to už dneska vyleká leda tak osmileté děcko a zdejšího hororového kokota Psychora... 30% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po zdrcujících recenzích jsem čekal nějaký strašný průser a vůbec sem nechápal, co může být na filmu tak špatné a co víc, nechápu tu většinu diváků ani po projekci.Adam Wingard je kvalitní režisér, tudíž má film všechny aspekty poctivé řemeslné práce, at' už je to vizuální stránka, kamera nebo herci...všechno je na top úrovni dnešních kino produkcí, příběhu je trochu víc a perfektně navazuje na 17 let starý první film.Postavy nejsou hloupé, nepronášejí blbé dialogy, nechovají se nelogicky...jen pod tíhou pekelného strašení které je daleko intenzivější a děsivější než v jedničce dostávájí pěkný kotel a moje srdeční pupma s nima.Takhle nějak jsem si představoval slušné pokračování Blairwitchského kultu a i když mohl být konec víc odvážnější a ukázat zlo déle, celkově je Blair Witch dobře natočený film a co víc hodně děsivý horor a to odmítavé přijetí a zdejší výblitky malomocných dětiček pod jejich trapným odpadovým hodnocením mě můžou jen dokonale přesvědčit o idiotismu lidské rasy 21. století která zde na této databázi má mocné zastoupení v pár uštěkaných frockách.Zakončení hororového roku nemohlo být lepší a snad si Blair Witch ještě pár inteligentních fandů najde, na 65% hodnocení má s přehledem.Za mě 75%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto z pouhé zvědavosti, aniž bych očekával byť jen průměrný filmový zážitek. A překvapení se opravdu nekonalo - partička nevýrazných a nepříliš sympatických lidí, nenápaditý scénář a epileptické cvičení s vyzoomovanou ruční kamerou. A naprosto mizivá tvůrčí invence a originalita, vlastně jen okamžik s vúdú loutkou (po něm jsem asi tak minutu uvažoval o třetí hvězdě), červík v noze a ještě plazení se tunýlky na konci, jinak jen bezostyšně obšlehnutá jednička, prostě parazitování na slavném předchůdci. Smutek pohledět. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch byl docela zjevení a vlastně jeden z prvních, ne-li úplně první found footage horor. I tak to byl vlastně docela průměrnej a nezajímavej film a nejinak je tomu i tady. Jen je to o 17 let novější, ale je to nudné, nic tam pořádně není vidět, hodinu a půl tam kdosi s kamerou běhá v noci po lese a natáčí listoví stromů, do toho hystericky a řve a hučí do toho random různé wannabe děsivé zvuky. Finále je pak intenzivní, až jsem se zamýšlel nad zvednutím hodnocení, ale samotnej konec je slaboučký a o ničem. Prostě znova úplně to samé, jen snad ještě horší a bez jakýchkoli inovací. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama