Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 3

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (265)

silentname 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od iných som nebol plný očakávaní na "Blair Witch." Koniec koncov, po filme ako je Book Of Shadows: Blair Witch 2 sa človek radšej na niektoré filmy neteší. Nechce byť sklamaný. A úprimne, ten film bol skutočne otrasný. Tento film sa rozhodol ísť cestou prvého filmu, čo je pozitívum. No na druhej strane film neprináša moc nového a skôr mám pocit, že sa snaží ísť cestou prvého filmu úplne presne. A to mi dosť vadí. Rovnako ako zbytočné ľakačky, ktoré nefungujú a málo využitia zaujímavých nápadov. Dlho to trvá, než sa film stane aspoň trošku zaujímavým a reálne zaujímavé momenty sa udejú až počas konca filmu. Keď mám povedať moje osobné pozitíva tak Valorie Curry je vo filme veľmi dobrá. A asi postavou, ktorá ma najmenej počas filmu iritovala. Záver je celkom dobrý a film má miestami dobrú atmosféru. Ale nefunguje to, nakoľko sme to už v minulosti videli spracované lepšie vo filme The Blair Witch Project. Ak ste veľkým fanúšikom found footage hororov v lese s istou dávkou atmosféry, myslím si, že by to mohlo byť podľa vás fajn. Ja som sa do filmu akosi nevedel ponoriť natoľko, aby som mohol povedať, že som si ho veľmi užil. Bolo to celkom okey, ale nemyslím si, že by som sa niekedy k filmu vrátil. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Navzdory mé averzi k sequelům se mi to hodně líbilo, protože mi to přišlo vážně hodně strašidelné (já mám rád i jedničku, u které osobně umírám strachy, a zde tomu nebylo jinak). Na jedničku to navazuje hodně nenásilně (člověk ji navíc vlastně vůbec nemusí znát - pokud tedy někdo takový existuje - aby si užil pokračování), dokonce mi přišlo, že je to v podstatě to samé, jen přenesené z devadesátek do současnosti - postavy jsou tím pádem vybavené mobilními telefony, vysílačkami, GPS navigací a dronem, ale stejně jim to není nic platné a film postupně spěje ke svému předem očekávanému závěru - přesto mi ta předvídatelnost nijak nevadila (podobně jako třeba skutečnost, že byl do jedné z rolí nově obsazen herec tmavé pleti, jak si doba žádá - obsazení je tak jako tak nevalné; víc mi vadilo, že si film nenajde čas, aby více popsal svoje postavy - tvrdím, že v takovém případě si k nim pak člověk nemůže vytvořit vztah a je mu jedno, jestli přežijou, když o nich v podstatě nic neví - a když se navíc občas chovají jak idioti, kteří lezou tam, kam by normální člověk ani nepáchnul, byť zrovna zde mi ta míra debility nepřišla až tak do nebe volající, jako v jiných hororech podobného typu (dalším zastoupeným klišé jsou baterky, které ve filmu samozřejmě zhasínají zrovna v té nejblbější chvíli - nemůže jednou někdo konečně natočit horor, kde budou v nočních scénách baterky fungovat úplně normálně? (podobně otravným klišé jsou motory aut, které nechtějí nastartovat zrovna ve chvíli, kdy je potřeba se s autem urgentně někam přemístit). Od Adama Wingarda mě už kdysi nadchnul jeho starší snímek The Guest, a možná i proto jsem byl k nové Blair Witch hodně vstřícný a mávnul rukou nad jejími nedostatky - ten závěr ve strašidelném domě je naprosté psycho a už kvůli němu ten film stojí za pozornost, ať už si o jeho postavách a věrohodnosti jejich chování můžete myslet co chcete. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Sequel na původní snímek z 1999. Hm. Dobrý no... V dnešní době, kdy fan footage žánr je díky Paranormal Activity sérii už dost omšelý a opotřebovaný, si člověk musí klást otázku, zda vůbec bylo tohle pokračování nutné. Inu, nebylo. Kouzlo hrůzy jedničky spočívalo především v oné neviděné, neznatelné hrozbě a klidné temné atmosféře. Tenhle snímek ale obojí posere hned v prvních 5 minutách. Asi od půlky začíná hrozná jízda plná křičení, vřeštění, běhání sem a tam atd., přičemž divák nemá vůbec žádný čas si oddechnout. Díky tomu zcela vymizí napětí a začne nuda. A ta zkurvená nadpřirozenost! Dyť to už s tou jedničkou nemá vůbec nic společného! Tvůrci evidentně nedali dopustit na klasické vyvražďovačky teenangerů, tak je s vervou napumpovali i sem. Co však můžu ocenit jsou velice slušné zvukové efekty, ty občas tu otřesnou atmošku ještě tak nějak zachraňují. Jo. Uvidíte tam tu čarodějnici. Je to velký bílý wendigo. Uups, spoiler! A víte vy co? Nemáte zač! Fakt... Slabší 2* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto z pouhé zvědavosti, aniž bych očekával byť jen průměrný filmový zážitek. A překvapení se opravdu nekonalo - partička nevýrazných a nepříliš sympatických lidí, nenápaditý scénář a epileptické cvičení s vyzoomovanou ruční kamerou. A naprosto mizivá tvůrčí invence a originalita, vlastně jen okamžik s vúdú loutkou (po něm jsem asi tak minutu uvažoval o třetí hvězdě), červík v noze a ještě plazení se tunýlky na konci, jinak jen bezostyšně obšlehnutá jednička, prostě parazitování na slavném předchůdci. Smutek pohledět. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď si spomeniem na svoju prvú skúsenosť z originálom, ešte teraz mi chodia zimomriavky po chrbte. Bol som na ňom v amfiteátri, ušlo sa mi posledné miesto v poslednom rade, ktorý bol vlastne už súčasťou lesa. Bola tma jak v rohu, hrmelo. Keď som prišiel domov, našiel som si vo dverách odkaz od rodičov, že sú na návšteve, mám si zobrať kľúče z "obvyklého miesta" a ísť do vnútra pivnicou. Môžte tri krát hádať či som nabral odvahu. Tri týždne som sa obzeral cez plece, rok ma nikto nedostal na opekačku. V živote na to nezabudnem. Nikdy predtým ani nikdy potom ma žiadny snímok tak negatívne nezasiahol. Asi ako "jeden z mála" som si preto prial, aby tento remake vypálil úplne inak. Možno keby neniesol so sebou tú ťarchu úspechu "predchodcu", možno by odozva nebola až tak negatívna. Mne nový "Blair Witch" z pohľadu snahy vyvolať u diváka pocit strachu, či samotnými originálnymi vsuvkami, za pomoci ktorých sa tvorcovia snažili odlíšiť od originálu, vyslovene tragický neprišiel. Posledná 20 minútovka bola z pohľadu atmosféry pomerne slušná, dal som "ľahko" nadpriemerné hodnotenie horším hororom (no dobre, možno nie), a možno zo mňa "píše" nostalgia, no ja tu tretiu z "lásky" k toľko nenávidenému "F.F. subžánru" skrátka dám - 55% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Štúdio Lionsgate, ktoré vlastní práva na sériu Blair Witch, pozvalo režiséra Adama Wingarda a scenáristu Simona Barretta na špeciálne stretnutie, pri ktorom im ponúklo spracovanie nového sequelu. Tvorcovia ponuku bez váhania prijali. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama