Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Janě je čtrnáct let a přihlásila se na letní tábor. Těší se na něj, dokud nepotkala Jindru. Je úplně jiný než kluci od nich ze třídy a moc si s ním rozumí. Za pár dní se ale musí odloučit, protože je přihlášená na onen tábor. Vůbec se jí tam nechce a nepomůže ani když předstírá, že je nemocná. Soutěže ji nebaví, hlídku má v dešti, sedne si do mraveniště, svému družstvu znemožní vyhrát... Polepší se? (T369)

(více)

Recenze (68)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takovej pěknej film pro nejrůznější pedo, hebe a další -fily. Stáhnul jsem to více-méně omylem. Pak jsem se dočet, jak se kolega Enšpígl rozplývá nad Miladou Vnukovou, tak jsem si řek, že se jako správnej voyeur na ni taky podívám. To bylo opravdu hezký děvčátko. Bohužel její role byla tak pitomá, že jsem nad tim moh jenom kroutit hlavou. Ale nejvíc mě dostal Jandák s fešáckou bradkou. Ten tady jako ideologický vůdce tábora naprosto perlil. A navíc dokázal skvěle imitovat Karla Zicha. Mimochodem je to asi destátej film od Kanibala, kterýmu dávám 2 hvězdy. Tenhle režisér mi nějak absolutně nesedí. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Protože se mi hodně líbil film "Leť ptáku leť", rozhodl jsem se, že se podívám na více filmů od režiséra Hanibala, protože od nich očekávám stejnou pohodu. Té se mi i zde dostalo v míře vrchovaté. Pěkné léto v 70. letech (ten brzký letopočet vzniku filmu mě dost překvapil), slunce, koncert, holky, prázdniny, tábor, voda,  řeka, motorky... Horší už to bylo s dějem. Vím, že Stanislav Rudolf takto píše (a úspěšně), ale mít celý film složený jen z toho, kterak puberťačka myslí na svého nápadníka, který na ni zapomněl bezprostředně po jejím odjezdu na tábor, to není úplně nosné. A i když to Milada Vnuková hrála pěkně, nosné to zrovna nebylo a nezachránilo to ani těch několik svěžích dialogů (Jana a otec, Jana a frajer s motorkou). Jako nostalgik bych dal čistých 50 %, pro mladší diváky to asi nebude. ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film s poučným dějem, který je zasazen do pionýrského tábora. Ale o ty pionýry v něm ve skutečnosti nejde. Jde o to, jak snadno mladá dívka uvěří v podstatě jen tak vyřčeným slovům chlapce, do kterého se zakoukala. Skoro bych řekl, že to je taková dětská verze filmu Lásky jedné plavovlásky. Teprve v průběhu tábora si dívka pomalu uvědomuje, že její vytoužený vztah není takový, jak si ho představovala. A právě proces tohoto uvědomování si je ve filmu velmi pěkně a citlivě zpracován. Pravdou také je, že některým věcem dnešní děti rozumět nemohou. Třeba takovému vyplňování Celního a devizového prohlášení. ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

protože jsem na táboře nebyla,tak nemůžu vzpomínat jako jiní tady,ale zase mi ten film připomněl jinou věc - můj tatínek miloval Plavce a měl všechny jejich desky...a ty si po večerech pouštěl na gramofonu ,takže jsem to "povinně nepovinně" musela poslouchat taky :-)......ale zpět k filmu: příběh je takový ze života - podle toho,co mám o táborech naposloucháno od ostatních,co tam jezdili ...herci vesměs hráli fajn - jen ten vousatý Jandák s hlasem Karla Zicha při zpěvu a pionýrským šátkem na krku mi zase přivodil husí kůži,aniž by asi chtěl :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdo si neumí zavázat pionýrský šátek, kdo si nikdy nezakdákal u táborového ohně, kdo si nezařádil na koncertě Plavců, komu esenbák nikdy nesebral ventilky z byciklu a koho se nikdy nepokusil trknout projíždějící Trabant, tak tomu se tato óda na pionýrský tábor rozhodně líbit nebude. Já jsem z ní kdysi taky nebyl příliš nadšený, ale teta nostalgie tentokrát spolehlivě zafungovala a já dostal velkou chuť vrátit se do míst, kde slova ČEST a PŘÁTELSTVÍ znamenala víc než vyhrané špekáčky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Filmový debut Otakara Brouska ml. (M.B)
  • Natáčelo se na přehradě Vřesník, v Nezabudicích u Křivoklátu a v Humpolci. Ve filmu se objevil hrad Lipnice nad Sázavou. (Warden75)

Reklama

Reklama