Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a hlava muže (E21)

(epizoda)
  • Francie Maigret et la tête d'un homme (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Francie / Švýcarsko / Belgie / Česko, 1996, 1 h 36 min

Huertin je nenápadný prostý člověk, živil se jako umývač nádobí v kavárně la Coupole. Na základě důkazů byl odsouzen za brutální vraždu bohaté Američanky a její komorné. Na rozdíl od všech ostatních je Maigret přesvědčen, že je Huertin nevinen. Vymůže si na svých nadřízených, aby ho mohl nechat uprchnout z vězení. Doufá, že ho přávě on přivede na stopu pravého vraha. Všechny nitky vedou do slavné kavárny La Coupole, kam chodí Crosby synovec zavražděné Američanky se svou manželkou, záhadný bývalý student medicíny českého původu Radek i Crosbyho milenka Edna, dcera bohatého průmyslníka... Svým filmovým rukopisem ozvláštnil maigretovskou řadu režisér Juraj Herz, který si samozřejmě pozval ke spolupráci řadu českých tvůrců: kameramana Jiřího Macháně střihače Jana Svobodu, hudbu složil Zdeněk Merta a v kavárně La Coupole mezi francouzskými herci objevíme i Zoru Jandovou. (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

evangelik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, tohle se moc nepovedlo. Nepřehledná kavárna, pořád jsem čekal, kdy Lír s Bobkem promluví - nepromluvili. Ovšem Zora Jandová - krásná, éterická. V ději jsem se ztrácel, taky dost nepřehledný, vůbec jsem nepochopil, proč uprchlý trestanec neměl zájem o svoji vlastní obhajobu? Hlavní poučení celého příběhu - když kaviár, tak jedině s vodkou... ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem zatím mnoho dílů Maigreta neviděla, povětšinou se mi velmi líbily. Tento však nad nimi docela vyčníval, a to především tím, že byl skoro nekoukatelný. Od Juraje Herze mám moc ráda Pannu a netvora, tam se všechny ty kamerové vychytávky hodí. Ale pro typ filmového díla, kterým je epizoda z kriminálního seriálu, jsou podle mého názoru zbytečné. Přejmenovala bych proto tento díl třeba na "Maigret ve špatném filmu". Bruno Cremer je totiž pořád tím skvělým Maigretem a i přes psí kusy kamery kolem něj si zachovává vážnou tvář. Kamera lítá ze strany na stranu, plíží se zpoza záclon, zabírá odrazy v zrcadle ... všechno tohle se krásně hodí např. do Panny a netvora, ale do tohoto příběhu ani ne. Navíc v kavárně je tolik českých tváří, že je to až rušivé, např. Pavel Bobek, myslela jsem, že se mi to zdá, když jsem ho viděla v tomto díle telefonovat. Častokrát jsou také zabíráni čeští herci spíše vedlejších rolí (Jiří Lír), ovšem bez valného významu pro děj filmu. Pořád jsem čekala na to, až ti čeští herci promluví, zda to bude jejich francouzština, či zda budou dabováni, zda v epizodě budou mít podstatnou úlohu, celé to však bylo takové zamotané, zbytečně překombinované. Líbí se mi, když si Maigret dává oběd nebo večeři v nějaké hospůdce, hezky se na to kouká, ale v kavárně to bylo pomalu jako na tržišti, samý shon a hluk. Je to škoda, ale tento díl u mě moc nezabodoval, přestože jeho téma vůbec nebylo špatné. A ještě musím dodat, že naopak epizoda Maigret klade past se mi líbila opravdu hodně, a to ji též režíroval Juraj Herz. ()

Reklama

Hunt 

všechny recenze uživatele

Skoro každý díl Maigreta je na stejný brdo, hrozně se to tahne, nic se tam pořádně neděje. spoléhal jsem na mistra Herze, ale tento díl se neliší od ostatních, nyní se vysedává neustale v kavárně, debatuje o ničem,....to je taaaaakova nuda, uf ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Děj se odehrává v padesátých letech dvacátého století, v americkém baru se podává Baileys, tento nápoj však spatřil světlo světa až v roce 1974. (Snorlax)

Reklama

Reklama