Reklama

Reklama

Julianes Sturz in den Dschungel

(TV film)
  • angličtina Wings of Hope

Obsahy(1)

Do Jižní Ameriky vedla cesta Wernera Herzoga a Juliane Koepcke, která jako jediná přežila v roce 1971 havárii letadla. Najdou zbytky letounu a pokusí se zrekonstruovat dívčinu cestu amazonskou džunglí zpátky do civilizace, již dříve zachycenou ve filmu ZÁZRAKY SE DĚJÍ (1974). (lola3121)

Recenze (5)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Rekonstrukce události z roku 1971 na místě havárie letadla i s celou cestou, kterou tehdy 17letá Juliane absolvovala, aby se zachránila. Velmi působivý dokument, jehož natáčení se zúčastnilo mnoho autentických svědků celé tragédie. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Typický herzogovský dokument, který si nedělá hlavu s pedantickou faktičností a naopak sem tam něco poupraví, přikrášlí a zinscenuje aby finální vyznění intenzivněji sloužilo “vyšší pravdě“. Je pak opravdu jen na divákovi jestli tuhle filmovou hru na realitu příjme a nechá se unést sdělením, nebo bude škarohlídsky zpochybňovat jednotlivosti wernerovy poetické konstrukce. ()

Reklama

Boulos 

všechny recenze uživatele

I na tomto komorním dokumentu jsou dobře patrné některé typické rysy Herzogovy filmařské práce – jeho bezohlednost, megalomanie a posedlost amazonskou džunglí. Juliane Koepcke, jedinou přeživší děsivé letecké havárie z roku 1971, donutil se po letech vrátit na místo neštěstí a absolvovat stejný let (mimochodem s další pochybnou leteckou společností), dokonce i na stejném sedadle v letadle. Při pátrání po troskách letadla pak neváhal dát vykácet kus deštného pralesa, aby měly kde přistát helikoptéry, a jeden domorodec (někdejší Julianin zachránce), kterého poslal před natáčením pátrat napřed, navíc málem umřel, protože ho do nohy bodla jedovatá trnucha… Zkrátka typický Herzog :) ()

Rameno 

všechny recenze uživatele

Dokument o Juliane Koepcke mi v lecčem připomínal Dietera z podobného Herzogova dokumentu "Malý Dieter chce létat". Oba museli přežít v džungli po pádu letadla. U Juliane je příběh trochu jednodušší, neboť tam chybí válečný podtext a zajetí Vietcongama (spadla narozdíl od Dietera v Amazonii), nicméně i tak je dost děsivý. Hodně vtipné je srovnání s hraným filmem "Zázraky se dějí", který byl o Juliane natočen v roce 1974 a Herzog ho hezky zkritizoval jako úplně nerealistický. To o Dieterovi si natočil film sám Herzog (s Christianem Balem) až několik let po dokumentu tak to měl pod kontrolou. ()

Gumby 

všechny recenze uživatele

Herzogovy "dokumenty" jsou obecně lepší než jeho filmy. A tento dokument je jeho šestý nejlepší. Dalších čtrnáct je horších. Až uvidím zbývajících jedenáct, hodnocení možná upravím :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení Werner Herzog zjistil, že havárie se stala nedaleko místa v peruánské džungli, kde v té době natáčel svůj film Aguirre, hněv boží. (lola3121)

Reklama

Reklama