Reklama

Reklama

Wheel of Time

  • Německo Rad der Zeit

Recenze (3)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tentokrát(možná)trochu méně "Herzogovská" ale zase a znovu velmi povedená filmařina. Maestro Metadirector tu k celé věci přistupuje s evidentním respektem a i když se nebojí ukázat i tu "špinavější a chaotičtější"stránku buddhismu-nepouští se do žádných velkých srandiček a nezkouší-jemu vlastní-"záludnosti" :) (to je pochopitelné, vzhledem k rozsahu a podmínkám ve kterých film vznikal)...Jinak si ale film drží klasický Herzogův styl a vysokou úroveň: Oko kamery je trpělivé, klidné a studující-komentář věcný, přesto přemýšlivý-no a tu"zápletku", tu si snad musel Werner předplatit, protože to už je fakt haluz :D ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

K úplnej spokojnosti mi tu chýbala ešte trochu väčšia zainteresovanosť tvorcu, Herzog tu skôr zaujato zaznamenáva než by sa nejako vyjadroval. Inak sa ale samozrejme nejdem tváriť že som z jedného dokumentu čoilen zďaleka porozumel Budhizmu vo všetkej jeho komplexnosti a kráse, napriek tomu som nesmierne fascinovaný. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

V Herzogových dokumentech narazíte častěji na otázky než odpovědi a jeho osobitý styl, kterým točí a edituje lidské příběhy z různých koutů planety, vyžaduje u diváka aktivní mozkovou i srdeční účast. Jinak řečeno, divák si to musí tak trochu "odpracovat", o to je však zážitek někdy mnohem hlubší. Wheel of Time je další z řady Herzogových filosofických výpovědí, tentokrát natáčených převážnou většinu v Indické Bodh Gaya. Některé záběry a momenty z tohoto poutního místa, mě docela usadily na zadek. Člověk si uvědomí, jak zoufale málo toho stále o světě ví. ()

Reklama

Reklama