Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Losangeleskí policajti a novinári pátrajú po brutálnom sériovom vrahovi, oddeľujúcom svojim obetiam každú noc hlavu od tela. Medzi ľuďmi sa šíri panika a rozprávajú sa historky, že tajomný zabijak nie je ľudského pôvodu. Detektívi z oddelenia vrážd postupne zisťujú, že táto teória nemusí byť tak absurdná, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať... (Karamanlis)

(více)

Recenze (14)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The Dark je po všetkých stránkach gýč a naviac miestami trochu nudí. Vesmírneho zabijaka strieľajúceho z očí laser, ktorý je hlavným lákadlom tohto filmu si divák vôbec neužije, nakoľko sa na scéne objavuje iba v kratučkých zostrihoch, prípadne otočený chrbtom v tme a pod.. Tobe Hooper na tomto horore pracoval iba tri dni, potom bol na režisérskej stoličke nahradený beznádejným béčkarom Johnom "Budom" Cardosom a na konečnom výsledku je to celkom poznať... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Steve Dupree ztratí dceru, která je v noci na ulici brutálně zavražděna a znetvořena. policie je neschopná, a tak se pokouší vypátrat vraha, po němž jde také televizní reportérka Zoe. Vraždy přibývají a tajemná žena De Renzy má vidiny s další obětí, jenže policie se jí vysměje. Co však policie ještě netuší, že střet s vrahem bude smrtící. Vcelku průměrná detektivka má několik napínavých scén, při nichž zní vskutku strašidelná hudba, a třeskuté finále. Nejméně sympatickou postavou je detektiv Mooney, který až pozdě zjistí, proti čemu stojí. Nabízelo se šťavnaté gore, leč o zmasakrovaných obětech, co jsou přepadávány z jistých důvodů ve tmě, se jen mluví. Film má ale spád, a tak rychle uteče. 2,5* ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veci, ktoré by som považoval za plusy. Maska, celkový ksicht toho ´´pekelníka´´, teda aspoň pokiaľ nieje v celej svojej kráse na svetle, vyzerá viac ako uspokojivo a aj atmosféra scén, v ktorých vystupuje, je náležite temná doprevádzaná akýmisi tajuplnými hlasmi opakujúcimi nejaké ,,darkness,, alebo niečo také. Mínusy, to je zvyšok filmu, v ktorom sa toho okrem záverečného klimaxu, naozaj veľa nedeje. Snímok mi tak trochu pripadal, ako nejaký predobraz PREDÁTORA, pretože podobne ako v akčnej klasike, aj tu si prišiel ´´kámo emzák´´ zaloviť. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Vesmirny zabijak vypadal k svetu, ale jeho vrazdiace paprsky, ktore mu isli z oci vyzerali dost smiesne, ale v tej dobe to mozno aj bolo okuzlujuce, co sa uz neda povedat na terajsiu dobu, keby to pouzili v nejakom filme. Co sa tyka jeho zovnajsku tak nevyzeral az tak zle, skor vyzeral na pohlad aj strasidelne. Jeho berserkove vrazdenie ani moc neukazovali, co je dost skoda. Na konci nas mimozemstanik dostal obrovsku chut na vrazdenie a zacal pomalicky likvidovat dotieravych policajtov svojimi smrtonosnymim laserovymi lucmi. Najlepsi bol ten starec, ked uz nemal naboje tak chytil do ruky jednu latu a udrel nou mimozemstana:) Jeden medzi nimi sa nim inspiroval a chytil tiez do ruk drevo, ale tentoraz uz horiace a zapalil nim nezvaneho hosta. On rychlo vzblkol, akoby bol obliaty nejakou horlavinou. A happy end bol na svete:) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Totálně mimo. Kdesi v prvopočátku, když byl k projektu ještě upsán Tobe Hooper, tenhle film měl být jakousi zombie kriminálkou. Po prvních dnech natáčení byl ovšem Hooper producenty vyhozen (údajně nezvládal plnit závazky včas), a režijní sesli tak převzal John 'Bud' Cardos, ten snímek kompletně dotočil. Pak ovšem přišly na řadu testovací projekce s velmi špatnou diváckou odezvou a producenti se rozhodli snímek od podlahy překopat, a tak odebrali zombie element a přidali mimozemský prolog a laserové paprsky v očích zabijáka. Vznikl tak totální paskvil bez kontinuity a opodstatnění, v němž se zkrátka něco děje, ale proč, to už je fuk. Smysl to ve finále dává nulový. Jediným vcelku zajímavým aspektem tohoto filmu tak zůstává zvláštně uchopená hudba. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Pôvodne to mal byť zombie film, ale po katastrofálnej testovacej projekcii sa štúdio rozhodlo prerobiť ho na sci-fi, a tak väčšina scén s nemrtvými bola vystrihnutá a monštru bola pridaná schopnosť ničiť objekty laserom v jeho očiach. (beso74)
  • Televízna stanica vo filme nesie názov KFVI. Posledné 3 písmená FVI sú skratkou filmovej spoločnosti produkujúcej tento film - Film Ventures International. (beso74)

Reklama

Reklama