Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (623)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Neal Purvis, Robert Wade, William Davies .. Johnny English měl našlápnuto hodně ambiciózně. Škoda, že to nevyšlo, ,,Bean" je jako Agent Jejího Veličenstva velmi poutavý, přesvědčivý a zábavný i se všemi svými výstřelky. A když má za zády do tandemu i australskou kočku Natalii Imbruglia, je se zaručeně na co koukat. 70%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že je to hodně velká kravina s naprosto stupidním příběhem, ale Rowan Atkinson si nezaslouží, aby se tento film stal zklamáním, i když pro někoho je. Já jsem se u filmu bavil i když tam byla řada trapných scén. Naštěstí je překryli ty vtipnější. Sice to není přesně ten anglický humor na který jsem zvyklý, ale legrace je díky Atkinsonovi. Jinak se mi ještě nelíbil John Malkovich jako záporák, i když on je umí tenhle se k jeho osobě nehodil. Bohužel ve světě film nebyl příliš úspěšný a tak to Rowan Atkinson nevydržel a rozhodl se v té době že skončí s herectvím naštěstí se tak nestalo a on stále točí a točit bude slušné filmy. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie, co paroduje nejslavnějšího agenta britské tajné služby 007. Dokonce má i jeho auto Aston Martina. Film je nejen absurdní, ale i nesnesitelně nudný. Fekální humor střídají trapné scény. Velmi hloupý příběh, do kterého zapadá tolik veletrapných událostí. Johnny English není nic jiného než debilní parodie komedie. K hereckému obsazení ať se snaží Atkinson sebevíc tak z této role nevymáčkne nic dobrého. Zato je tu alespoň krásná Natalie Imbruglia. ( 30 procent ) ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Bean je mistr Bean, ale jako agent jejího veličenstva je naprosto nemožný, humor trapný, trapné hlášky, až moc jednoduchý příběh, průměrné herecké výkony. Ještě, že se k nám vrací pravidelně agent 007 (navíc v podání Craiga – reálný), podruhé bych se s Englishem docela nerad scházel, John Malkovich hraje s přehledem nejlíp a ještě křehká Natalie Imbruglia stojí za zmínění. Slabá komedie – 3/10*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď ono sa to ani ako paródia brať nedá. Čomu svedčí aj fakt, že navyše ďaleko presahuje aj kvalitu niektorých ozajstných bondoviek. Výborný nápad, pár vydarených gagov, Malkovich nesklamal, dokonca aj Imbruglia to príjemne doplnila. Perfektná zábava, Atkinson proste žiari, nech sa pustí do čohokoľvek a to mu dúfam nikdy nikto nezoberie. Len škoda, že ho ešte každý stále berie a nevie s ho predstaviť inak ako Beana. 80%. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Na scéne sushi baru, keď si Johnny English (Rowan Atkinson) a agentka Lorna Campbellová (Natalie Imbruglia) pripíjajú, Johnny povie v japončine vetu, ktorú do angličtiny a iných jazykov preložili ako: „Nech sa všetky vaše dcéry narodia s tromi zadočkami.“ V japončine v skutočnosti ale povedal: „Kimi no musumesan-tachi ni chiisai chinchin ga tsuitemasu you ni,“ čo doslova znamená: „Nech majú všetky vaše dcéry malé penisy.“ (Arsenal83)
  • V Číně byl film uveden pod názvem "Mr. Bean tajným agentem“. (džanik)
  • Rowan Atkinson si okrem Johnnyho Englisha zahral aj baróna DeWitta – rivala Pascala Sauvagea (John Malkovich) v následníctve na britský trón, ktorý je zavraždený, no scény s touto postavou sa do filmu nedostali. (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama