Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (197)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Poctivo som dopozeral všetky tri diely, aby som nepremeškal chvíľu, keď scenár bude napísaný zodpovedne s potrebnou logikou, Vetchý sa bude správať ako kriminalista, jeho dcéra sa nebude snažiť hrať hysterku, keď jej to nejde a dozviem sa, že prepustili zvukára, aby nebolo treba lúštiť, čo postavy povedali. Nedočkal som sa. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Strašně špatný. Měli zajímavý námět, kameramana a někoho, kdo dokáže slušně emulovat pochmurnou hudbu z Twin Peaks. Výsledkem je vlekoucí se minisérie, kde jsou podivné postavy (a dost nepravděpodobné vztahy mezi nimi), není komu fandit, část vedlejších příběhů prostě vyšumí do ztracena nebo se vyřeší nějak zkratkovitě. Není absolutně komu fandit, všichni jsou nesympatičtí kreténi a už tak v půlce seriálu začnete mít pocit, že se nedočkáte žádné satisfakce nebo že přijde impotentní konec. A taky že jo. Herecké výkony nuda, vévodí jim tradičně příšerný Vetchý, který umí hrát spíš beze slov, ale když má předstírat nějaké emoce mluvou, je to sebevražda katanou. Tahle země by možná měla začít dělat něco jako zkušební divácké projekce, aby se ty nadějnější projekty daly nějak opravit, tady by to ale chtělo hodně práce. ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní, skoro bezchybná krimi série. Vraha poznáme hned na začátku, ale ta pavučina spojující velké množství lidí a jejich případných motivů k vraždě soudce byla tak hustá, spletitá a aktuální, že vysekávám velkou poklonu autorům, protože tam nebyla žádná viditelná nelogičnost a nesmyslnost a byl jsem v napětí až do konce jak to dopadne, co praskne a co ne. Většinově už se tady objevují odsuzující komentáře, ale celkové hodnocení mluví za vše. Je to perfektní psychologická krimoška, já jsem přímo nadšen i z toho jak to ukončili. Bravo, bravo, bravo! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Taky se rádi prochazíte metropolitní kanalizací? Srajdy, mršiny, smrad. Mňam. No pokud to není zrovna menu podle vašeho gusta, mini sérii Spravedlnost se vyhněte obloukem. Ne, fakt se v tomhle seriálku nenajde jediná postava, která by jednala normálně, všechny charaktery jsou křivý od sklepa po půdu, o sympatiích nemluvě. Byl-li to fakt záměr, pak to nemá cenu rozmazávat. To je jako vyčítat kanalizaci, že jí páchne z úst. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příliš postav, příliš motivů a nakonec to splaskne. Scénář nejen že je překombinovaný, ale hlavně psychologicky nevěrohodný. A opravdu mi přišlo, že chování hlavní postavy nevěří ani sám Ondřej Vetchý, což je u podobně koncipovaného příběhu fakt problém. A protože místo aby se logické lapsy nějak vysvětlily, přišel naprosto neuspokojivý závěr, tak tomuto veskrze průměrnému produktu třetí hvězdičku nedám. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Když Richard (Ondřej Vetchý) hledá důkazy proti své dceři na chatě, tak než nahlédne do krbu, rozhodí peřinu na posteli. Na konci záběru si prohlíží fotku u okna a když pak odchází, je postel opět vzorně ustlaná (MaraF)
  • Kowalského auto, které Richard (Ondřej Vetchý) řídí na cestě z místa činu je Audi A6, později však zapálí o něco starší Volkswagen Bora. (Shareck)
  • Veškeré venkovní lokace policejní základny jsou situovány v centru města, u ostravské radnice (tzv. Prokešovo náměstí). Kavárna naproti policejní vyšetřovny, kde se Richard (Ondřej Vetchý) setká s parťákovou manželkou (jeho milenkou), se ve skutečnosti nachází 2 kilometry od policejní základny. Jedná se o historický hotel Loft v části Přívoz. (Van_Stajpen)

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama