Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 3

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (471)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem jednou zase viděl kvalitní film. Šel jsem totiž na Emoji ve filmu a bylo to........ Počkat cože? Annabelle se vrací. A vrací se kvalitně. Pokračování/Prequel Annabelle je totiž neuvěřitelně krásná horrová práce. Annabelle 2 je neuvěřitelně kvalitní horror. Při čemž trvá než na ten horror dojde. Ale i to co se děje před ním je prostě a jednoduše super. Začíná se opravdu se zrozením panenky. Následně najede krásný život rodiny Mullinsových jejíž harmonie končí po havárii dcery. A následně začíná o 12 let později kdy přijedou dívky a řadová sestra. Ty dívky jsou neuvěřitelný. Mají neuvěřitelný herecký talent a všechno co se dělo jsem jim věřil. Série V zajetí démonů si holt umí pohlídat dětskou část obsazení. Annabelle 2 ani tak netlačí na lekačky kterých je ve filmu minimálně ale spíše na atmosféru která je správně mrazivá, depresivní a o v ohrožení opravdu mohou být i malé holčičky. Celou dobu tak film jede než začne finále které.... hrozně tápe oproti zbytku, nemá úplně stejnou atmosféru jako všechno předtím a i luze o naprosto dokonalém horroru jsou pryč. Závěrečná scéna odkazující na Annabelle 1 je ale fajn (a odkaz na Valaka naláká na příští léto) Jedna se prostě o další fajnovou část univerza V zajetí démonů. A celkem se těším na další části. Přece jenom takových horrových sérii držící si svojí kvalitu není moc. Viděno v kině: 2x ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedničku si opravdu pamatuji jen matně, ale vím, že největším plusem filmu byla Annabelle Wallis, která mi tu citelně chyběla. Z logických důvodů tu ale být nemohla a tvůrci vlastně udělali nejlepší možný krok, když se vydali cestou prequelu. Navíc s poměrně slušně napsanými a zahranými postavami. Prequel má každopádně mnohem lepší atmosféru, lekačky taky fungují mnohem lépe a je celkově vidět, že schéma poloopuštěného strašidelného domu kdesi v zapadákově pořád funguje. Žádný zázrak to není, zkrátka dobře natočený horor z producentské Wanovy dílny, která jede pořád na plné obrátky a pokud bude takto fungovat i nadále, jednou max dvakrát za rok mě to neomrzí. PS : Potěšila mě úplně poslední scéna, cameo a potitulková scéna. Hororový svět ve Warnerech zvládli na jedničku a nyní sklízejí zasloužené ovoce. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Bože, to bylo naivní. Co nás stály lístky?",,Nic.",,Ještě že tak." Tahle replika z Pane, vy jste vdova mě napadla během filmu několikrát. Proč jsou duchařiny posledních let hloupé a bez fantazie moc nechápu. Pokud jsem u jedničky chválil, že se tvůrci vyhnuli lekačkám, tak zde na nich postavili strašení. Nu, to je trapné a ubohé. Nejlepší je místy výtvarná kamera, nejhorší hudba a zvukové efekty - fakt, třískání do hrnců, aby se divák skutečně lekl, mi přijde notně přežité. Nejlepší je vpodstatě úvod až do autonehody. Dobře, přibitá ženská na zdi a jeden podříznutý krček. Což je ale dost málo na film, který má člověka postrašit. Autoři bez tvůrčí invence předkládají jednu mizernou scénu za druhou a průměrně inteligentní divák si je domýšlí snadno a rychle. Duchařiny už nechci hodně dlouho vidět. Tedy ty současné. Zlatí Jason, Freddy a spol. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První Annabelle jsem neviděl. Ke dvojce mě přesvědčily docela slušné recenze. A je pravda, že tvůrci místy nabídnou solidní momenty, nějaký ten nápad a vykřesají sympatickou atmosféru. Ale skutečně jen místy. Celkově jde o rutinu, která se postupně omezuje na samovolné bouchání dveří, zhasínání světla nebo vřískot dívek. Řádová sestra a právě skupinka osiřelých děvčat se dostává do velkého domu/sirotčince manželů, kteří před lety tragicky přišly o dceru. V jednom z pokojů je přitom uzamčená mnohým dobře známá panenka a my se postupně dozvíme, že s jejich dcerkou je to krapet jinak. Jenže tvůrci si pouze odškrtávají položku po položce, určitě jim nepomáhá poměrně předvídatelný scénář, mnoho scén je delších, než by mělo být, a v druhé polovině jsem se už docela často díval na hodinky. A často jsem s několikavteřinovým předstihem věděl, odkud bubák vyskočí. A to zrovna není dobrá hororová vizitka. Zapomenu rychle. Takže k jedničce se vracet nebudu a o chystanou trojku zrovna tak nestojím. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Kdyby se prvních 45 minut netáhlo jak smrad z měsíc nespláchnutýho veřejnýho hajzlu, tak bych tam ty čtyři mrdla. Buddhožel se začátek táhne a tak, po krásným rozmáznutí Bee, jsem se přistihla jak začínám zívat a přemýšlím jestli nebude lepší začít v kině hrát s Alíkem na honěnou. Ten ale koukal celkem zaujatě a tak jsem alespoň nadšeně kopala do sedačky přede mnou každých deset minut, kdy se objevila naprosto předvídatelná lekačka, jako bonus vosolená o volume na max. Hysteráky vypatlaný blondýny, která tunou mejkapu maskovala, že nemá občanku, mi tak zpříjemnily tu nudnou pasáž filmu. No a pak jako mávnutím kouzelnýho kolíku Sandberg konečně šlápnul na plyn a mě začal film dokonce bavit natolik, že jsem přestala blondýnu šukanovat a zcela se mu věnovala. Vysoký tempo už vydrželo až do konce a já musím pochválit obrněnou holčičku co se z postavičky, kterou hodní litují a ostatní mají v pitchy, vyklubala nádherná sadistická svině co se nebála kochat...nebo kuchat? Takže Dejvide příště to nenatahuj jak panic předkožku, vybal ten obří žalud rovnou a bude to na pět kulí !! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (20)

  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)
  • Americká premiéra filmu byla posunuta z 19. května 2017 až na 11. srpna téhož roku kvůli konkurenci snímku Alien: Covenant (2017). (PaTeXx)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama