Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle skutečné události ze vzpomínek producenta CNN Roberta Wienera. 1991. Válka v zálivu. Žádný příběh nestojí za to, aby kvůli němu člověk umíral - tohle je ale životní příběh. Spolupracovníci CNN, Robert Wiener a Ingrid Formanek, se s hrůzou dívají z hotelového balkónu na bomby dopadající na Bagdád ... Každý Američan se zaujetím sledoval v lednu 1991 zprávy z první ruky od týmu reportérů CNN. Jaká ale byla skutečná situace v Perském zálivu a na začátku irácké invaze do Kuvajtu? Jak asi bylo novinářům během bombových útoků přímo uprostřed dění v Bagdádu? Nyní se můžete podívat na jedinečný příběh hrdinství těchto lidí, kteří riskovali život pro to, aby světu zprostředkovali pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled na válečné zpravodajství. Zákulisní hry, praktiky, ústupky kvůli výhodám atd... Téma je víc než zajímavé a Michael Keaton a krásná Helena B. Carter jsou prostě boží. A to nemluvím o "Erkylu Poarotovi" alias Davidu Suchetovi, kterému to neskutečně sekne a vypadá jako frajer největší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečných událostí. Válka v přímém přenosu. Příběh štábu tehdy malé kabelové stanice, který přišel do Iráku v době, kdy tři velké americké televizní společnosti (ABC, NBC, CBS) už odtud dávno vysílaly, a přesto se díky nezměrné odvaze a neústupnosti dokázal prosadit. Ocenění: Televizní ceny Emmy ´03 (USA): - Ceny za nejlepší castig, za nejlepší střih a za nejlepší zvuk. - Nomince na ceny za nejlepší kameru, za nejlepší výpravu, za nejlepší režii, za nejlepší scénář, za nejlepší střih zvukových efektů a pro nejlepší herečku (Helena Bonham Carter). Zlaté Globy ´03 (USA): Nominace na ceny za nejlepší televizní film, pro nejlepšího herce (Michael Keaton) a pro nejlepší herečku (Helena Bonham Carter)... ...Scénář : John Patrick Shanley, Timothy J. Sexton, Richard Chapman A Robert Wiener. Kamera : Ivan Strasburg. Hudba : Steve Jablonsky ()

Reklama

Ralna 

všechny recenze uživatele

Začátek války v Zálivu v roce 1991 očima amerických reportéru tv stanice CNN. Natročeno podle vzpomínek jednoho z producentů, který se účastnil výpravy do Iráku. Hodně živý snímek a hlavně věrohodně natočený. Michael Keaton a Helena Bonham Carter v hlavních rolích byli skvělí, Helena ještě k tomu velmi krásná. Doporučuju. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Víte co se právě stalo? Staly se z nás zprávy!" Upřímná výpověď o jedné z nejvýznamnějších epizod televizní žurnalistiky, kdy se krize v Perském zálivu stala prvním válečným konfliktem, který byl médii přenášen online a CNN se tak etablovala na krále televizního zpravodajství. Jedná se o velice zdařilý film, který ukazuje události bez příkras, či glorifikování. Novináři zde nejsou neohroženými hrdiny, kteří kličkují mezi vybuchujícími bombami, aby pořídili lepší záběr, ale ani to nejsou bezpáteřní hyeny, kterým je lidský život ukradený, jen aby dostali svůj příběh. Na televizní produkci má Živě z Bagdádu velice pěknou výpravu a perfektní střih, který svým tempem přesně vystihuje tu hektičnost novinářského života. A samozřejmě nesmím zapomenout na perfektní obsazení. V čele se dvěma členy mé herecké TOP 20 Michaelem Keatonem a Helenou Bonham Carter, které to tady pekelně sluší. Skoro démonický David Suchet je již jen příjemným bonusem. Jako vystudovaný televizní publicista nemohu hodnotit jinak :-) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa mi veľmi páčil, hlavne preto, že príbeh je veľmi slušný, pútavý a zostáva politicky neutrálny, snaží sa nemanipulovať diváka žiadnymi politickými svinstvami a obmedzuje sa pri ukazovaní tvrdej práce a ťažkostí tímu CNN s prácou. Réžia a výkon hereckého obsadenia sú vynikajúce, ale najmä Michael Keaton, Helena Bonham Carter a David Suchet sú vynikajúci. 7/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Okrem kalifornského mesta Los Angeles sa filmovalo aj v Maroku. (MikaelSVK)
  • Michael Keaton byl za svůj výkon ve filmu nominován na Zlatý glóbus. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Film, který je promítán v kině v jedné z úvodních scén, je Chvění (1990). (Marty20)

Reklama

Reklama