Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natočeno podle skutečné události ze vzpomínek producenta CNN Roberta Wienera. 1991. Válka v zálivu. Žádný příběh nestojí za to, aby kvůli němu člověk umíral - tohle je ale životní příběh. Spolupracovníci CNN, Robert Wiener a Ingrid Formanek, se s hrůzou dívají z hotelového balkónu na bomby dopadající na Bagdád ... Každý Američan se zaujetím sledoval v lednu 1991 zprávy z první ruky od týmu reportérů CNN. Jaká ale byla skutečná situace v Perském zálivu a na začátku irácké invaze do Kuvajtu? Jak asi bylo novinářům během bombových útoků přímo uprostřed dění v Bagdádu? Nyní se můžete podívat na jedinečný příběh hrdinství těchto lidí, kteří riskovali život pro to, aby světu zprostředkovali pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Má oblíbená záležitost. Ani po letech neztratila šmrnc a lehkost, sice televizní, přesto moc fajn. V popisku je napsáno válečný, ale to je blbost. Je to film o reportérech a situacích, do kterých se se svými štáby dostávají. Víc od toho netřeba čekat, protože ohňostroj je jen čurda, tam kdesi vzadu, v rohu jeviště. Helena je boží, s Keatonem jim to klape jedna báseň, vydařený scénář, film, který odsejpá a baví mě skoro dvacet let. Líbí se mi tam každý, kdo se na scéně mihne. A jako bonus David Suchet. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Problém je, že v okamžiku kdy to pro mně začínalo se film rozhodl skončit, takže živě z Bagdádu se moc nekonalo. Celý se to smrsklo na dvě věci, na rozhodnutí zůstat či nazůstat a na fakt, že novináři si musí dávat velký pozor, aby se nestali hlasnou troubou různejch diktátorskejch zkurvysnů, nic víc v sobě film bohužel neměl. ()

Reklama

deckardx 

všechny recenze uživatele

Hodne kvalitni televizni film s hvezdnym obsazenim.. CNN tehdy jeste mala kabelova televize, ktera jako jedina dokazala natocit bombardovani v Bagdadu "v primem prenosu".. Proste ukazuje to, jak to nejspis bylo a nehraje si na naky akcni pritroubly filmy.. Vyber hercu se povedl, ale nejvice me nadchnul David Suchet, ktery do teto role vyborne zapadl.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Snímek pro fanoušky americké zahraniční politiky. 1) Dynamický film působí autenticky a zvláště zpočátku jsem ho sledoval s velkou chutí. Ovšem o příčinách amerického zásahu se divák nic nedozví._____ 2) Roztomile americký je následující rozhovor: Robert Wiener objednává telefonem do pokoje: Could you send up a Pepsi, please? Ingrid Formanek: I'll take a Pepsi. Judy Parker: I'll have a Coke. Ingrid Formanek: Oh, there's no Coke in Baghdad. Bottling plant's in Dixie. Zmatená Judy hledí na Ingrid. Ingrid Formanek šeptá: Israel. Mark Biello: I'll take a Yoo-Hoo. Všichni se na něho podívají. It's a chocolate drink. Judy Parker: I didn't say anything. Robert Wiener: Make it seven Pepsis._____ 3) První válka v Zálivu v roce 1991 dostala nedávno založenou (1980) dosud malou kabelovou televizi CNN mezi americkou Velkou trojku (ABC, CBS a NBC). CNN totiž byla jedinou televizí, schopnou komunikovat z hotelu Rashid v Bagdádu během prvních hodin bombardování._____ 4) Výstižný koment: SB*. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Film má sice docela spád, ale stejně je to jen průměrný film o práci válečných zpravodajů. A nejhorší je, když se nám pokouší v těchto filmech sdělit něco o etice. Jakákoliv taková snaha vždycky vyjde naprázdno a herci pak působí až trapně. Nevím, proč to pořád dělají. Buď to neumí, nebo to prostě nejde. Tak ať se na to radši vykašlou. Jinak ale film moc nenudí a jak už jsem řekl, má docela spád, takže se na něj dá s jistou dávkou shovívavosti koukat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Okrem kalifornského mesta Los Angeles sa filmovalo aj v Maroku. (MikaelSVK)
  • Michael Keaton byl za svůj výkon ve filmu nominován na Zlatý glóbus. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Film, který je promítán v kině v jedné z úvodních scén, je Chvění (1990). (Marty20)

Reklama

Reklama