Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Film, který je hlavně o velkém přátelství, odvaze a lásce. Čtyři pírka fungují jako základní symbol celého filmu - tedy zbabělost, který mi přijde naprosto přirozená a pochopitelná. Je to opravdu moc dobrý výpravný film s válečnou tématikou, doprovázený hezkou hudbou a Heathem Ledgerem, který se toho jako vždy ujal velmi dobře, ale i přesto na mě film působil nudnějším dojmem. Zdlouhavé scény s domorodcem, byly neskutečně utahané a zbytečné. Možná jsem čekala o něco lepší napětí, nebo herecké výkony... Překvapivě spíš slušnější průměr než dílo, které by něčím vyloženě oplývalo nebo překypovalo. Ale zase z toho na mě aspoň trochu padala ta bezmocnost a někdy marná snaha...Konec byl sice napínavý a dojemný zároveň, ale přesto všechno jsem s tím hodnocením hodně v rozpacích... protože to bylo dlouhé a nějak to ve mě nezanechalo žádný dojem... Trošku zklamání. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Největší slabina je nezajímavý příběh, který nudí a zbytečné zpomalování některých scén. Velkým plusem jsou herecké výkony, výborná kamera a perfektní cit pro barevnou kompozici ( a to Kapur má, viďte Alžběty ). Hezky se mi na to koukalo, ale za srdce mě to tedy nevzalo. Někdo skáče pro pírko přes plot, někdo kvůli němu musí až někam do tramtárie. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky by mohly naznačovat, že budeme mít co do činění s nějakou akční řežbou z blízké budoucnosti, ale to je omyl, přátelé - jakmile se obraz zaostří, ocitneme se v době matičky Viktorie, kterážto nebyla, royalisté prominou, nic než megalomanská šílená bába. Jedině pokud přijmeme tuhle stylizační premisu, můžeme pochopit obsazení Heatha Ledgera do role mladého důstojníka, který ne že by měl fetiš na peří, ale ve zlomovém životním okamžiku právě ve čtyřech pírkách najde životní motivaci. Jeho výkon má bohužel asi takovou sílu jako když prezident Klaus nepogratuluje el presidentemu Lukašenkovi ke znovuzvolení. Ani starý harcovník Horner nesložil nic co by zaujalo divákův sluch, takže jediným skutečně jasným plusem zůstává výprava, a to je na poemu o cti hodně málo...přes dvě hodiny jsem se těšil až to skončí a půjdu k holiči;) 40% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějaký dobrodružný film, natočený za posledních 10 let, který by si na nic nehrál. A pak jsem jeden objevil - "Čtyři pírka". Narozdíl od těch všech "Mumií" a "Tajemných tváří" působí velice přirozeně a uvěřitelně jak po příběhové stránce, tak co se týče postav. Hlavní hrdina není žádný namachrovaný a neporazitelný borec, ale obyčejný kluk, který se hrdinou stal spíše omylem. Jinak o dobrodružství není ani na chvilku nouze, výprava je pěkná, nechybí pořádná bitva, přátelství až za hrob a láska, která i hory přenáší. Nevím, co se většině na tom nelíbí. 85%. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Právě mám puštěný FilmboxHD s "Pírky" a musím se přiznat, že hodnocení dost dobře nechápu a přemýšlím jestli jsem opravdu tak nenáročný divák, když se mi tenhle film líbí. Nezkoumám kameru ani to jestli to režisér mohl natočit líp (to se dá skoro vždycky), ale zajímá mě příběh a i když koukám už po několikáté, tak vždycky najdu detail, který mi dřív unikl. To co je důležité je hrdinství člověka, který nechtěl jít do války, protože se bál, jenže jak se děj odvíjí tak se nakonec stává jejím hrdinou. A ta pírka zbabělosti si vlastně nezasloužil. Za to že je film šmrcnutý ještě romantikou je u mě plus, protože i láska k životu patřila a patří. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Vtedajší britskí vojaci v Sudáne nenosili šarlátovo červené uniformy, ako to bolo vo filme, ale sivé tuniky. (MikaelSVK)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama