Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

sud 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem hledal nějaký dobrodružný film, natočený za posledních 10 let, který by si na nic nehrál. A pak jsem jeden objevil - "Čtyři pírka". Narozdíl od těch všech "Mumií" a "Tajemných tváří" působí velice přirozeně a uvěřitelně jak po příběhové stránce, tak co se týče postav. Hlavní hrdina není žádný namachrovaný a neporazitelný borec, ale obyčejný kluk, který se hrdinou stal spíše omylem. Jinak o dobrodružství není ani na chvilku nouze, výprava je pěkná, nechybí pořádná bitva, přátelství až za hrob a láska, která i hory přenáší. Nevím, co se většině na tom nelíbí. 85%. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Docela průměrné dobrodružno-válečno-dráma. Pěkná bitva, působivé pouštní prostředí, ale jinak nic extra. Trapné keci o boji za vlast, o boji za statečné britské kamarády, o boji za slečnu, která odsoudí svého milého, že nechce zařvat v nějaké daleké a nic neříkající zemi. Trošku mi tento film připomenul The New World, ale s tím rozdílem, že New World je daleko, daleko lepší :-) Sice nemám xx bodů jako kleopatra a takový machr, že bych toto natočil lépe také bohužel nejsem, ale pravdou halt je, že jsem se prostě nebavil. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Než přišel rozkaz vypravit se do války, byla účast v armádě jen docela zábava. Hezké uniformy (na to holky letí, že), ragby a spousta večírků. Ale když přišlo na lámání chleba, uvědomil si Harry (Heath Ledger), že do války vůbec nechce, natož nechat se někde v Súdanu podříznou smečkou vzbouřených povstalců. Ale jeho nejlepší přátelé jej nepochopí, a ocení jej bílými pírky, označujícími jej za zbabělce. To Harrymu dodá odvahy, a do Súdánu se vydá na vlastní pěst, aby své přátele ochránil ... Tento film mám docela rád - hlavně z důvodu, že jej nehodlám srovnávat s famózním Lawrencem z Arábie. Kromě poslední čtvrthodinky (která mi přišla trochu mimo) jsem se po celý film dobře bavil, k čemuž přispívají výborné herecké výkony (kromě Kate Hudson, která tu vypadá i chová se jako normální pipka) i příjemné scenérie střední Afriky. Nad scénářem samotným je třeba přivřít několik očí, ale na druhé straně, jsou i hloupější filmy. Chtěl jsem dát tři hvězdičky, ale když tak vidím, jak zde byl film strhán, s klidným srdcem ještě jednu přidám... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená dobrodružná podívaná, velice slušná a se skvělými herci. Výprava je parádní, ale to nepřekvapí. Kupodivu samotná zápletka se ukázala mnohem zajímavější, než jsem si myslel, že bude, což je skvělé, takže jsem si Čtyři pírka docela užil, protože ten film vůbec nenudí. Poslední půlhodina je ale bohužel strašně navíc, a když už jsem si říkal, že už musí být konec, přišla další scéna. Takže nakonec to přece jenom trochu natahované je, ale celek je velice příjemný, i když v tomhle žánru samozřejmě existují desítky lepších filmů, Pírka ani zdaleka nejsou tak špatným filmem, jak se ze zdejšího hodnocení může zdát. Znovu je ale vidět nemusím. 70 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Buď som sa pozeral na iný film, alebo som bol v nejakej divnej nálade, kedy sa mi páči úplne všetko. Klasická dobrodružno-romantická omáčka je doplnená pomerne realistickými a drsnými zábermi zo Sudánu, s jednou dobre (nie výborne) natočenou bitkou uprostred púšte. Ústrednej trojke to spolu sekne, len som mal pocit, že film vznikol kvoli neustálemu detailovaniu Ledgerovej tváre a jeho očí (takže, aby na to došlo čo najviac žien). Britská vojnová posádka v Sudáne mi bola neskutočne nesympatická, tak som skor držal palce arabom. Záver bol trochu rozpačitý, ale pi hroze, čo som podla komentárov čakal, som bol celkovo spokojný. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Film se dostal do kin až po dvou letech po natočení a nevydělal ani čtvrtinu svého rozpočtu. (Aknah)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama