Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Televize nova se snaží ze smrti Heatha Ledgera vytřískat maximum, tak zařazuje snad na každý víkend jeden film s ním v hlavní roli. Čtyři pírka jsem předtím vůbec neznal, tak jsem si řekl, že se kouknu. Nic extra se nekonalo. Herecky byl film na vysoké úrovni, děj byl taky zajímavý, ale prostředí pouště mě zas tolik nebralo a tempo některých scén bylo silně uspávací... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nudný průměr, objevila jsem však krásný film o lásce, přátelství a odvaze, na který jen tak nezapomenu... Harry Favesham je mladý britský důstojník, který je až po uši zamilovaný do své dívky, kterou si má brzy brát. Když zjistí, že má spolu se svým regimentem odejít do války kamsi do Sudánu, dostane strach a odejde z armády. Jeho přátelé, otec a snoubenka však tento akt nedokáží pochopit a pošlou mu čtyři bílá pírka - znamení, které mu má připomínat jeho zbabělost. Když se Harry dozvídá o hrůzách jenž se v Sudánu odehrávají, vydává se na dlouhou cestu - jak jinak než plnou nástrah, sebeobětování, utrpení a smrti - jejímž cílem má být získání odpuštění od svých "bývalých" přátel... Dojemný příběh dokresluje překrásná hudba, poutavá kamera a dechberoucí herecké výkony - především pak Heatha Ledgera a Djimona Hounsouna. ()

Reklama

mustafa 

všechny recenze uživatele

Nevím, buď jsem divný nebo labilní, ale ten film se mi zkrátka líbil. Vůbec jsem se u něj nenudil. Námět mladého vojáka, který se zkrátka bojí jít do války se mi líbil a dle mého jsou zde skvěle vykresleny jeho myšlenky a činy. Je celkem logické, že se chtěl očistit a poukázat na to, že není zbabělec. Neváhám říci, že za Lawrencem z Arábie tento film moc nezaostává.. Vyvrcholením celého filmu byl kráskný souboj mezi Ledgerem a "zlým" černým trýznitelem... Já jsem od tohoto filmu vůbec nic neočekával, ale výsledkem jsem byl nadmíru potěšen. Celkové hodnocení vidím mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.. ()

Davson odpad!

všechny recenze uživatele

Z nějakého neznámého důvodu jsem měl nutkání dát 1*. Ještě, že jsem se svým hodnocením nepospíchal a v klidu jsem nad tímto dílkem popřemýšlel - a nemohl jsem přijít na žádný důvod hodnotiti 1*. A proč tedy hodnotím tak jak hodnotím? Protože Čtyři pírka je neuvěřitelný omyl a naprosto podělaný pokus o velkofilm. Co určitě praští do očí je totálně zmatený děj, který neustále (ale opravdu furt) přešlapuje sem a tam. Scénarista se pokoušel do toho narvat všechno a výsledkem je, že se vše neustále zásadně mění. To samé platí i charakterech postav, kteří mění svoje názory a činy pomalu každých 5 minut. Korunu pak nasazuje děsně otřesný slaďák na konci, při kterém už divák vyloženě trpí a který ubírá snímku jakoukoli naději před odpadem. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

O tomto filme bolo už popísané veľa, preto iba porovnám svoje názory s tým, čo povedali iní. Herecké výkony sú naozaj nezaujímavé, najlepším mi prišiel Djimon Hounsou, no i ten je vyložene priemerný. Kamera vyčarí niekoľko zaujímavých momentov, ale v globále sa z nej naozaj mohlo vyťažiť viac, najmä v nasnímaní púštnych scenérií, ktoré sú väčšinou akési nemastné-neslané a chýba im určitá veľkoleposť (ako bolo povedané na margo ,,Lawrenca z Arábie"). Častému porovnávaniu práve s ,,Lawrencom" inak nerozumiem. Oba filmy majú príbuzný iba námet púšte, aj tie sú na iných kontinentoch, preto považujem akékoľvek porovnávanie za prehnané a najviacej sa hodí akurát s Van Dammeovým ,,Legionárom". Jediný výraznejšie plus ,,Štyroch pierok" vidím v dynamickom strihu, hoci i ten sa do niektorých kľudnejších scén skôr nehodí. Tu toľko ospevovaná bitka v púšti je podľa mňa skôr lepšie nakrútená a po nej nastupujú už iba čoraz nudnejšie a patetickej scény s ktorými som mal počas sledovania vážne problémy dopozerať ich. Škoda, pretože prvých 20 minút sa to vyvíjalo veľmi sľubne v nadpriemernom hodnotení, väčšinový ostatok je však za slabšie 3*, alebo veľmi dobré 2*. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Vtedajší britskí vojaci v Sudáne nenosili šarlátovo červené uniformy, ako to bolo vo filme, ale sivé tuniky. (MikaelSVK)
  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama