Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Cival 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo srovnává Čtyři pírka s Lawrencem z Arábie Leanův velkofilm buď nikdy neviděl nebo se při jeho sledování pořádně zkouřil. Kamera je opravdu strašná, chybí ji barvy i cit pro zajímavé kompozice. Kapur neví kudy kam a zoufale se topí v nefunkčních zpomalených záběrech. Nebýt výborných herců tak jdu ještě níž. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo nejhorší, leč také ne nejlepší, ovšem výpravnost filmu a dobré oko kamery mnohé zachránily. Letger byl tradičně dobrý a téma války v Súdánu pro britskou korunu taktéž. A je zde dobře vidět prvopočátek důvodů imigrační vlny do Evropy, bývalé koloniální státy jsou smlouvami sešněrovány dodnes. Tak tedy tři hvězdy. ()

Reklama

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel len kvôli zosnulému Heathovi Ledgerovi, no musím povedať že ma zaujal. Pekne vymyslený príbeh krásna výprava a to hlavné vojna! Áno je to aj vojnový film hoci dochutený miernou romantikou ale má to aj vojnové scény a za tie mu ďakujem. Herci sú v pohode hlavne Ledger, hoci nieje to Joker ale to dobre všetci vieme takže nemôžem povedať že som ostal sklamaný. Film ktorý je nedocenený a má svoju kvalitu. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná veľkovýpravná oddychovka v hlavnej úlohe s hercom, ktorého je veľká škoda. Príbeh bol síce zaujímavý, no obsahoval aj miesta, ktoré trochu začínali nudiť. Na svedomí to mala hlavne kolísavá dramatická stránka filmu, kde sa mi zdali jednotlivé pasáže v kontexte udalostí okolo postáv a ich konania pomerne nevyrovnané. Skrátka, chcelo to lepšiu dramatizáciu. Lepší priemer. 65/100 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená dobrodružná podívaná, velice slušná a se skvělými herci. Výprava je parádní, ale to nepřekvapí. Kupodivu samotná zápletka se ukázala mnohem zajímavější, než jsem si myslel, že bude, což je skvělé, takže jsem si Čtyři pírka docela užil, protože ten film vůbec nenudí. Poslední půlhodina je ale bohužel strašně navíc, a když už jsem si říkal, že už musí být konec, přišla další scéna. Takže nakonec to přece jenom trochu natahované je, ale celek je velice příjemný, i když v tomhle žánru samozřejmě existují desítky lepších filmů, Pírka ani zdaleka nejsou tak špatným filmem, jak se ze zdejšího hodnocení může zdát. Znovu je ale vidět nemusím. 70 %. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Aquol, prodanou princeznu převáděnou přes poušť, hrála súdánská top modelka Alek Wek. (Candice)
  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama