Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Hickox přichází po úspěchu třetího Hellraisera s pokračováním Warlocka, jediného syna Satana, a se šesti - po staletí zapomenutými magickými kameny. Warlockovi v cestě za seskupením osudných kamenů stojí mladí milenci, kteří musí čelit útokům zla v boji o osud celého lidstva... (oficiální text distributora)

Recenze (38)

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování je mimo hlavního čaroděje úplně jiné , ale v žádném případě špatné. Máme tu zatmění a zrození Warlocka, které je luxusní, chudák jeho nucená máma pěkná kočka, ale synáčka si hold nevybereš. Střážci jsou už skoro v důchodu tak povolají posilu v podobě jejich dětí, který nejdřív zabijou a vzkřísí, jo není nad otcovskou láska. Warlock mezi tím schání kamínky a pěkně řádí každý kdo se sním potká to pěkně odskáče. Mladí bojovníci mají co dělat zvlášt krásná Paula v šatech, kde jí je vidět až do krku. Dobrá atmosféra hodně vražd i pěkná pointa. Na začátek 90.let povedený. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle příběhu Kevina Rocka. CITÁT Náš boj není ještě dobojován.......... Film obsahuje porod a ten se v některých aspektech velmi podobá tomu z filmu Vetřelec. Dokonce je tu i POZOR SPOILER sežrán Obelisk (pes) KONEC SPOILERU a samozřejmě následuje stvoření "nové” bytosti. Tedy zrození Warlocka. CITÁT - Nepolíbíš svého syna, matko?........... Zatím co v prvním filmu čaroděj Warlock hledal tři části rozdělené Černé bible, zde má za úkol najít pět kouzelných kamenů. Má na to jen šest dní. .........stromy budou rozpůleny, ptáci sraženi k zemi, voda bude jako krev a červi polezou z děr............. Oproti té zmíněné "jedničce" je tento příběh hned od prvních minut krvavější a zdá se, že i triková scéna poznala změny k lepšímu. "Létací" scény vypadají už věrohodněji. Rozhodně se to tváří jako skutečný horor. CITÁT - Warlock je tady......... Děj prvního příběhu se odehrával v Bostonu, zde se přesouváme na předměstí Chicaga a později až do slunné Kalifornie. CITÁT - Výlet skončil........... Konec světa se blíží, Druidi mají za úkol tomu zabránit. Warlockův souboj na konci příběhu je celkem povedený. Dám o jednu hvězdu více než filmu Démon Warlock. ..........a v srdci všech bude odraz zkázy........ ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Nepolíbíš syna, matko?" Je neuvěřitelné, jak mnohé horrory vůbec nestárnou. Kdysi jsem viděl v kině a po těch letech mne snímek znovu bavil. J.Sands hraje s lehkostí Satanova syna a zpočáku se zdá, že nemá protivníka. Odkazy či připomínky rozličných filmů se vrství a proplétají. Zrození Warlocka evokuje X-tro i Vetřelce, módní návrhářka prošpikovaná střepy Suspirii a blesky dají vzpomenout filmy 80.let, kdy byly velmi hojně využívány ( Krotitelé duchů, Horal, Terminátor, Vládci vesmíru, Howard Duck, StarWars a kopice dalších). Poctivé gore efekty jsou blízké italské horrorové škole, snad jen levitaci předvedl lépe Superman. A.Hickox ostatně své krvavé řemeslo předvedl již ve Voskovém muzeu i v Hellraiserovi. Škoda, že závěrečná scéna není ohromující či alespoň tak silná, jako například zrození Warlocka. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po skvele jednicce dost tezke zklamani. Dejova linie zabyvajici se vycvikem druidskych valecniku je vylozene trapna. Hlavne ti dva mladi jsou az neprijemne odporni a cely film dost srazeji. Naopak Sands je minimalne nadprumerny, stejne jako mnozstvi pouzite krve. Odlehceny ton filmu mi tentokrat bohuzel prilis nesedl, vaznejsi Mineruv Warlock je minimalne o tridu lepsi. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie “Warlocka”, tej úsmevno temnej rozprávky, má na svedomí ten, čo spáchal solídny “Waxwork”, ktorý sa v mnohých smeroch vníma ako kultová, hororová záležitosť. Ďalším, no už z môjho pohľadu nie príliš vydareným počinom, bolo tretie pokračovanie diabolského “Hellraisera”. Čiže to máme fifty/fifty, no a keďže mám ešte hodinu čakať na pizzu (suchá saláma, olivy, feferónky, mozzarella navyše, zapiecť, potrieť kraje cesnakom), jednotku som práve dopozeral, dám šancu aj dvojke. No a čuduj sa svete, tá začína ako z veľkej knihy. Grandiózne, doslova grandiózne zrodenie diablovho synátora v úvode, ma totálne odrovnalo, vďaka čomu si snímok získal veškerú moju pozornosť. Lenže od nasledujúceho momentu akoby mala kvalita filmu iba klesajúcu tendenciu. Nie všetky scény boli špatne prevedené, no tempo ustálo, zábavnosť z jednotky sa komplet vytratila, a i keď je dvojka viac menej na rovnakej úrovni prevedenia, už to proste nie je ono. Strašná škoda, že tá “pôrodná scéna” na začiatku, je viac menej aj vrcholom samotného filmu. Na priemerné hodnotenie to ale bude .. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama