Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plachý poštovní úředník Tomek je posedlý atraktivní výtvarnicí středních let, smyslnou a promiskuitní Magdou, která bydlí v protějším domě. Sleduje ji dalekohledem, začne se jí plést do života a posléze se odhodlá odhalit jí své city. Soudí totiž, že je osamělá a potřebuje něhu. Cynická odezva, se kterou Magda jeho vyznání přijme, mladíka vážně raní. Do příběhu o manipulacích ve jménu lásky k bližnímu ovšem zasahuje i Tomkova bytná, která pro „svého" chlapce chce jen to nejlepší. - Alena Prokopová (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (30)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krátky film o láske v ešte kratšej verzii, ale opäť ako pri Zabíjaní vôbec nemáte pocit, že tu niečo podstatné chýba. To by sme mali asi iba vtedy, ak by sme obe verzie videli tesne po sebe. V realite by následky mladíkovho chovania boli predsa len odlišné, avšak pokiaľ chápeme, čo chcel Kieslowski povedať, tak tento mierny odklon od skutočnosti dokážeme akceptovať. Skrátka tu cítiť ten existencializmus pomaly z každého záberu, slova a výrazu tváre oboch hlavných postáv. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes všechny rozbory kdo, koho, proč a jak sleduje, zůstává pro mě tento díl Dekalogu (a Krátký film o lásce, který ovšem naznačuje optimističtější vyznění a naději) příběhem dvou osamělých zoufalců v odcizeném (panelákovém) světě. Muž v kožené bundě stojící zády ke kameře u Tomkova zavřeného okénka, kde ho (tedy Tomka) Magda hledá, je režisér Kieslowski. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Nescudzoložíš” / Už druhýkrát po sebe sa nebudem zbytočne rozpisovať, keďže opäť ide o kratšiu verziu Krátkeho filmu o láske, pričom mám také zdanie, že práve tieto dve epizódy s poradovými číslami päť a šesť, sú jednoznačne tými najlepšími z celej série, v zložení desiatich, takmer hodinových filmíkov. Minimálne, čo sa teda týka diváckej prístupnosti, je oveľa atraktívnejšou, než zrovna predchádzajúci prípad, ktorý je mimoriadne ťažkým na celkové strávenie. V podstate obidva prípady dokumentujú predovšetkým to, že mali oveľa viac zľahčené podmienky, než ostatní, lebo už pred vznikom Desatora, „Kyseľ” nakrútil dva „krátke filmy”, ktoré následne zostrihal tak, aby pasovali do televízneho formátu, kde im to rovnako svedčí. PS: Epizóda má oproti filmu iný koniec. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani sa príliš nečudujem tomu, že som si pri sledovaní Dekalógu 6 nespomenul, že som pred deviatimi  rokmi videl Krátky film o láske. Už pri ňom som sa v komentári zmienil o mojich enormných nárokoch na romantické filmy a tie nezmenila ani kratšia verzia pôvodného filmu. Priznávam Dekalógu profesionalitu tvorcov, vrátane hercov, problémom je iba tempo a vyznenie príbehu, ktoré ma nedokázali vo väčšej miere osloviť. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před třemi lety jsem viděl Krátký film o lásce a příliš u mě nezabodoval. Teď, když jsem o 3 roky moudřejší a životem protřelejší, jsem byl osobně velmi zvědav na jeho kratší verzi. Kromě stalkera a milfky jsem si pranic nevybavoval, tak úžasný zážitek to před lety byl. Slušivější název snímku je rozhodně "Krátký film o lásce", i když 6. přikázání je ze snímku cítit rovněž. Moc stále nechápu, co ten Tomek viděl na ošklivé promiskuitní šlápotě, ale proti gustu žádný dišputát. Emoce nepropukly opět po letech vůbec žádné, ale jakýsi potenciál je ze snímku cítit. O lásce toho poví za 55 minut opravdu hodně. Nepotěšila mě ani absence nějakého tragického závěru. Slabší 3 *. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama