Reklama

Reklama

Code Geass: Bókoku no Akito 5 – Itošiki monotači e

  • Japonsko コードギアス 亡国のアキト 愛シキモノタチへ (více)

Obsahy(1)

Film nabitý bojovou akcí je zakončením vedlejší dějové linie Code Geass: Bōkoku no Akito. Příběh začíná přesně v okamžiku, kterým končí film Code Geass: Bōkoku no Akito 4 - Nikushimi no kioku kara (2015), a poslední scéna filmu naznačuje návaznost na začátek v časové posloupnosti následujícího seriálu Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2 (2008).

Velitelka pevnosti Leila Malcal, komandant Warwick a pilot nightmaru Akito připlouvají k molu u hradní pevnosti Weisswolf. Přidal se k nim britský rytíř Ashley Ashra, kterého Akito zachránil z Flotily Archy, kde měl být výbuchem zabit společně s Leilinou jednotkou W-0. Šťastně se vrátili také Ryou a Ayano. Yukio byl po shození bomby na nepřátelské pozice sestřelen nepřátelským dělem a jeho zdravotní stav je velmi vážný. Přestože Yukio způsobil Britům těžké ztráty, oddíly Řádu rytířů Michaela se přeskupily a pod velením Akitova bratra lorda Xina Hyugy Shainga úspěšně prolamují důkladnou obranu pevnosti. Posádka Weisswolfu je ve vážné početní nevýhodě a disponuje i slabší výzbrojí. Do bojů se osobně od počátku intenzivně zapojuje ve svém zlatém čtyřnohém nightmaru (bojovém robotu) Xin posedlý touhou zabít svého bratra Akita a především zničit celý svět, což byl důvod, kvůli němuž v dětství obdržel schopnost Geass. Schopnost Geass v sobě nosí také Leila, za kterou po zničení velitelského centra Weisswolfu a pobití jeho personálu přijde tajemná dívka, aby jí pomohla nežádoucí běh dějin změnit. Xina se marně snaží zastavit také Akito. Druhou dvojicí sourozenců, kteří se ocitli na opačných stranách konfliktu, jsou Ashley a Xinova „pravá ruka" Jean, sirotci, jichž se Xin kdysi ujal. Minulost se prolíná s přítomností, Geass vyvolává hluboko zasuté vzpomínky, přenáší v myšlenkových obrazech hrdiny na různá místa v prostoru a čase, zprostředkovává jim setkání s živými i mrtvými...

Daleko od Weisswolfu čelí malý Ashleyho oddíl nightmarů bez svého oblíbeného velitele armádě diktátora Smilase. Jinde, v podivném tajném vězení, se snaží rytíř Suzaku Kururugi uškrtit pološílenou trosku Juliuse Kingsleyho, s nímž je v cele. Podaří se včas zastavit nesmyslné zabíjení, aby mohli být zase spolu živí a zdraví všichni, kdo se mají rádi? (bergenia)

(více)

Recenze (3)

fallanga 

všechny recenze uživatele

Akito mě zklamal. Začalo to jako pěkný spin off hlavní série, který se zaměří na válku Evropy s Británií. K tomu tam byl zamíchán i Lelouch a i Geass tam měl nějaké místo. Ale skončilo to hrozně. Připadá mi, že scénář k posledním dvěma dílům psali tak nějak narychlo. Bitvy to má pořád skvělé, ale jinak to není nic moc. Věci okolo Geassu tam jsou vysvětleny jen tak naoko, nedozvíme se proč Akito dokáže vzdorovat Geassu svého bratra, nedozvíme se co je to za podivnosti se synchronizovaným myšlením a k tomu se tam zaplete i cestování časem a nějaké nové nelidské bytosti. Mytologie Geassu měla skončit v hlavní sérii, zde měla být pouze využita. Ale oni se ji snažili rozšířit a moc to nevyšlo. Chtělo by to více akce, více vztahů, více rozhovorů, ale méně Geassu. Od toho je tady původní seriál. První 3 díly byly fajn, ale potom to zpackali. Nehledě na to, že Lelouch a Suzaku tady neměli prakticky žádnou roli. Rozhodně to mohlo být lepší. No, nestačí než doufat, že udělají další OVA a tentokrát to udělají lépe. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušné a povedené zakončení celé série. Jistě, mohlo to pořád být mnohem víc epické ale i takhle se mi to docela líbilo. 7/10 ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Na Lelouche Akito sice nemá, i tak je le tento spin-off velmi povedený. Komentář jsem si šetřila až k poslednímu dílu, jelikož souhlasím s názorem, že by to tu mělo být jako jeden seriál. Ale zpět k hodnocení: ačkoliv jsem to po prvním díle nečekala, postavy jsem si postupně hodně oblíbila a zajímaly mě jejich osudy, ať byly místy jakkoliv divné (např. babky u řeky). Vztahy mezi nimi působí uvěřitelně (hlavně zajímavě pojatý vztah dvou bratrů) a právě v posledním díle to vyvrcholí epickým finále (se skvělou akcí). Do toho je tu opět Geass a je opět jiný než v sérii o Lelouchovi. Mimochodem, jakkoliv mám Leloucha ráda, zde ty vsuvky s ním působily celkem zbytečně, spíš bych je nějak zakomponovala do hlavní série. Vlastně je škoda, že tahle série není přímo spojená s tou Lelouchovou - seriál by se tak prodloužil a příběh ještě vylepšil. 9/10 ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama