Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

XdanteX 

všechny recenze uživatele

Hack&Slash pornotrailer a úvodní epizoda do hry FinalFantasyXV. Herní marketing nejvyšší třídy. Žádné zdržování.. všechno má spád a parádně vykresluje jak se věci mají v nejnovějším vesmíru herní legendy. To co vám zkouší jiné hry často krypticky a nepřehledně vysvětlit v max pětiminutovém úvodu hry.. Tady dostanem na CGI podnosu v necelých dvou hodinách plných zajímavých postav a akce. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

V první řadě, tento film nepojednává o Noctisovi a jeho cestě. A v druhé, člověk si jej paradoxně užije víc, když na něj koukne až po dohrání regulérního FFXV. To jsou slova na úvod, která bych chtěl říct. Ze čtení zdejších komentářů jsem se mohl dozvědět, že jde o zbytečný film. Není tomu tak! Film je natočen, aby doplnil dějství hry. Proto jsem taky řekl, že zkouknout jej až po hraní hry od začátku do konce je tím nejlepším řešením, jak si jej nejvíc užít (vše se chápe o mnoho lépe). Je tu víc Insomnie, víc Luny a hlavně víc konfliktu, který vedl ke všemu, k čemu vedl (tedy, k totálnímu obsazení světa Niflheimem). Další věcí, co jsem si zde přečetl, že to prý není dobrý film. Nevím, co oněm jedincům v ději chybělo. Má to tempo, má to zatraceně dobrou akci a hlavně napětí a (očekávané, ale dobré) zvraty. Postavy jsou o trochu horší. Mohlo toho být víc ohledně hlavního hrdiny Nixe, aby si jej člověk víc oblíbil (třeba nějaké ohledy do jeho minulosti, když už se zmiňoval o sestře, kterou nedokázal ochránit). Není to tedy vůbec špatný film, stejně jako není dokonalý, ale fanouškovi FFXV dá vše - od samotného kořenového tématu, po věci známé ze hry, tak samozřejmě úžasný soundtrack a nádherné počítačové zpracování. Jedinou větší výtku mám k českému dabingu, kdy výhradně sleduju filmy s ním a zde to bylo na takové hranici snesitelnosti. Luna třeba zněla strašně staře, ačkoliv sama jako postava rozhodně tak stará není (i když tak může díky zpracování filmu vypadat). Ale jinak? Jakožto člověk, který dohrál hru a chtěl si doplnit info o chybějící střípky jejího příběhu, jsem příjemně překvapen (hlavně poté, co jsem dostával spíše negativní ohlasy). Svého vůbec prvního v životě zakoupeného filmu na Blu-Ray nelituju ani v nejmenším. 90% ()

Reklama

Magika82 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracováno. Dějová linie držela plynulost. Nad "příšerkami" zamhouřím obě oči. Celkově velmi dobrá spokojenost. Začínám věřit tomu, že do padesáti let mohou reálné herce vystřídat herci virtuální-animačními programy stvoření.... Sečteno a podtrženo: Známka lepší Velmi dobrá, což znamená 85%, a tedy 4 hvězdy plus. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na moje nízke hodnotenie by som na začiatok komentára mal podotknúť, že ho nepíšem ako „nehráč“ neznalý sveta Final Fantasy, ale ako dlhoročný fanúšik hernej série. Na druhej strane nie som typ zaslepeného fanúšika, ktorý bude adorovať všetko s nálepkou Final Fantasy odhliadnuc od výslednej kvality. A faktom je, že Kingsglaive: Final Fantasy XV jednoducho nie je dobrý film. Po prvých zahraničných recenziách som bol síce taktiež rozhorčený z absolútne zdrvujúcich hodnotení a vinil kritikov, ktorí nie sú „hráči“ a tak film nedokážu pochopiť a užiť si ho ... až dokým som sám nevidel výsledný produkt. Kingsglaive je síce hravo prístupný masám (de facto sa jedná o úplne novú story) a tak na rozdiel od takého Advent Children, ktorý bol akýmsi pokračovaním príbehu z hry Final Fantasy VII, určený výhradne fanúšikom (including me) a bez znalosti príbehu zo „sedmičky“ bolo iba veľmi ťažké pochopiť príbeh, ktorý sa už nezaoberal žiadym vysvetľovaním, ani predstavovaním postáv, tak v Kingsglaive na to síce priestor je, ale film zlyháva v tom najzákladnejšom. Predstaviť pútavý svet, pútavé postavy, s ktorými by divák (a následne hráč) chcel stráviť čas, zaujímal sa o nich, nosný konflikt, ktorý by sa tiahol celým filmom a následne prichádzajúcou hrou. Namiesto toho nastupuje úplne tuctová story s mixom fantasy a sci-fi, ktorý sme v sérii už niekoľko krát videli, tentoraz navyše až okato vykrádajúci Game of Thrones a zameniteľné postavy, kde si sympatie nezíska ani jedná z nich. Tobôž, aby sa tu vyskytol akýkoľvek ikonický záporák po vzoru Sephirotha. Tento príbehový prequel pred dianím vo Final Fantasy XV, tak namiesto toho, aby budil záujem o to prežiť s hrdinami ďalšie dlhé hodiny pred obrazovkou a s Playstation 4 skôr udupáva akékoľvek nadšenie na Final Fantasy XV do zeme. A to som sa na ten titul tešil už pomaly dlhých desať rokov od času, keď bol ešte ohlásený ako Final Fantasy Versus! Animácia je síce perfektná a skutočne som nečakal, že sa s tým v Square Enix až takto vyhrajú, tobôž nie pri filme, ktorý v podstate ani nejde v širokom nasadení do kín. To čo bolo svojho času dych berúcou animáciou v Spirits Within sa posunulo o značný kus ďalej (občas skutočne až na nerozoznanie od reality) a dnes už to pôsobí ako štandard. Animácia sa však po čase opozerá a neostáva nič iné než chabé postavy v nezaujímavom príbehu a akcia bez jediného momentu napätia. To je škoda, pretože napriek veľkolepým plánom Square Enix, takto ďalší ikonický prírastok v sérii Final Fantasy ako bola svojho času sedmička, prípadne desiatka nezačne. Teraz už iba dúfať, že s hrou to bude podstatne lepšie. CELKOVO: 2* (4/10) ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Japonci opět vystrčili své růžky a vytasili se s novým CGI animovaným filmem, který je z hlediska vizuálu to nejlepší, co v dnešní době můžete očekávat. Západní konkurenci v tomto žánru zase strčili do kapsy. Nádherná a skoro už i reálná grafika je jedním z hlavních taháků filmu, ale tím nechci říct, že ostatní věci jsou tím pádem špatné. Ba naopak. Příběh samotného fantasy světa FF pořádně neznám, ale příběh tohoto filmu měl něco do sebe. I když jsem tam našel pár much, tak v celkovém součtu byl na japonské anime filmy nadprůměrný. Akce je zde dostatek, stejně tak i zajímavých příběhových zvratů. Uvidíme, s čím se ukážou Japonci příště a také mě zajímá, jestli to své CGI posunou ještě o kus dál. Pokud ano, tak za pár let si vystačíme bez herců z masa a kostí a přejdeme na pouhou práci na počítači. Kdo má rád akční fantasy filmy s překrásnou vizuální stránkou, tak tento film je určený přesně pro něj. Za mě dávám 90 % ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)

Reklama

Reklama