Reklama

Reklama

Nemocnice

(festivalový název)

Recenze (6)

hippyman 

všechny recenze uživatele

dvacetiminutové zachycení nemocničního prostředí opravdu nějaký přínosný dokument nedělá... díky tomuto snímku lámu hůl nad polskou dokumentární tvorbou 70. let... 20% [Festival nad řekou, 2010] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zachycení práce doktorů v jedné Varšavské nemocnici. Samo o sobě to je zajímavé, už jen kvůli tomu, jak je vidět, že si chudáci doktoři skoro ani neodpočinou, ale stejně mi v tom chybělo něco víc. Ani bych nepoznal, že to je od Kieślowského, kdyby to nebylo v titulcích - a právě ten jeho styl mi tam poněkud chyběl. Lepší 3* ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5   "Szpital" je pútavým zachytením jedného pracovného dňa (veľmi rušných 24 hodín) doktorov na úrazovej chirurgii jednej nemocnice vo Varšave. Film je zaujímavý už len samotným prostredím, navyše sa v ňom neustále niečo deje. Na niektoré lekárske zákroky sa mi pozeralo len veľmi ťažko, s veľkým sebazaprením (operácie kolien). Kieślowski film nakrútil v čase, keď sa rozhodol zanechať dokumentárne filmy a venovať sa hraným filmom. ()

krvavamera 

všechny recenze uživatele

Fragmenty z nemocničního života v jedné Varšavské nemocnic natočené během řady měsíců, uspořádané do osnovy jednoho dne a ostřící na práci doktorů.Zajímavé, nicméně fragmenty bez hlubší narativní struktury mohou nudit. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Dnes na internetu čtu, že v Polsku zemřel lékař na přepracování, hned jsem si vzpomněla na tento dokument. A doktora, který po propracovaném dni popisuje, že doma často chce zavolat do nemocnice, že je nemocný, ale lidi by čekali. Kieslowski prý hledal prostředí jak vyjádřit téma bratrství (tedy vytvořit jakousi dokumentární obdobu i předpodobu Tři barvy: Bílá) a zaujalo ho právě prostředí týmové práce v nemocnici. Tohle jsem však ve filmu pocítila jen jednou, když se jeden z pacientů dostal do mdlob a začal se kácet k zemi. ()

Reklama

Reklama