Reklama

Reklama

Sakamoto desu ga?

(seriál)
  • Japonsko 坂本ですが? (více)
Japonsko, 2016, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Nami Sano (komiks)

Scénář:

Šindži Takamacu

Kamera:

Džunko Sakai

Hrají:

Hikaru Midorikawa, Hitomi Nabatame, Jui Horie, Kódži Jusa, Micuo Iwata, Tacuhisa Suzuki, Tomokazu Sugita, Džun Fukujama, Momoko Saitó, Kentaró Itó (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Anglické slovo "cool" znamená v překladu chladný. V jistém smyslu se však tímto slovem dá označit i něco super, skvělého a módního (ve významu "v oblibě bez ohledu na kvalitu"). Pokud tedy prohlásíme o někom, že je "cool" dalo by se říct, že dotyčného považujeme za skvělého a oblíbeného. Student prvního ročníku Sakamoto však není jen cool, on je ten nejvíc "cool" ze všech! Prakticky od prvního okamžiku, kdy nastoupil do školy, začal přitahovat pozornost všech kolem. Dívky ho milují a chlapci jej nenávidí, protože mu závidí a podvědomě vědí, že se s ním nemohou srovnávat, i když se snaží dokázat při každé příležitosti opak. Ve stejné třídě je dokonce i známý model, který je však naprosto zastíněn Sakamotem. A tak ať se chlapci snaží, jak chtějí, nemohou na Sakamota vyzrát a ten je vždy s klidem porazí. I když by mohl Sakamoto na někoho působit jako chladný a odměřený, tak každému, kdo si řekne, rád pomůže. Toto anime sleduje každodenní radosti a starosti tohoto velmi unikátního jedince, a to jak je sebevědomě a s grácií zvládá. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (10)

Starletka 

všechny recenze uživatele

Cool. Cooler. Coolest. Nevím, co jsem čekala, ale tohle to nebylo. Prostoduché gagové anime točící se kolem hlavního hrdiny, který je po všech stránkách dokonalý - inteligentní, krásný, tajemný, s perfektními reflexy, připraven čelit jakékoli situaci... Není divu, že je do něj každá dívka (nejen) ve škole šíleně zamilovaná a ostatní chlapci jej nenávidí a žárlí. Nějaký složitější děj tady sice není, ale zato jsem se kolikrát opravdu ze srdce nasmála. A překvapivě to nakonec ani nebylo až tak repetitivní jak jsem se ze začátku obávala. 7/10 ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, že Sakamoto je nejaká nepoužitá postava z K a bola škoda ju nepoužiť, a tak vzniklo toto. Každopádne, síce len 2*, pretože v porovnaní s inými komédiami som sa zas toľko nezasmial a riešenie problémov, aneb "som cool" je trošku prehnané a stráca sa efekt. Zasmiať sa viac, byť to občas menej stupídne, mať pár lepšie prepracovaných postáv a lepšie poznať ich minulosť, išiel by som hodnotením hore. Inak ale neurazí, veľmi netradičná komédia. Koniec zaujímavý, myslím, že všetkým došlo, čo vlastne Sakamoto vo svete robí. ;-) Inak, intro sa oplatí pozrieť hlavne vďaka cool hlasu toho speváka. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nebyla zrovna skvělá podívaná... O hlavním hrdinovi jsem se dozvěděli, že je prostě nejvíc cool, ale mě to přišlo v některých momentech spíš jen pitomé a neuvěřitelně přehnané, že jsem si říkal, že tohle přeci nemůžou myslet vážně. Tanec kolem ohně, záchrana ptáčka z tornáda, to je přeci moc... No jo přátelé, ale o to tady přesně jde! Tohle je totiž komedie a to taková, že vás prostě překvapí a v momentě, kdy vám ta absurdita toho všeho dojde, tak vás to dost možná začne bavit. Mě to došlo asi v půlce a najednou to byla vlastně příjemná přehnaná zábava, kde u souboje s vosou jsem již definitivně kapituloval a začal se všemu jen smát. Tohle je prostě takový One Punch Man mezi všemi cool frajery a já můžu říct jen to, že si zasloužil mou pozornost... 7,5/10 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Muži chtějí být jako on a ženy touží jenom po něm. Proč, protože on je dokonalý a kdo že je on ? No přeci Sakamoto nejvíc cool postava vůbec. Kdyby s Chuckem Norrisem začal bojovat, tak by vedli ten souboj věčně jelikož ani jeden by nevyhrál, ano takový je Sakamoto. A přitom se jedná o skromného školáka, který pomůže všem okolo sebe a nic za to nechce, nepovyšuje se, nevytahuje se a přitom zůstane cool. Ze začátku to vypadá jako slepenec několika mini příběhů z jedné třídy/školy, nicméně od pátého dílu, se to změní. Byť se stále bude jednat o dva mini příběhy, odvíjí se děj a Sakamoto svádí boj ve škole se sígry různého typu. Poslední dva díly však naberou.......docela dramatický spád a v tom posledním díle, sem měl i strach jak to celé dopadne a jak to bude se Sakamotem. Ono si tuhle cool postavu nejde nezamilovat, poradí si v každé situaci, zůstává klidný v hodně kritických momentech a ještě někomu pomůže. Co se týče komediální vložky, sám o sobě Sakomoto neni vtipný, nedělá obličeje a vůbec nikam nepadá, ale okolí pod vahou jeho činů se dost často dostává do dosti vtipných situací, viz učitel tělocviku.Jedná se o dosti zvláštní anime, neni vyloženě třeskutě vtipné, je spíš zajímavé a dosti i poučné. Jen mně docela mrzí konec, celého seriálu, je takový zvláštní a lze se jen domnívat jak to vlastně se Sakamotem bylo a je dál. A navíc má mnohem lepší opening a ending než Dimension W. ()

Bassko 

všechny recenze uživatele

Najväčšia chyba bola asi to, ako som toto anime na začiatku bral. Myslel som si, že sa bude jednať o niečo podobné ako One punch man ibaže zo školského prostredia a tak som to začal k tomuto anime aj porovnávať a to bola asi chyba, pretože kvalitou a už vôbec nie humorom Sakamoto nesiaha ani len po členky Punch manovi. No aj napriek tomu dávam tri hviezdy (najslabšie aké sa dajú dať) pretože sa to nehrá na nič extra a ak máte chuť vypnúť, pokojne si to môžete pozrieť. Nikto nezaručuje, že sa budete smiať (ja som sa nezasmial asi ani raz), ale na druhú stranu som sa ani necítil trápne a zahanbene, že pozerám niečo také. P.S: I tak som to nedokázal dopozerať, hodnotím len asi prvú polovicu seriálu, pravdu povediac ma ani neláka zhliadnuť to dokonca. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • V 6. díle "Love Acrossing Camera" Sakamoto vytáhne z umyvadla černé vlasy. Následně je v plete Yoshinobuvi do vlasů, později, když Yoshinobuva mluví s Fujitou, tak má vlasy v puse. Autoři anime tím odkazují na japonský horor Ekusute (2007), kde vlasy zabíjely mladé dívky. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama