Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

Arius 

všechny recenze uživatele

Hopkins strieda rozne role a tato bola obzvlast zaujimava, nie narocna ale nie prilis jednoducha, musim vsak vycitat detskych hercov, malokedy zahraju dobre a rovnake je to i v tomto filme. Este jedna mala poznamka, David Morse je taktiez kvalitny herec a to ze mu bol poskytnuty maly priestor ma urcite svoj vyznam no ja by som si ho vedel predstavit i lepsie. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli mám hodnotit Kinga nebo Hickse. Film byl natočen podle jedné z povídek, které zahrnují vzpomínání na dětství, většinou na jednu nezapomenutelnou událost, osobu, čas, akci s příměsí mystična. Hlavní hrdina se vrací zpět do místa svého dětství, aby si uvědomil, že tu nejlepší část svého života už prožil. Tento druh Kingových povídek většinou nejsou horor, spíše jakési dobrodružství. Srdce v Atlantidě se v ničem zásadním od těch ostatních neodlišuje. Je to skvělá povídka, ale nijak převratná. Tudíž jediným mínusem filmu je jeho neoriginalita. Pokud bych měla hodnotit film, je to skvělý film, se skvělým hlavním dětským představitelem, jako vždy perfektním Hopkinsem a tklivým koncem...možná až příliš tklivým. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Další Kingovina s vynikající tajemně dětskou atmosférou, avšak s absencí hlubšího děje. Zpočátku to celé působilo maximálně divně, později se z toho přeci jen vyklubalo cosi koukatelného. Taková pohádka o kouzelném dědečkovi se zvláštní historií, který si pronajmul komůrku v malém domečku, kde vychovávala (ve skutečnosti zanedbávala) rádoby emancipovaná píča (ve skutečnosti šéfova rozkuřovačka) svého syna. Neskutečně mě iritovala a zřejmě i svého syna, kterému brutálním způsobem zkurvila dětství, na které mu zbyly už pouze nostalgické vzpomínky. Od momentu, kdy se vydala s šéfem na výlet a skončilo to očekávaným prošťouchnutím komínu, které neočekávala snad jen ona, se zrodil celkem zajímavý závěr, kde byla do té doby tajemná atmosféra rozprášena a spousta věcí objasněna. Lepší dvě hvězdy. Komu snímek sedl do noty, tak tomu bych doporučoval podobnou Kingovinu, která byla dle mého názoru o chlup lepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ste melancholicky a prehnane nostalgicky založení diváci, ktorých prenasledujú spomienky na detstvo, je vám ľúto, že sa ten zdanlivo zázračný čas už nikdy nevráti a občas máte pocit, že vám život uniká pomedzi prsty? V takom prípade sa tešte, lebo Scott Hicks síce nie je druhý Rob Reiner (PRI MNE STOJ!), ani Frank Darabont (VYKÚPENIE Z VAZNICE SHAWSHANK, ZELENÁ MÍĽA), ale inak mu spisovateľ Stephen King "ide" tiež dobre. Príjemne atmosférickému filmu by prospela dlhšia minutáž, ale ak ste aj vy viac zameraní na melancholického Kinga, než ako na toho hororového, prižmúrite oči nad niekoľkými nedostatkami (slabý príbeh, vlastne sa tu až na koniec skoro nič nedeje a všteko je "len" o postavách, vzťahoch a dialógoch). Radšej sa dobrovoľne necháte unášať príjemnou atmosférou a kvalitnými hereckými výkonmi (nielen David Morse a Anthony Hopkins, ale i deti). Špecifická pikoška: film Srdce v Atlantíde v skutočnosti nie je filmovou adaptáciou Kingovej novely Srdce v Atlnatíde, ktorá vyšla v zbierke súhrnne nazvanej Srdce v Atlantíde, lež adaptáciou novely Ničomní muži v žltých plášťoch, ktorá takisto vyšla v zbierke Srdce v Atlantíde. Ide o relatívne presnú adaptáciu novely, hoc samozrejme mnohé veci filmári vynechali (napr. napojenie na Temnú vežu, čo je za mňa super, keďže som tejto Kingovej ságe nikdy neuznával). ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem peklo, ale dalo se to. Děcka hrají celkem slušně, některé záběry se mohou pochlubit celkem slušnou kompozicí (loučení Bobbyho a Carol u pověšených prostěradel například) a Hopkins je záruka, jakkoli mu nežeru to, že se s těma fakanama tahal bez jakýchkoli pedo choutek. Vím, zní to trochu, jako lovení perel z hovna, ale to maximum, co dokážu vytáhnout z filmu o dětských zážitcích a dospívání. Akorát by mě fakt zajímalo, kdo vymyslel, že tenhle film je thriller. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Záhadný název filmu dává více smyslu, pokud známe knihu. Idea knihy „Hearts in Atlantis“ je o generaci, která selhala před tisíci lety v Atlantidě a slíbila si, že tentokrát lásku přinese do naší doby, ale nedokázala splnit svůj slib a ideály. (sator)
  • Dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí na natáčení donutit mladého Yelchina k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde je takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti. Náročné bylo zejména vytáhnout z něj požadovanou emoci ve scéně, kdy Anthony Hopkins předvádí prdění. V jedné scéně (konkrétně v minutáži 48:11 až 48:12) můžeme vidět jeho upřímný úsměv, který zabraly kamery až poté, co režisér řekl "stop". (Othello)
  • Při scéně, kdy Bobby poprvé mluví s Tedem na verandě, si můžeme třikrát všimnout u světel létající můry. Když ji vidíme poprvé, je to skutečný hmyz, obě další jsou počítačovým trikem. Režisér si za můrou stál kvůli realističnosti, ve skutečnosti se ale scéna točila přes den ve studiu, protože Anton Yelchin nemohl kvůli svému věku natáčet v noci. Na place byl jenom jeden exemplář tohoto hmyzu, který se po prvním vypuštění do záběru zalétl bůhví kam, a tak zbytek dodělal počítač. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama